Какво предвижда Бюджет 2021?

Най-голямо увеличение ще има на парите в социалната сфера
27 окт 2020 20:15, Красимир Ангелов
11

Какво предвижда Бюджет 2021? Според предварителните разчети най-голямо увеличение се предвижда на парите в социалната сфера - с повече от 1 млрд. и 350 млн.лв. В образованието допълнителни 648 млн. лв., а в здравеопазването - 581 млн.лв.

Още по темата
Планира се заплатите в бюджетния сектор да нараснат с 10%, за хората ангажирани на първа линия в пандемията с 30%, а на учителите със 17%.

За догодина се предвижда запазване на максималния осигурителен доход в размер на 3000 лв. Минималната работна заплата според бюджет 2021 скача на 650 лв, минималната пенсия на 300 лв., а максималната пенсия става 1440 лв.

Заложени са и универсални детски надбавки без подоходен тест и минимално дневно обезщетение за безработица от 12 лв. В проектобюджета се предвижда още и увеличение с 5% на всички пенсии от 1 юли догодина по швейцарското правило.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бюджета не е социален ,а социалистически .Социален е бюджета на капеталистическите страни където ддс на храните е под 10 % .Ето това е социално ,а да вземаш два пъти повече от храната на семействата за да ги преразпределяш за да спасяваш нечий некадърно управляван бизнес и да пенсионираш ченгета на 50 години с 20 заплати е социалистическо ,а не социално.Ако няма и медии които да кажат че бюджета не е социален а социалистически и предизборен хората ще бъдат заблудени от мафията герб и ***
8
3
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Най доволни от бюджета сме ние рооомите
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнела ако Борисов продължава така ще НИ трябват между 3,5000000 и 7000000000лв,заем годишно!??Защо *** другарке??Ако управлявате НЕ ДАЙ БОЖЕ ще замразите доходите и точка.После, нали Борисов краде по 10млрда годишно,вие като едни честни болшевики няма да крадете и точка!Или ти просто казваш колко ще краднете на година??Корнело няма да управлявате,няма и кой да ви даде пари,ония в ЕС не пасат трева!
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постната Дянкова пица бе по-добра.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Залагат големи дефицити за да имат излишъци накрая които да крадат
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно, не знам за какво врещят БСП.В социалната сфера до сега пари почти не са отделяни.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари за потушаване на социални бунтове, трябваше да се инвестира във икономика, технологии и наука не за социални. Вече е късно и то много туй не е бюджетр а милостиня и подаяния. Къде са инвестициите в тоя бюджет ?
2
3
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
От ЕС попотаха Бойко - наливаме милиарди, а българите все тъй бедни? И от ГЕРБ взеха да ръсят трошички, а още по- алчните комунисти от БСП пък скочиха - Разхищение!!!
1
6
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Бюджета предвижда глад,мизери,разруха,нищета,смърт и милиарди за хунтата