БАЗ: Настояваме заведенията да отворят на 1 април

На ръба на фалита сме, се казва в позицията
Обновена: 29 мар 2021 14:15 | 29 мар 2021 14:01, Ния Христова
82
БАЗ: Настояваме заведенията да отворят на 1 април
Снимка: БГНЕС
Българската асоциация на заведенията излезе с остра и категорична позиция. БАЗ е твърдо против използването на затворените заради кризата с COVID-19 браншове за политически цели.
 
"Тази сутрин отново ставаме свидетели на упражнения относно отварянето на затворените в момента браншове като част от предизборната кампания. Напомняме, че ние изнесохме на гърба си най-тежката икономическа част от пандемията, като много колеги не оцеляха, а голяма част от сектора ни е на ръба на фалита. Стотици хиляди служители от развлекателния бранш останаха без препитание, като много от тях се насочиха към реализация в други професии. Това ни поставя на колене и създава огромна въпросителна относно възможността изобщо да възстановим бизнеса си", пише в позицията на БАЗ.
Още по темата
 
От асоциацията настояват заведенията да отворят от 1 април при ограниченията, които важаха при отварянето им в началото на месец март.
 
"Бизнесът е конструиран, за да работи, а не да разчита на помощи", подчертават от БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отварят заведенията на открито и затварят програмата Запази ме
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантьорите са алчни, а бат Бойко не?! Много ви знаят устите да не ни отварят, ама като ни отворят сте като стадо овце - всички по ресторанти, кафета и дискотеки!! Като не се изхранвате от нашия бранш, а само пръскате пари там е много лесно да кажете зарваряйте ги!! Над 90% от стадото овце със злобните коментари никога не са били обслужващ персонал, и не знаят как се обслужват такива като тях( Аре дай тва ***' Сипи ми от мойто' Аре по-живо ***, знаеш ли кой съм аз)!! Съобразявайте се!!!!!!
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо трябва да има кафене или ресторант на всяка крачка? Защото всеки в българия иска Сам да си е шеф , да не им работи на другите. Защото е кадър и нема да се хаби за шефове. Фризьорски салон и заведения да искаш в тази държава.
68
0
 
5
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
До :мен Е , мен....като направиш малко повечко парички и имаш някаква финансова стабилност или самочувствие...ще разбереш какво ти говоря ...за свободните хора !!! Но не ми се вярва да имаш някакъв просперитет....така че остани със здраве...роб на системата....само да те успокоя...не си единствен ...което е порядъчно жалко
67
1
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До axaxaxaxaxaЧовека има проблеми с хващането на елементарна информация и установяването на причинно следствени връзки от елементарни факти. Подходящ е за премиер.
66
3
 
5
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
До :Мен Е, мен ...ти изплеска водата !!! Щом ти харесва някой да ти нарежда ,да излизаш да не излизаш да спиш като си дресиран да изпълняваш команди стани/легни/претърколи ...няма бъдеще свободното мислене с такива хора като теб ...да чакаш да ти хвърлят кокалче или бисквитка....не е опция на разумният човек....
65
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 3 години
Всичко да отваря! Стига с тия абсурдни мерки!
64
3
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До ПотресЗащото така работи демокрацията - мнозинството приема едни правила и има различни институции, които се грижат те да се спазва. Имаш избор разбира се и никой не ти казва какво да правиш. Ще ти го напиша като за теб, та и хора с отрицателно IQ да вденат. 1. Избираш да вървиш срещу правилата => има последствия. 2. Напускаш към място където може да си правиш каквото си искаш.
63
1
 
8
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
До :мен И защо да ходя в гората , и защо някой трябва да ми нарежда ?!?!??То писва от робско мислене , и от хора без собствено мнение ...жалка история
62
9
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До ПотресВ гората няма да ти нареждат. Ако искаш да живееш в общество, ще спазваш правилата.
61
1
 
4
 
! Отговори
7 преди 3 години
Значи.... заслужавате си го! Правихте се на големи бабаити, щяхте да протестирате, да отворите.... и накрая какво стана? Ами нищо! Скрихте се! Мишки! За това сега ще ви мачкат! Напълно заслужено при това!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГАЗ:Настояваме на 1 април да окошарят всички от БАЗ.
59
3
 
5
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
До: МЕН Не четеш ли ...не искам да ми нареждат/казват/вменяват ...какво да правя къде кога и как да се храня или забавлявам !!!!
58
4
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До ПотресКое те спира да си поръчваш храна за вкъщи?
57
2
 
8
 
! Отговори
До Иван преди 3 години
Най точния коментар . Цялото ни семейство е заето със семейния хотел и ресторант . Супер стриктни сме и си плащаме всичко към държавата , за това търпим и жестоки проверки от всякакви институции ,защото не сме "хора на някой" !!!И да , продадох си Панамерата да вържа що годе нещата за изминалата година до момента . Само че за тази година нямам друга да продам , искаме да работим
56
3
 
15
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До 57Не мога да разбера, защото целия бранш от хиляди кафета, ресторанти, барове и др. в цялата страна се слага под общ знаменател със 100 заведения и дискотеки на някакви мутряги. 90% от заведенията са разни семейни бизнеси, в които са инвестирани всичките спестявания на хората и никой не кара порше.Много голяма част от хората, осигурявани на реален доход, сега нищо не получават. Без значение в кой бранш работиш, ако държавата ти забранява да осъществяваш дейност, трябва да те компенсира.
55
16
 
12
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
И какво като работят доставките ?!?!? Не мога като бял човек да седна в приятно заведение да вечерям сред други бели хора ли....?!?!!!! Хайде стига с това робско мислене !!! Яжте си в панелените кутийки ....и не си показвайте носа навънка ...да ви е сладко !!!Проветрявайте поне от време на време !!!
54
4
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Тук само от летния Сезон, ресторант осигурява луксозен живот на голяма фамилия, поне за година напред.Тези кво пищят ?!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това порше вече 10 кръчмари го вземат и връщат от началото на пандемията.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Потрес: Направо съм учуден каква жлъч се излива , че хората искат да работят ?!?!?!? Нека си работят , дават работа на доста хора , на който му е скъпо , не ходи на заведение...има евтини и скъпи ресторанти.... който си може без тях , какво му пречи да си работят !!!! Аз съм човек който вечеря навънка , работя по минимум 12 часа....и нямам време да си готвя ...а не обичам полуфабрикати...!!!Така че за всеки влак си има пътници._________Че да работят!Доставките са разрешени!