Старт на масови проверки на агнешко, яйца и козунаци

Взимат се проби, следи се и за печатите и етикетите
11

Агенцията по безопасност на храните започна масови проверки в търговските обекти заради предстоящия Великден. Проверява се качеството на агнешкото, яйцата и козунаците. Взимат се проби, следи се и за печатите и етикетите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Сред първите проверени е месарски магазин в Благоевград. Агнешкото тук е изцяло българско. Освен качеството на месото, инспекторите проверяват и документацията на търговските обекти.

"Българското месо - това, което е добито на територията на България, е със син печат. Останалото, което е внесено от други места, е с червен печат. По печата могат да се ориентират от коя кланица е", каза началникът на отдел "Контрол на храните" Калина Милушева.

Проверките ще продължат до 7 май. Освен агнешкото, ще се следи и за качеството на козунаците, яйцата и боите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Оле...мале,още преди да е почнала...новата власт и проверките...започнаха.Какво ли ще бъде,като...наистина ИТН вземе власта.
5
0
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Щях да напиша същото. ама "ден година храни" дето се вика. Проверка на месарски магазин преди Гергьовден - класика. А как пък тоя изтровител дядо ми не можа да отрови никого като си купуваше агнешко от пазара?! Той беше тотален варварин и го правеше на шиш и жар 12 часа. Варварско. И картофки в жарта. Абе, абсолютно гнусно нещо. С едно гнусно домашно вино... (не всички схващат, че това е ирония, нали?) Страхотен готвач беше.
4
1
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Ти в кой век живееш бре
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой от *** да продава агне
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При мракобесното управление на чака рака месията славуца трифонов наросът изнемогва и няма пари за агнешко, яйца, мляко! Хората кътат едва едва стотинки за хляб и млекце, оставка на наркозависимия мартеничар славуца трифонов ВЕДНАГА! СЛАВИ Е ПОЗОР, ОСТАВКА И ЗАТВОР!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от най корумпираните агенции ,някой да ги е виждал в големите хр.вериги )