Обмислят държавни стипендии за студенти по социални дейности

Ще увеличим възнагражденията на колегите, обеща Деница Сачева
4 мар 2021 16:52, Анисия Иванова
6
Обмислят държавни стипендии за студенти по социални дейности
Снимка: Facebook

Обмислят държавни стипендии за студентите от специалност, свързана със социални дейности, съобщи социалният министър Деница Сачева. В профила си във Facebook тя поясни:

"В новия програмен период на ОПРЧР са заложени над 750 млн. лв. за деинституционализация на възрастни. Домовете от стария тип ще бъдат закрити и на тяхно място ще се появят модерни социални услуги. Без хората, които да работят вътре обаче, те ще останат само сгради.

Затова ще подготвим Стратегия за човешките ресурси в социалната сфера, в която да регламентиране както образованието на кадрите, така и кариерното им израстване.

Ръководителите на социалните услуги от Добрич и региона ме увериха, че има голяма нужда от такава и това ще е стъпка в правилната посока. Ще продължим да работим и за увеличение на възнагражденията на колегите, защото техният труд е изключително важен и всички го видяха в пандемията. Обмисляме да въведем държавни стипендии за студентите, които изберат специалност, свързана със социалните дейности.

Грижата за хора е и ще остане основополагаща и в следващите години ще дава добра реализация. Това я прави професия на бъдещето и ние трябва да стимулираме младите хора да се занимават с това.", коментира Сачева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какво ще им плащат точно? Само семестриалните такси или и режийните? А студентите ще подписват ли договор, че след завършването ще работят по назначение или връщат парите с лихва?
3
0
 
2
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Миналата година се сблъскахме с двете крайности в тези служби. Изключително отзивчиви и компетентни служители в соц служба кв. Левски-Варна. Дадоха инвалидна количка и др помощни средства...в същото време в Бюро по труда са някакви намусени лелки, връщат те по няколко пъти за неща дето не трябват, не могат да намерят данните за фирма-работодател и директно разкарват хора които само търсят работа-направо им казват да търсят другаде! Да не стига човек до там! Дано да има млада кръв, че сега е ..
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ни промиват мозъците
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че какви са тез социални дейности за които трябва специално висше?Досега как леля Пена и кака Айше готвят манджата и я наливат в канчоците на пенсионерите без висше?А пък в канцелариите зад компютрите с Уиндоус 98 онези лелки там са цял живот до пенсия и с топ ме можеш ги измести!Пак точене на пари!