Събират средства за деца на починали медици и учители

Целта е да им се осигури стипендия до пълнолетие
Обновена: 8 ное 2020 19:57 | 8 ное 2020 19:57, Веселина Йорданова
41

Инициатива набира средства за подпомагане на децата на медици и учители, загубили битката с коронавируса.

В трудната битка с Ковид-19 част от героите "на първа линия" не успяха да победят коварната болест. За да подпомогнат техните семейства в тежката ситуация, кампания започна да набира средства.

"Докато те са на първа линия и се борят на животите на хората, борят се затова децата да бъдат образовани, ние смятаме за редно, че е необходимо като общество да се погрижим за тях и техните деца", заяви Надежда Рангелова, създател на проект "За доброто", предаде Bulgaria ON AIR.

Фондът цели да осигури стипендия от 500 лв. на месец на децата до тяхното пълнолетие. За целта от инициативата изчисляват, че са им нужни около 150 хил. лв. В предишни кампании за борба с коронавируса, с дарения успяват да съберат 1 млн. лв и закупуват маски, защитни облекла и респиратори за над 100 болници в цялата страна. Въпреки това здравните заведения продължават да имат недостиг на ресурс.

"Според мен основното е липсата на взаимодействие и просто всичко ужасно много се бави. Ние затова направихме първата кампания, защото бяхме сигурни, че държавата не може да реагира в тези срокове, в които ние можем", каза Димитрина Пирова от проект "За доброто".

И защото заедно можем, от проекта призовават:

"Доброто може да се спаси света. Ако не сме добри едни към друг, ако не си помагаме в такива моменти, изобщо защо съществуваме като хора, като вид, като общество?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Да не се окаже преди 3 години
като в хелп карма, и там се събираха средства за нуждаещи се... ноооо тва се оказа не съвсем така...
35
0
 
3
 
! Отговори
СРАМ! преди 3 години
Оооо, я стига драматизации от селското читалище! А за децата на касиерки и продавачки, на куриери и пощенски служители, водачи и кондуктори от обществения транспорт..? Въщност, за тях не трябва - те не се разболяват, не ***, НЕ СА ВАЖНИ!Стига бе, сценаристи и режисьори!Истерии!Идете да поискате от семейството на човекът с инсулта, който почина заради това, че не е болен от ВАШАТА БОЛЕСТ и не го приеха в болница!И първата докторка от бърза помощ казала, че е стресиран и е за антидепресанти!!
34
0
 
15
 
! Отговори
Винкел преди 3 години
Ако някой има нужда отивам на място и ако заслужава помагам.Умряха вече баламите смои средства няма как друг да се прави на благороден.Фондациите да го духат.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доброто е държавата да си върши работата, да контролира, да плаща и всичко както е редно и по света.
32
0
 
16
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
не забравяйте и разходите по поддръжка на фондациите: заплати на персонал, бентлита , едно-друго..или си мислите че кармичните са единичен случай?
31
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
До31-Не мисля ,че си бил учител! А ако си бил е голяма грешка! Ама много голяма грешка е хора като теб да се занимават с деца....
30
23
 
3
 
! Отговори
Не за учители! преди 3 години
Не слагайте в една категория лекарите и глупавите и откачени даскалици! Уважение пред медиците. Но грам не ми е жал за всяка учителка, която взела, че пукясала. По-долнопробно племе кокошки не познавам, тези са вредни и опасно глупави. Бивш, отвратен преподавател съм. Дано повече учителки измрат
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо само за децата на медици и учители? Защото звучи по-сърцераздирателно?!
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХелпКарма нанесе жесток непоправим удар върху благотварителността.Няма думи за тяхната наглост и нехуманнсот
27
1
 
17
 
! Отговори
къде е държавата ? преди 3 години
Липсва къде е ! Тука я капачки ще се събират я нещо друго ,някакви министри постоянно излизат ,само за раздадени милиарди говорят ,а накрая всичко ,,бошлаф,,работа.....
26
6
 
8
 
! Отговори
хах преди 3 години
А пари за препарати за папаята не искате ли?
25
7
 
8
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Утре ще изпратя пари за лечението на едно бебе-коте и храна за няколко други котки!Сигурна съм,че ще отиде на точното място и при нуждаещите се!А от призивите за дарения и просията на касите на една верига,да си призная вече ми се повдига,извинете!
24
13
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Няма никакви медици и учители починали от ковид. Дайте имена. Как един политик не умря от ковида а само незнайни учители и медици? Медиина помия спонсорирана от Ротшилд.
23
1
 
20
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Онзи мазният и другият зализаният от хелпа защо не направят дарение с 80 000 лв. заплата бълха ги ухапала.
22
2
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Ако са писали на кои болници са дарили маски и облекла и колко ,това може да се провери.Не е умесно да се клевети превантивно,без да е сигурно.То ясно,че ги има всякакви ,но не всеки злоупотребява.Затова в такива кампании да има предпоставки за повече светлина ,както се казва.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие събирайте средства, аз ще трупсм кюлчетаВаш ББ
20
0
 
22
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
В неподходящ момент стартират тази инициатива! Да поизчакат малко за да се забрави информацията за една подобна платформа или фондация или дявол знае как се наричате, където тех-директорът Славчо се е вредил със 80 хил. месечна заплата. Той за сега се криел, страх го е от линчуване ...
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази същата е събирала маски и ръкавици за докторите в началото на пандемията. Не и вярвам на безкористността.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава инициатива,времето изисква да бъдем човечни и съпричастни.За по сигурно,за дарителите нека на сайта на организаторите се направи списък на децата с техните банкови сметки и имената на родителите им ,професия и кога са починали.Така всеки дарител може да плаща директно.Може да се включат и други деца ,чийто родител също е починал от ковид преждевременно. Като се вписва информация за всяко постъпление.Който желае нека дарява!
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя е Надежда Рангелова и каква е далаверата и? Щото тези фондове точно сега са много съмнителни.