Д-р Meджидиев: Не сме на първо място в ЕС по смъртност

Ще свикнем с COVID-19, само ако 60% от населението се ваксинира
23 мар 2021 22:20, Нели Христова
16
Д-р Meджидиев: Не сме на първо място в ЕС по смъртност
Снимка: БГНЕС

"Лекари помагат на лекари" е инициатива на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз.

"Инициативата стартира още преди 3 години. Когато започна пандемията отделихме средства, с които закупихме помощни средства и отпуснахме по 800 лв. на всички заболели лекари - изплатихме над 200 000 лв. на над 130 колеги. Стопирахме я февруари, защото бяхме първата група за ваксинация. Според мен е задължение лекарите да се ваксинираме", заяви в ефира на "Денят ON AIR" председателят на Столичната колегия на БЛС д-р Асен Meджидиев.

Той призова обществото да не критикува толкова мерките срещу коронавируса.

"Те помагат и на нас. Ние не сме "свръхзвукови". Никой не може да прогнозира дали локдаунът ще свърши след 10 дена. Той обаче е много важен за облекчаване на здравната система", посочи д-р Меджидиев.

На въпроса ще се справят ли болниците, събеседникът отговори:

"По-важен е персоналът, всяка една болница има един капацитет, ние увеличаваме леглата, но ние трябва да се грижим за тези болни. Нека хората да се изследват , когато имат дори най-малката симптоматика".

По думите му, ако се разглежда смъртността от вируса на 100 000 души, не сме на първо място по смъртност в Европа.

"Можем да свикнем с вируса само ако имаме 50-60% ваксинирани. Не трябва да свикваме със загубата на близки хора и препълнени болници", заяви председателят на Столичната колегия на БЛС пред Bulgaria ON AIR.

Той каза още, че вероятно случаите на заболели след втората поставена игла се дължат на неспазени мерки между първата и втората доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено докторе к тук лъжат и в Европата ,пример Германия огромна много милионна държава в вчера казаха че имали само 50 починали ,ама такава лъжа не бях слушал )
12
0
 
3
 
! Отговори
Докторе преди 3 години
Още нещо - в Европа умират предимно хора над 85, докато тук е поголовна сеч. Само с легла и шкафчета не става, трябват и лекари, и обучен медицински персонал, и апаратура, и медикаменти, и най-вече човещина. Тук болният е само "пътечка", която пълни касичка.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управлението на правителството е наполовината виновно за смъртността и препълнените болници ,другато е вина на българина и т.н. български манталитетВината е изцяло на правителството. Те много добре знаят манталитета на българина. Но понеже идват избори, пожертваха и лекари и старци, а вече и сума ти млади, за да може Юнакът Балкански да се наяде, напие и с песен на уста и педесетолевка на челото да гласува за Генерал Борисов. Щото Юнакът Балкански освен с манталитет е известен и с мъдростта си
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управлението на правителството е наполовината виновно за смъртността и препълнените болници ,другато е вина на българина и т.н. български манталитет!Хората по цял свят се научиха на дистанция,маски и ограничения(стоене повече удома)...В Бг купони и сбирки на макс,пък после олелеее няма места в болниците...и не само ковид болните го отнасят за съжаление.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново рекорден брой заразени и стотици загинали. Първо място в ЕС по смъртност и второ място в СВЕТА след мексико. благодарение на безхаберната мутра и неговите барове и калинки заради които купиха тоя *** астра
8
3
 
3
 
! Отговори
Добре на второ сме преди 3 години
Колко е тъб тояяяА, впрочем това е оня с чувалите дружка на коци в плашенето. Вервайте му!
7
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ВЕЧЕ ПЛАТИ ВАКСИНИТЕ НА АСТРА ЗЕВЗЕКА И ТЕ СА ОСНОВНОТО КОЛИЧЕСТВО ЩОТО БИЛИ НАЙ-ЕВТИНИ!!МИЛИОНИТЕ ДОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УПОТРЕБЕНИ!ДА СЕ ПОЧНЕ ОТ МАХАЛИТЕ И ДА СЕ БОДНАТ И ПЕНСИОНЕРИТЕ!!! ТАКА ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ МАХАЛИТЕ , А ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ СИ ЗАМИНАТ И ЩЕ ОБЛЕКЧАТ БЮДЖЕТА С МИЛИАРДИ КОЙТО БОРИСОВ ДА СИ ОКРАДЕ, А НЕ ДА ГИ ДАВА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ!
6
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
богатите държави се ваксинират ударно, а ние от третия свят продължаваме да блеем и ръсим мозък как трябва да чакаме да видим кво става! нашите управляващи защо се ваксинират със страшна сила? къде отиват Модерна и Пфайзер?
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или Модерна (САЩ)...........или Спутник (Русия) ..............само не правете фаталната грешка да се боцнете с Астрата.............голяма издънка на професорите от западащия Оксфордски университет!!!
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да се ваксинирам с отровата на Оксфорд, в която има гени от шимпанзе...........тая да я забравиш, докторе!!!Не всички сме от тия 80 %......................дето може да ги манипулирате..............понял???
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да се разболеете от рак и да умрете.......айде боцкайте се със шведско-английската отрова Астра Зенека!!
2
8
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕЗАБАВНО ВАКСИНИРАНЕ НА ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ !!!КОЙТО С КОЯТО ИСКА ОТ ДВЕТЕ ВАКСИНИ!!!ПФРИЗЕР И БИОНГЕЙТСХ Е ВИРУСА В СПРИНЦОВКА ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЕН!А АСТРА ЗЕВЗЕКА СЪСИРВА КРЪВТА ;DБОРИСОВ КАЗА, ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА СИ МНОГО ДОБРИ И НАСЕЛЕНИЕТО НЕЗАБАВНО ДА СЕ НАБУЧИ С ТЯХ!
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на луд ли се прави или на "доктор" България е първа в Европа и втора в Света по брой смъртни случай на база заболели!