Ръчно изработените Пижо и Пенда за дома стигнаха 25 лв.

Мартениците във веригите тройно по-скъпи от тези на сергията
1 мар 2021 08:34, Ния Христова
6
Ръчно изработените Пижо и Пенда за дома стигнаха 25 лв.
Снимка: БГНЕС
Цената на ръчно изработените традиционни мартеници за дома на Пижо и Пенда достигнаха цени от 25 лева. Пакет с 10 мартеници излиза тройно по-скъп в големите вериги, отколкото на сергиите в столицата, съобщава "Монитор".
 
Из софийските улици може да се открие връзка с десет мартеници за между един и два лева на различните сергии.
 
Същите от кварталния хипермаркет обаче излизат около 3 лв. Въпреки това на двете места традиционните и изчистените модели мартеници са отстъпили пред такива с любим анимационни герои, футболен отбор, зодия или „титла”. Ако искаме да изненадаме своите близки с мартеници с надпис „супермайка”, „най-добър приятел” и „гадже мечта”, можем да го направим само срещу 2 лв. На същата цена вървят и моделите за най-малките, върху разноцветните конци „оживяват” герои като Елза и Ана от „Замръзналото кралство” и Спайдърмен. Хит през тази година са и мартениците с бик, тъй като 2021 е именно годината на белия метален бик. Цените на ръчно изработените „аксесоари” започват от 2.50 лв.
 
Фигурите наръчно направените момиче и момче, облечени с вълнени носии в бяло и червено, струват между 7 и 15 лв., венците стигат до близо 20 лв.
 
Освен на сергиите, мартеници за празника могат да се намерят и из цялата мрежа.
 
От магазините за ръчно изработени аксесоари си купуваме такива от жива вълна за около 5 лева. Според описанието тя е напълно необработена и всичките й добри качества са запазени, включително и ланолина, който е познат още като естествена мазнина. Освен с цветни кълбета, гривните и моделите за ревер могат да бъдат декорирани и с българската шевица, но цената веднага скача на 5,50 лв.
 
Мотиви, свързани с празника, се появяват и върху детски дрешки – бебешките дрехи с надпис „Аз съм мартеничката на мама и тати”. Те могат да се намерят за малко под 15 лв. онлайн. Макар Денят на влюбените да мина отдавна, в мрежата не липсват и предложения за тениски за двойки с първомартенски мотиви, чиято цена е малко над 39 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
без пари преди 3 години
Мартеница за здраве и късмет трябва да е ръчно изработена от баба и детенце от фамилията.
4
0
 
5
 
! Отговори
Перниканец преди 3 години
Сега има много достъпни бързи кредити на добри условия и ниски лихви - някъде даже са под 20%. Ще си закупя и аз Пижо и Пенда за дома.
3
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Има въпиюща нужда от ръчни пижо и пенди!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не нося мартеници. Каквото е писано на глава, на камък не ходи.
1
0
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
Докато има бал..ъци ще има и тар..кати!