Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си

Възможно е мерките да бъдат удължени, заяви главният държавен инспектор
22 мар 2021 09:05, Ния Христова
325
Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си
Снимка: БГНЕС
Струпването на хора е опасно. Колкото повече хора има на едно място и извършват активна дейност, толкова по-лесно се предава вируса. Призовавам всеки един да преосмисли приоритетите си. Това заяви в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор и част от НОЩ доц. Ангел Кунчев.
 
"В тези 10 дни очаквам да постигнем, ако не понижаването, то да няма ново нарастване на случаите. Трябва да спазваме мерките, всичко зависи от поведението ни. Инфекцията показа, че няма праг", подчерта той.
 
"При добра организация на изборите можем да се защитим. Важно е да избегнем пиковите часове и да няма струпвания на хора", каза още доц. Ангел Кунчев.
Още по темата
 
"Натоварването на болниците на места е много голямо. Тези лечебни заведения са на предела си. Никой няма да оставим без медицинска помощ", увери той. 
 
"Частта на хората, изкарали COVID-19 и ваксинираните е много малък, за да влияе на целия епидемичен процес. Може би ще има значение след два месеца. Рано е за това. Правим много сериозен анализ на смъртността от усложнения у нас. Структурата на нашето население е застаряваща, имаме много хронични заболявания. Персоналът, с който разполагат болниците е малък и много зает и това оказва влияние", обясни главният държавен здравен инспектор.
 
"До момента нямаме случаи на южноафриканския щам у нас. На Балканите обаче има случаи. От друга страна британския щам вече е доминираш. Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове. В момента, това с което се бори България е английския щам", посочи доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕЛИКутке, ако гледаш новините ще видиш, че в чужбина палят не маски а полицейски бусове.
258
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството се справя много-добре.По план!Ще постигнат най-много заразени в деня на изборите.АШколсун ГЕРБави.
257
0
 
6
 
! Отговори
Приоритетен преди 3 години
Преосмислих приоритетите си снощи. Спестявянията ми вече ги няма, погладувах и осъзнато и приоритетно разбих малко магазинче в съседен квартал. Да, съвестно ми е, но със щафета салам и два хляба ще изкарам до края на седмицата.
256
1
 
0
 
! Отговори
за правилата преди 3 години
До ЩирлицНапълно сте прав, но за целите на неформален чат, считам, че изразната форма, включително правописа и използването на производни думи, дори на неологизми е допустимо. Все пак не става за официален документ, нали? Въпреки, че съжалявам, че не направих клип на излизащия от магазина преди 10 часа млад човек и да го кача / публикувам/ в нета / интернета/ за да може РЗИ да се запознае обстойно и шефовете на магазина да дадат обяснението, което охраната си спести.
255
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До сега за правилатаДа "пазарува" е правилно да се казва и пише.
254
2
 
8
 
! Отговори
сега за правилата преди 3 години
Преди малко се загледах в магазин на лидл на улица алабин в столицата. охраната пусна човек на очевидна възраст около 30 години да пазари в магазина. Реших и аз да се пробвам да вляза, но охраната отказа да ме пусне. Когато го попитах важат ли ограниченията за лица под 65 години да пазарят до 10, 30 часа. Като му посочих човека, който е млад но го е пуснал се направи на ударен. Тъй, че правилата важат за едни, за други не.
253
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига се обвинявали Кунчев и НОЩ. Има избори, изберете си Мангъров, той ще ви оправи!
252
2
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Докато вие г-п доц. Кунчев и всички "покемони" от НОЩ и по-нагоре по веригата си получавате месечни заплати и бонуси много хора от 22.03 остават без доходи заради вас и глупавите ви неадекватни мерки и почти не работещи помощи. Оставате много хора във крайна бедност и ще накарете много хора да напуснат България. Ще дойде скоро ден в който повечето българи ще са напуснали своите домове и тогава може да си играете помежду си на стражари и апаши....
251
1
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Биологична война на глобалистите-мизантропи от Давос срещу човечеството!
250
1
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Хората са лоши! Как се осмеляват да мислят и разсъждават? Тяхно право е само да бачкат и каквото спечелят да го изсипват на мафията, мошениците и крадците! Не може да продължава така - раята трябва да преосмили приоритетите си!
249
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, има много хора, чийто приоритет в момента е да не умрат от глад, защото загубиха работата си и нямат никакви доходи. И изобщо не ги интересува дали ще се разболеят от КОВИД, гладната смърт не е алтернатива.
248
13
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ КАЗА,ЧЕ НЯМА ВИРУСТРИОТО ЗАПАЛИ ОГЪН И СВАЛЯЙКИ МАСКИТЕ ГИ ХВЪРЛЯХА В ОГЪНЯНА ВСЯКА ЗАБРАНА СЕ ОТГОВАРЯ С ПРОТЕСТИ А СЕГА КОГАТО ХОРАТА УМИРАТ --ВИНОВНИ СА УПРАВНИЦИТЕ
247
0
 
18
 
! Отговори
Борнео преди 3 години
Веднага щом преосмислите заплатите на бюджетниците, които ковид не ги лови.Пореден преял мърляч ни поучава.
246
0
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Десет години ги преосмисляме,почти сме готови.
245
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да голямо ефечене пада мерки мерки спазвайте мерките които днес ви казваме а за мерките от вчера кой носи отговорност кой разпусна мерките сигурно ние у нас няма никакви мерки само бръщолевене като в парламента но на онези от парламента им е осигурена мед.помощ при проф Мутафчийски другите да му мислят
244
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви ми повтарят тука всеки да имал самсъзнание да се пази и да пази другите къде са ви мерките на държавата да не би да е имало проверки как се почистват автобусите и как тези дето пуснахте по моловете се придвижват с тях никак -никаква дезинфекция никакви маски в градския транспорт после бля бля българите били виновни но рибата се вмирисва откъм главата а главата сте вие
243
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе, кунчев що не ходиш да си дезинфектираш нужниците по училищата и детските градини?
242
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев ,лъжци като теб заслужават по 100 тояги на голо ! С лъжите си побъркахте хората само ,за да угодите на някакви болни мозъци! Но не си мислете, че ще сте в златния милиард благодарение на слугинажа си - жалки компрадори и предатели!
241
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-н Главен явно мерките Ви не са правилни и ако за първата и втората вълна беше от незнание как протича заразяването какво Вие е оправданието за третата вълна че ще се оправдаете сега -нито проследяване на мерките дори да бяхте контролирали дезинфекцията и спазването им в градския транспорт което не направихте че ще поучавате хората и ще им вмените отговорност каквато дори вие нямате отпускането на учениците и отварянето на моловете всички очакваха повишаване на болните макар да не се изказват
240
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хората ще преосмислят приоритети си а вие да какво заключение стигнахте с взетите решения до сега едно зеро едно Голамо Зеро сте за всички българи