Обществото се раздели за COVID-19, но вече има страх

Безлов: Вероятно броят на починалите ще продължава да расте
12 ное 2020 10:03, Красимир Ангелов
19

През последните седмици виждаме, че има много починали от COVID-19. Доскоро тези данни се коментираха от противниците на мерките, че смъртността през 2020 г. е по-ниска от тази през 2019. Сега има за първи път такъв рекорд, такова рязко покачване - за 44-ата седмица на 2020 г. има около 2700 починали. Вероятно броят на починалите ще продължава да расте и вероятно ще се удвоят. Това заяви в "България сутрин" експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

Още по темата
"Според мен проф. Мутафчийски започна да става прав, след като виждаме тези числа", отбеляза той.

"Един от големите проблеми е, че обществото се раздели. Появиха се хора, които предпочитаха да се противопоставят на мерките и да оспорват риска от Ковид-19. На много места в света има такова разделение - Испания, Италия, САЩ, за съжаление в България противопоставянето е силно, но виждаме, че в последните седмици ситуацията започна да се променя - появи се страх, който изпразни заведенията и магазините", посочи Безлов.

Според него реалността показва, че няма как да сме скептични към нещо, което води до такива последици.

"Както чехите казват - нашият успех пролетта ни доведе дотук - бързите мерки предизвикват социални и икономически проблеми, а бавните - здравни. Ситуацията ще продължава да се влошава", коментира експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му големият проблем е, че в момента всички действат на принципа проба-грешка.

"За разлика от март и април сега ни предстои зима и хората няма да могат да излизат навън", посочи Безлов.

Относно ваксините той заяви, че те изискват ново поколение хладилници и това е изключително скъпа логистика.

"Вероятно това могат да си го позволят страни като Германия, скандинавските страни, но това е изключително скъпа логистика. Ваксината трябва да се съхранява на -70 градуса", сподели Безлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите убиха повече хора от вируса. Ръцете им ще останат кървави за векове.
16
1
 
7
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Абе, Безлов , кога почна да разбираш и от болести , бе , пръч ? Що не си траеш ти и всички пишман многознайковци и комунисти ? Аман от разбирачи на всякакво ниво !!! Могат да се обаждат само специалистите !!! А ти си последният *** с наглостта да се изцепваш , за да те забележат !
15
2
 
4
 
! Отговори
Вчера преди 3 години
В народ бг са описани измами с починалите пак. Хора починали от остър инфарт ги пишат починали от ковид. Затворен ковчег. Има и други подобни случаи.Близките ще съдят болниците написали такава диагноза. Иначе ще се мре, но от други болести, инсулти, инфаркти и др, които не могат да получат навреме лечение.
14
1
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Жа са мре ! Яжте пийте,носете си новите дрехи и обувки и са таковайте кът за последно.Жените да станат по дашни.Язе ко фанем вирусо прау жа фърла кърпата.Ша *** носат с краката напред.Затуй са дезинфекцирам ридовно с по 200грама 55 градуса дезинфектант.Ама знае ли чиляк?Никой от селу не ще да иде ни в Софето ни в Филибето бря.Страх ги е ората.И по доктори не одат.Викат жа *** уморът.Могу страшно стаа.
13
1
 
6
 
! Отговори
Стъкмистиката преди 3 години
много и нямам вяра. Някога преписват просто едни числа, някога дълго време им се трупат данни и ги набумкат на една дата. Понеже работя с числа и им обръщам внимание, а не само на паникьорския текст около тях виждам, че не се връзват нещата.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе аман от разбирачи бе! Всеки се прави на експерт, като говори тежки думи, как всички ще измрат. Дали му трибуна и той да се направи на важен и сериозен ми говори как още ще измрем. Все измиране, все армагедон. Сложете една позитивна новина. Покажете нещо добро и похвално, малко хората да се стимулират, че не е дошъл края на света. Дее и мухльовците!
11
5
 
