Обяд за лекарите в Поморие, медиците ни - на предела

Управителят на болницата вече месец живее в отделението
13
Обяд за лекарите в Поморие, медиците ни - на предела
Снимка: БГНЕС

Доброволци влизат в болницата в Поморие, за да помагат на лекарския екип, който е на предела на силите си. Адвокат затвори кантората си и стана доброволец в отделението, а хотелиери и ресторантьори решиха да помагат на медицинските екипи като им осигуряват топъл обяд, съобщава Нова тв.

Всеотдайният медицински екип в Многопрофилната болница в Поморие и доброволец адвокат предизвикаха в хотелиери и ресторантьори от града жест на уважение и респект. С инициативата "Топъл и вкусен обяд", която е в знак на признателност за труда им, всеки ден ще бъде осигурявана храна за медиците от първа линия. Това разказва хотелиерът Георги Тръпков, който е научил че управителят на болницата д-р Караилиева вече месец живее в отделението.

Още по темата

"Това си го представете какво е, да не си легнеш на леглото, да не видиш хората около теб, да не общуваш с хора, с които имаш желание да общуваш. Това е велико нещо, аз лично трудно бих си представил за себе си такова нещо. Трябва да сме страшно признателни", заяви хотелиерът Георги Тръпков.  

Идеята на доброволческата инициатива към медиците всъщност тръгва от Велико Търново, но сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Поморие са убедени, че то може да заработи във всички градове.

"Това е съвсем доброволно, ще се редуваме в график до момента в който сме нужни на хората, които обслужват болните от COVID-19. Да почувстват, че има признателност към техния труд, че някой оценява това което те правят и че някой им е задължен за това. Ние сме им задължени", посочва той.

"Днес беше първия ден, беше толкова хубаво. Бяхме толкова изморени и светлинка дойде, донесоха ни триспетенно меню много вкусно, топло. Много е хубаво, много сме благодарни. На всички и за всичко", разказва Христина Атанасова - гл.сестра МБАЛ Поморие.

А на входа на COVID отделението на Многопрофилната болница в Поморие ни посреща загрижен санитар, който старателно ни подготвя да влезем само до изолирана приемна. Санитарят всъщност е адвокат Веселин Анестиев, който от две седмици е отменил служебните си ангажименти, за да облече защитното облекло като доброволец.

"Разбрах от медиите че има недостиг на човешкия ресурс по отношение на това заболяване и реших да дойда. Споделих със семейството си, подкрепиха ме всички, майка ми и дъщеря ми ги изпратих на семейната вила, която е наблизо", заяви адвокат Анестиев."Идвам сутринта, започвам с подготовка, дезинфекцирам стаята на лекарката, сестрата, след това влизам при болните, изчиствам подлоги, дезинфекцирам, водя болните по различни манипулации, местя легла, раздавам обяд", допълва той.

Адвокат Анестиев ще остане в отделението само месец, след което ще се върне към съдебните си дела. Сега обаче прекарва по 12 часа в отделението, а днес поздравява своята дъщеря рожденичка пак от тук.

"Дари, честит рожден ден тате! Да си жива и здрава!"

Въпреки че опитва да разведри с шеги медиците, юристът  работи с екип който е на предела на силите си. Това е д-р Женя Караилиева, която също на рождения си ден е в болницата. Лекарката не се е прибирала в дома си от 23 октомври.

"Тя от 20-30 дена не е виждала семейството си, дреме и спи тук по дивани и столове и рано или късно и казах че ще рухне, но не рухва. Държи", разказва адвокат Анестиев.  

Д-р Караилиева не се оплаква, продължава да се усмихва и окуражава всеки болен, а адвокат Анестиев вече е приела като част от екипа си.

Не се оплаква и уморената сестра Христина Атанасова, която приема отделението като свой втори дом.

"От 15 легла 15 заети, изписваме, приемаме, свободно легло нямаме. Почти не се прибирам. В понеделник като дойда се прибирам в събота вечерта. С близките - по телефона", посочва Христина Атанасова - гл.сестра МБАЛ Поморие.

От месец към COVID отделението на поморийската болница което бе почти пред затваряне се очаква да се включат още доброволци.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
komitataда преди 1 месец
кой измислил фейса е бил умен-всеки си драска за да изпусне парата за политиците е рай --никой не пита кой изгони лекарите и сестрите на 50% от колонията БГ и сега всеки реве,защо се оправят заплати преди избори ,защо няма реформи вай-важния сектор а само сменят министри ,защо не се строят болници а с е закриват такива -нямало пари -защо сепредплаща стари самолети ненужни за държавата необходими н аполитиците и т.н.
10
0
 
3
 
! Отговори
Атанас от Германия преди 1 месец
Познавам лично г-н Тръпков, три пъти сме почивали със съпругата ми - германка в неговия семеен хотел "Свети Георги" в Поморие. Чисто, приветливо, малък, но добре уреден СПА-център със сауна и парна баня, басейн и солна стая. Обслужването на висота, през уикенда вечер приятна музика на живо в ресторанта. Предпочитаме да отсядаме през пролетта или по Коледа. Желая здраве и сили на ентусиаста г-н Георги Тръпков и на целия му колектив.
9
2
 
1
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Направо не ми се вярва.Та Поморие си е византийско- гърци.До 60-70г.на миналия век са си говорили на гръцки.И отношението им е византийско.Та се учудвам на тия писания.Може,защо пък не.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започва да прилича на случилото се във Великобритания през пролетта. Всяка вечер излизаха да ръкопляскат за медиците,а няколко месеца по-късно се оказа,че болниците са били почти празни, а хора са умирали в домовете си от други болести заради липса на грижи. Толкова наивни са повечето граждани.
7
2
 
2
 
! Отговори
Помориец преди 1 месец
Не ви се е налагало да влизате в тази морга наречена общинска поморийска болница....
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тристепенно меню, топло и вкусно...благотворителност за бедните доктори...Интересно, с какво хранят болните, че докторите очевидно отказват да си поръчват от тяхната храна...
5
6
 
5
 
! Отговори
Митко преди 1 месец
Някои виждал ли е досега уморен лекар,полицай,военен,чиновник?
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе я обяд, да си купят от близката бакалия. Не стига, че взимат една камара пари, че и да ги хранят. Да си носят от вкъщи, хаха
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе той и "слънцето"крадливо
(да се свети името му)живее в жипката,ама на,не се оплаква!!!
2
1
 
12
 
! Отговори
payak преди 1 месец
Дълбок поклон и признателност за тези хора!!!
Любимото ми Поморие.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво! Поклон!