Brexit идва, как ще се промени животът на българите на Острова

Режимът за източноевропейците ще се затяга все повече
14 дек 2020 14:07, Красимир Ангелов
33

Скоро влизат в сила новите промени след решението на Великобритания да напусне Европейския съюз. Как това ще се отрази на сънародниците ни на Острова?

Животът на българите във Великобритания ще се промени, след като от 1 януари влязат в сила правилата след Brexit. Това заяви в "България сутрин" заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика в София Весела Чернева.

Още по темата
"Бяхме отвикнали да виждаме опашки за виза пред българското посолство, но такъв тип режим все повече ще се затяга за източноевропейците, на които британците гледат с недобро око и заради които се стигна до Brexit", посочи Чернева.

Тя обясни, че премиерът на Великобритания изглежда вчера се е съгласил на сделка с ЕС, и отбеляза, че пред Острова ще има няколко препъникамъка, сред които достъпът до европейски пазар.

"Трябва стоките да бъдат с еднакви стандарти. Това т.нар. "Търговско споразумение плюс" означава Великобритания да не напусне европейския пазар и същевременно да удовлетвори британците, които искат Brexit", коментира Весела Чернева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ Европа е преживяла тази раздяла още миналата година, когато е разбрала, че няма да има промяна в позицията на Обединеното кралство.

"Преговорите са много по-важни за Великобритания, отколкото за ЕС. В момента проблемите за Европа са други. Дали британците ще бъдат интегрирани - това засяга само тях", подчерта Чернева.

Тя заяви, че в момента България е в неловка ситуация заради казуса със Северна Македония и заради това не може да има позиция при взимане на голямо решение.

Относно изборите в САЩ, Весела Чернева посочи, че Джо Байдън ще навлезе много бързо, но ЕС и САЩ не са с еднакви виждания, и Европа трябва да вземе страна по казуса с Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Крушката преди 3 години
Не ми свети фара
27
0
 
2
 
! Отговори
До Ай ти Спец преди 3 години
Той като ги говориш тези за фермите в Англия да гледаме ли от къде идва слънцето а???Било Рай казваш ми ходи там да ставаш сутрин в 4.00ч е да си а кал по ушите аман от тесни специалисти.
26
0
 
1
 
! Отговори
А дали преди 3 години
А дали в България нещо ще се промени?
25
4
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
тъй като съм в Скандинавия не ме интересува кой знае колко , ходя често на пазаруване с жената до UK имам познати и приятели там българи, от шефове на ресторанти, счетоводители, до семейство което работи във ферма със зеленчуци та тези дето са на зеленчуците живеят във фургон (безплатно) ама луксозен със всичко квото се сетиш, храната им е почти без пари понеже си купуват само месо, останалото е от фермата, обиколиха цял свят по екскурзии и апратаменти май някакви купиха ли ще купуват ли в БГ...
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Ми щото точно на такова място живях и като осъзнах, че всъщност съм изпитвал "хубавият" живот, демек няма да може много повече от това да се подобри, реших че няма смисъл да си губя времето в тази държава-дементор и избягах с 300 от там.
23
7
 
4
 
! Отговори
България да го духа преди 3 години
Предпочитам тука да ме газят отколкото в България. Просто избирам по малкото зло
22
4
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
И аз не бих се върнал ако съм живял в някоя дупка квартира в Лондон с още 10 човека. Защо не пробва в малките градове в провинцията. При мен е супер тихо и спокойно в хубавата ми къща с зелена градина и даже не си заключваме колите пред къщата.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще се промени? Ми ще стане още по сговнясан от сега. Живял съм на острова, и 200К на година да ми дватат, не бих се задържал там.
20
1
 
5
 
! Отговори
God save the Queen преди 3 години
Забравих да пожелая весела коледа на всички
19
2
 
16
 
! Отговори
А така преди 3 години
Затягайте режима на тия лошите бели работници от ЕС дето ви вършат цялата *** и тежка работа.В същото време продължавайте да си обичате африканците, афганистанците, пакистанците и индийците. Давайте им по 800 паунда социални на месец, давайте им безплатни жилища. Стимулирайте ги да раждат повече деца, да строят джамии......вие си знаете там.
18
6
 
5
 
! Отговори
God save the Queen преди 3 години
Нищо няма да се промени. Повечето си подредихме нещата отдавна. Тези които са от повече време си имат паспорти или постоянно жителство. Промяната ще е за тези които занапред мислят да идват.До номер 6.Не само в България но и тук си имам хубаво жилище, бизнес ,хладилника ми е пълен
17
2
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
А ти самият ,бръснеш ли се или още не???Че само като прочете човек какво си сътворил за тримата сина разбира че авторът е по-малък от малкият син!
16
0
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Ти като се събуди ,това ли беше сънувал?Bist du in Ordnung ? Доста ,,менаджери"като теб има тук !
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България за истинските българи,останали си у дома.Емигриралите да дуват супата.Скоро ще разберат,че не всичко на този свят е пари.А то 90% от тях и пари нямат.
14
4
 
8
 
! Отговори
До анонимен номер 8 преди 3 години
Предполагам, че сте прав по отношение на професиите на българите в чужбина, НО все пак има едно НО, Имам трима сина, най-големия е лекар в Германия, средния е археолог във Великобритания, а най-малкия е пилот на транспортен самолет в САЩ. Просто за сведение го казвам. ИНФО, така да се каже.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази Весела Чернева е на хранилка на Сорос, постоянно бълва статии срещу България и българите.
12
3
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Е, преувиличил си малко. Аз не съм чак толкова квалифициран, като изброените от теб, но съм все пак доволен в Германия като Account Manager за Централна и Източна Европа в мултинационална компания по автоматизация на производството. Но като се пенсионирам се връщаме в България, решено е семейно.
11
0
 
6
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Какво общо има казуса с РСМ с това да нямаме позиция по други въпроси да не можем да вземем решения ? ***()тия, глуп()ст или страх и ВАСАЛЩИНА ?
10
8
 
4
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
На мен къръци не ми трябват. Да си стоят там и да се оправят както намерят за добре.
9
10
 
7
 
! Отговори
Хахо преди 3 години
Е как ще се промени? То е ясно! Който се ваксинира с ГМО ваксината ще може да бере ягоди и чисти клекала, останалите в концлагери. Кой се прибрал, прибрал у БГто.