10
 
! Отговори
браво преди 3 години
Поуплаши се народа, но вече видя ,че няма Яко да се мре!
10
1
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Този също има доста неприятен фенотип и съм убеден, че скромния му бекграунд се състои от интелектуални кражби. Драги демократи от простолюдието, това е основният проблем на българия, че хора от простолюдието се причисляват към висшата прослойка с интелектуални кражби. Без някакъв проблем! А не ,че някой ром е откраднал една или дори две кокошки. В комунистически Китай, такива неща са много голяма рядкост. Повярвайте.
9
5
 
9
 
! Отговори
ззз преди 3 години
Не разбирам защо някой се учудва. При нас с пълна сила важат "лъжливото овчарче" комбинирано с "царят е гол" !Първо ни лъгаха за "чувалите с трупове" после не си признаха грешките и масово вадят НЕВЕРНИ данни, а на края очакват НЯКОЙ да им вярва!Болестта безспорно е сериозна и в някой случай смъртоносна. НО когато ни ЛЪЖАТ безсрамно и нагло и хората спират да вярват и резултатът е на лице.Вирусът е ДО 3 ПЪТИ по смъртоносен от грип т.е. не е БЕЗОБИДЕН но категорично не е пандемичен. Мерки - ДА
8
5
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
А И ЗАБРАВИХ ДА КАЖА ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ И РИСКОВИТЕ ХОРА С ХИПЕРТОНИЯ И ТНТ.-ЗАЩО НЕ СЕ ПАЗЯТ?-ПЪЛНО Е В ГОЛЕМИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ВЕРИГИ С ТЯХ И МАСКИТЕ ГИ НОСЯТ НА ГЪРЛОТО-НЕ НА УСТАТА-ВИЖТЕ СТАТИСТИКАТА НА ПОЧИНАЛИТЕ-НАД 80%СА НАД 55 60 Г ВЪЗРАСТ.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страх. Бг народ е стар народ на 1300 години и като всеки стар човек знае,че страха вреди,и е безсмислено да се страхуваш от каквото и да е. Този *** говори наизуст.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЧЕ СЕ ЗНАЕ С КАКВО ИМАМЕ РАБОТА ТАКА ЧЕ СТАХ НЯМА В ХОРАТА-СТРАХ Я Е ДЪРЖАВАТА ЩОТО НЕМОЖЕ ДА ХОСПИТАЛИЗИРА-НЯМА ЛЕГЛА ЗАЩОТО ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ С КАПАЦИТЕТИ ОТ ПО 100 И НАД БЯХА ЗАКРИТИ ПРЕЗ ПРИВАТИЗАЦИОНИЯТ ПЕРИОД И ПОЧНАХА ДА НИКНАТ КАТО ГЪБИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ-С ПОДКРЕПА НА ДЪРЖАВАТА.-ЗА ПЕРСОНАЛА -КАНДИДАТИТЕ ЗА ПОМОЩ В БОЛНИЦИТЕ СМЕ МНОГО НО НЯМАМЕ МЕДИЦИНСКИ ПОЗНАНИЯ-КАК ДА ПОМАГАМЕ-НА ЛИНИЯ СМЕ БЕ.
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше целта. Да има страх. И днес.бг активно участват.
4
4
 
3
 
! Отговори
До1 преди 3 години
4% от 6 000 000 жители е 240 000 души под земята.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средния български плебей не "вярва" в коронавируса, защото е неграмотен, нископлатен, порочен, имбецилен и живее ден за ден с по 3 кутии цигари и бутилка шльокавица дневна дажба. Не вярва той. Все едно става въпрос за вяра, като в някое божество, Дядо Коледа и Феята на зъбките. Избирателите на челия Винету не са чели дори Винету, така че нищо чудно.
2
15
 
7
 
! Отговори
Начо Културния преди 3 години
Проф.Мутафчийски изрече великото си прозрение не заради медицинска прогностика, а от човекомразство. Всякакви световни капацитети изрекоха куп грешни твърдения, но за *** Генерало е непогрешим, и трябва да браним честтта му повече от живота си.
1
4
 
6
 
! Отговори
афроамериканец преди 3 години
14 000 е максималният брой починали в България по схемата "1 починал на 500 заразени- регистрирани или не/