Томов: Опасността от новия щам наистина е по-голяма

Всичко зависи от това какви мерки взимаме, заяви той
21 яну 2021 14:44, Ния Христова
21
Томов: Опасността от новия щам наистина е по-голяма
Снимка: Pixabay
"Ще усетим веднага момента, в който новият щам стане доминиращ у нас. При едни и същи мерки, водели до спад, ще започне потенциален ръст на случаите. Той е достатъчно заразен, за да преодолее фиксирани мерки. Тогава ще ни трябват по-строги". Това заяви математикът Лъчезар Томов в ефира на Нова ТВ.
 
"Опасността от новия щам наистина е по-голяма, но той отново може да се контролира. Въпросът е да не го оставим да достигне високи нива", каза още той.
Още по темата
 
"Всичко зависи от това какви мерки взимаме и как действаме като общество и като индивиди. Видяхте, че можем да контролираме вируса в България", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Пълен локдаун преди 3 години
Пълен локдаун !!! Затваряне на всичко !!! Иначе ще умрат хиляди !!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Пълен локдаун преди 3 години
Пълен локдаун !!! Затваряне на всичко !!! Иначе ще умрат хиляди !!!!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Математикът Лъчезар,Витанов е на хранилка, не този човек.
18
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
опасноста е еднаква за всички щамове...щото "нямате" лекарства за превенция и лечениезнаят, че има такива - но не ги използват, дори не говорят за тях
17
1
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
Ами значи това е новото нормално значи! Какво да се прави! Но се чудя то човечеството как милиони години е оцеляло с такива пандемии, не вярвам да е нямало и преди точно такива пандемии! Даже съм сигурен че е имало! Та как е оцеляло е въпросът???
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има три подхода към тази епидемияПървият е да се спре епидемията, както направиха в Тайван, Китай и редица други държави в Източна Азия и Австралия.Вторият подход е някакви мерки колкото да не е без хич, като идеята е все пак погребалните агенции да се справят с многото починали, а болниците с наплива на болни закривайки другите отделения. Резултатът винаги е по-лош от очакваното.Третият подход е пълно безхаберие, докато нещата не станат напчечени и тогава започват да прилагат втория подход.
15
5
 
6
 
! Отговори
Лъчко математиката преди 3 години
Щом и тоя и.д;и-от ни говори за вируси,работата е мнооооого превтасала
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно ще има още вълни от този вирус. Вълната от ноември-декември беше доста сила, но досега заразените са само 3,1% от населението, а починалите са 4,7% от приключените случаи, което хич не е малко.Ако заразените бяха 5 милиона, починалите щяха да са около 235400 човека, а не само 8651 човека.
13
4
 
5
 
! Отговори
Математикът Лъчезар, преди 3 години
На хранилка при търбухо ли е?...Хора, майтапа настрана ама прочетохте ли какво бил казал тоя математик.Някви напълно общи приказки, нямащи нищо общо с каквато и да е наука, пък камо ли с математика.И тези глупости се тръбят наляви и надясно.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да се изкаже математикът, който предвиди през януари пик
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли да напишете половин, дори само четвърт страничка, в която да пише посредством какви изследвания, с какви научни методи е изчислено и установено, че има "70% по-заразен" щам на вируса? Просто едно микроскопично материалче да опише как са разбрали, понеже почва да изглежда ЧЕ СА СИ ГО ИЗМИСЛИЛИ.Вие не отговаряйте, а аз пак ще питам. Хората почнаха да си задават доста въпроси вече.
10
4
 
19
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 3 години
В момента работещите в тази държава кърпят пробойните в системата на здравеопазването, като жертват бизнеса и препитанието си. Все едно на тлъстаците от щаба и на шефовете на частни и държавни болници се дава празен чек, а в замяна всички ние гражданите получаваме едно нищо. Само празни приказки. Положението в здравеопазването е толкова трагично че най-обикновна грипна епидемия догодина може да причини срив и хора отново ще измират по болнични стъпала и пейки. Помнете ми думата!
9
5
 
2
 
! Отговори
Глупав преди 3 години
Ако целта е некви кинти да се вземат - например тия дето чакат кръчмарите никви проблеми сички със сополи и мазоли ще се запишем заразени с новия щам :)
8
2
 
24
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Всеки вирусолог ще ви каже, че е нормално даден вирус да мутира/ като грипния всяка година/. Не желая разни МАТЕМАТИЦИ да ми е изказват по въпроси за вирусни щамове.
7
2
 
8
 
! Отговори
Глупав преди 3 години
добре де няма логика нали има кръстосан имунитет - декември вече ни удари вълната. Тия дето сега плачат бяха тотално затворени тогава.
6
2
 
9
 
! Отговори
Д-р Ох боли преди 3 години
Аз открих най новия щам куковидбулгарикос 8483922HJM в България и какво от това!
5
8
 
20
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Още септември ви пейстнах един текст, където пишеше, че януари ще има нов щам и ваксините полека лека ще станат задължителни. Тогава бях лошия конспиратор и отнесох два тира минуси.Айде сега цъкайте наново, барем ви се оправи настроението и битието.
4
0
 
17
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Английският щам е открит във взети проби още от месец септември миналата година. Това че английски учени първи са го изолирали не значи че е разпространен само в Англия.
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А спрете с глупостите вече, отваряйте всичко, който се страхува да си наложи личен локдаун. Просто е!
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряме, хората на Али Бегов са гладни.