Над 21 000 дози на Pfizer пристигат утре сутрин у нас

Чакат се още 4 такива доставки до края на март
50
Над 21 000 дози на Pfizer пристигат утре сутрин у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

21 060 дози от ваксината срещу COVID-19 на производителя Pfizer/BioNTech пристигат утре в България, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата
По-рано днес директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обяви пред bTV, че има потвърждение на цялото количество на доставките за две от компаниите - от първата РНК ваксина, която получи одобрение – тази на Pfizer, очакваме 105 000 дози. Те са разделени в 5 доставки по 21 000 дози и ще идват всеки понеделник.

През март от втората РНК ваксина на Moderna очакваме 85 000 дози.

За Оксфордската ваксина очакваме две доставки следващата седмица. Първата ще бъде от 76 800 дози на 9 март, а на 12 март - още 28 800 дози.

Ще има допълнителни доставки в рамките на месеца, но още нямаме потвърждение за дози и дата, допълни Кирилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ндаа! При 7 млн население 21 000 дози на Пфайзер за БГ, а за Румъния при 19,5 млн - 200 000! Не знам как ги смятат, но румънците са пак с едни гърди напред! Не, че съм от приоритетните за ваксиниране, нито съм се забутал по зелените коридори ноооо!?
37
0
 
0
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Много бе!Колкото да не е без хич.
36
6
 
7
 
! Отговори
доктор преди 3 години
Най-добрите ваксини са руската и китайската..................но това няма да го кажат казионните медии като БНТ, БТВ и Нова Телевизия , които се финансират от западните супербогати хора като Сорос...........те ще си рекламират отровната Астра Зенека на западащия университет в Оксфорд, която причинява рак на матката(при жените)..........и други опасни последици!!!!
35
1
 
6
 
! Отговори
Гладен Журналист преди 3 години
Къде ще ги пускат? За да се наредя на опашка от предния ден. Чувам че хората се избивали за ваксини!
34
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 39"Тоест, общото количество до края на март се очаква да бъде около 42 хиляди дози,"Мда, ако март месец свършва на 21 и ако ни доставяха само от Пфайзер щеше да са 42 хиляди, но понеже от март остават малко повече от 3 седмици и ще ни доставят още 85 хил дози от Модерна и 100 хил дози от Астра Зенека, общия жрой на доставените през Март ваксини ще бъде 240 хиляди (ако не получаваме повече от Астра Зенека след средата на Март.Русофилите дали не сте леко объркани?
33
6
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Затъркаля се колелото. Отсега нататък който иска да се ваксинира, ще има спокойно тази възможност, даже е възможно и да има избор, ако държи много да е с една определена ваксина. Свърши се с възможността да се ***, че няма ваксина. Сега русофилите трябва да почнат пак да пеят как западните ваксини са "опасни". Друга опция нямат.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 21 000 дози на Pfizer пристигат утре сутрин у нас----------Тоест, общото количество до края на март се очаква да бъде около 42 хиляди дози, което означава 21 хиляди души от 5 милионото ни население което подлежи на ваксинация (от 21 години и нагоре).С такива темпове не трета вълна, а трийсет и трета шъ изкараме!Словокия мрънка, ама като видаха, че друг начин няма и те започнаха да се ваксинират с руската Спътник.
31
0
 
3
 
! Отговори
Май преди 3 години
сега искате още един *** да направите зарази.Герберите да се ваксинират.И вожда им.
30
6
 
3
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Астра Зенека е най-лошата и най-калпавата ваксина, причинява рак на матката(жени) и рак на тестисите(мъже).Pfizer/BioNTech става горе-долу...............но далеч не е най-добрата.Moderna е на-добрата от тези 3 ваксини............но и тя не е идеална!Ако имате достатъчно антитела.................няма нужда да се ваксинирате....добре преценете отношението полза/вреда, преди да се боцнете с някоя ваксина!
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде да се редим за фазера? Не може ли да се пуснат вип пунктове срещу заплащане за да не се бутаме с другите?
28
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
Е и какво като пристигат ?
27
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четохте ли новината, как изпълнителният директор на Пфайзер отменил работно посещение в Израел, защото там допускат само ваксинирани, а той не е?Това не ви ли озадачава?
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра прилага жива ваксина от ковид.
25
2
 
3
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо?!
24
0
 
2
 
! Отговори
фтф преди 3 години
Урррааааа
23
1
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
И слагаш до тези болест Ковид, слагаш на едно ваксините срещу паралич, туберколоза, едра шарка с тези за Ковид и Грип на едно? Миля, бъди сериозен!
22
14
 
9
 
! Отговори
Казуар преди 3 години
Болните мозъци на антиваксърите.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25 едра шарка , СПИН , жълта треска , бяс и т.н .да изброявам ли още Понякога не става само с правилно хранене и правилно мислене
20
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не на ковид измамата. Не на геноцида над човечеството!Не на ваксините отрова за организма и имунната система която е силна да се справи с всяко едно състояние до което човек сам се води от неразумието си и неправилното мислене хранене и живот!
19
4
 
13
 
! Отговори
надървен преди 3 години
целия се одървям от такива новини, добре че е синьото хапче на файзер, та еб.ъ наред *** в офиса