Пострадали от наводненията общини с помощ от държавата

Борисов: Винаги сме действали максимално бързо
6
Пострадали от наводненията общини с помощ от държавата
Снимка: Правителствена пресслужба

Правителството отпусна над 3.7 млн. лв. за щетите след наводненията.

Винаги сме действали максимално бързо, за да могат кметовете по общините и населените места веднага да започнат своите аварийни дейности, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното извънредно правителствено заседание.

След вчерашното решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, днес финансова подкрепа получават общините Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столична община. Представителите на местната власт, които присъстваха на правителственото заседание благодариха на премиера Борисов за подкрепата, която държавата им оказва, съобщиха от правителствената пресслужба.

По бюджета на Столична община Министерският съвет отпуска 965 000 за почистване на коритото на река Искър от язовир "Панчарево" до корекцията при летище София.

"Заедно с почистването на реката ще можем да изградим и вело алея и пешеходна алея покрай река Искър в района на "Панчарево" и това да стане и място за разходка на хората. Всеки лев, инвестиран в превенция, се връща в пъти", посочи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Община Костинброд ще бъде подпомогната с 1 155 000 лева. "Подкрепата, която ни давате, е изключително нужна. Реката заля село Петърч, което не се е случвало от 15 години, заля и част от Костинброд, което не се е случвало повече от 10 години. Започваме дейности по превенция и възстановяване на последиците от наводнението на територията на общината ни", заяви кметът на Костинброд Трайко Младенов. Той специално изрази благодарност към полицаите и пожарникарите, които са били на място през цялото време, докато водата не се е оттеглила.

Общо на 947 310 лева възлиза подкрепата, отпусната от правителството на днешното заседание за община Лъки. Със средствата ще бъде укрепено срутището в с. Дряново, както и ще бъде укрепен участък от пътя Лъки – Крушово – Манастир. "Гордея се с това, че имаме такива управници и много бързи мерки от Ваша страна. Учудвам се на Вашата енергия, която давате на хората на България и успявате да стигнете до всеки човек в страната", отбеляза кметът на Лъки Валентин Симеонов.

Кметът благодари на премиера Борисов за това, че лично се ангажира с подкрепата за Дряново в рамките на посещението му вчера на място. Симеонов беше категоричен, че е изключително важно срутището да бъде укрепено и изрази надежда, че още през настоящата седмица ще бъдат започнати дейностите.

Община Гоце Делчев ще бъде подпомогната от правителството с 663 751 лева, с които ще бъдат изградени подпорна стена за укрепване на десния бряг на р. Туфча и улица в с. Брезница. Заместник-кметът на Гоце Делчев Саид Иброш също благодари за своевременната реакция на кабинета. Отбеляза и значението на финансовата помощ, която правителството оказа наскоро и за болницата в града.

 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Народа преди 1 месец
Давай Баце, давай защото ако не дай си боже дойдат червените айдуци за нула време всичко ще опоскат.
5
0
 
2
 
! Отговори
Бързака преди 1 месец
До Анонимен Знаем ,знаем ,винаги сте след дъжд,качулка ! Или след ремонт ,ремонт на ремонта .За усвояване и кражба,те винаги максимално бързи !
4
1
 
3
 
! Отговори
брех преди 1 месец
Ларж си Началник, но преди избори е така!Дано НЕ спечелиш, че ще стане още по-страшно от сега.
3
1
 
2
 
! Отговори
Само да спомена преди 1 месец
Само да спомена ,че оправдаха Живко Суджука от ГЕРБ.

Явно суджуците наистина са стигали до Боко Тиквераста.

Освен пълни чекмеджета и суджуци на аванта.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бързате да източите хазната и да обвържете държавата с договори с "правилните" фирми за Милиарди , че на 4 Април не се знае дали ще сте на власт !
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кражбите на ток
мая Манолова е права за това те баща и син крадат в ЧЕЗ Ловеч комбинативно та какво е останало единия мери другия сканира и пише е това е затова има високи сметки и то нереални лятото заради тия двамата по 80 лева плаща х сигорно че шев тати в ЧЕЗ Ловеч Ами живи и здрави зимата ще храним бащата и синът