"АстраЗенека" няма да се прилага при жени под 60 г. с риск

Какво решиха здравните власти за вече ваксинираните?
Обновена: 19 апр 2021 16:31 | 19 апр 2021 16:18, Веселина Йорданова
66
"АстраЗенека" няма да се прилага при жени под 60 г. с риск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината на "АстреЗенека" няма да се прилага при жени под 60-години с повишен риск от тромбози или анамнеза за тромбоцитопения.

Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов на брифинг след среща с Ваксинационния щаб.

Още по темата
Всички, получили първа доза от препарата, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от него.

Тези, които са се ваксинирали и не желаят втора доза, могат да получат втора доза от ваксината на "Пфайзер", но не по-рано от 84 дни, тогава имунизацията се счита за завършена, обясни Ангелов.

При заболели от коронавирус след първа доза ваксина втората доза се поставя не по-рано от шест месеца след лабораторно изследване.

Преболедували Covid-19 могат да се ваксинират с пълна имунизационна схема не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Има готовност през май да се възстанови работата на "зелените коридори" за ваксиниране срещу COVID-19 след нови доставки от ваксините. През следващия месец ще има възможност да се правят по 50 хиляди дози дневно.

Днес в България са пристигнали 62 010 дози от ваксината на "Пфайзер" и 50 400 дози - от "АстраЗенека". От производителя "Модерна" вчера са били доставени 38 400 дози ваксина.

Доставените количества веднага са били разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.
Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19, която ще бъде от производителя "Янсен" и ще съдържа 24 000 дози, се очаква до края на седмицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, # 44Професоре, поне по закон всеки пациент има правото да се ваксинира с какъвто серум си пожелае, само че вие с Кирилов и майката на една еврокомисарка с немска фамилия ни напълнихте с Астра Зенека. Сега се ориентирахте към Пфайзер-Бионтек, но такива при личните лекари няма, защото те ги инжектират веднага на близките си. А хората *** като мухи- онзи ден 209 души и скоро има опасност да ви излезе името на д-р Менгеле - дано това не се случи.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво лабораторно потвърждаване на диагнозата иде реч, след като писиарите са съмнителен метод сам по себе си. Има съмнения че точно те заразяват и дори чипират. Има ли поне един честен учен, к. да е опровергал тези т.н. конспирации. По едно време вярвах, че може да има вирус, но сега пак взех да се съмнявам. Поне да търсеха кой го е създал и пуснал, но те не хаят, а не търсят и лекарство. . .
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте и се учете-това типична *** на психопат.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до вчера всички ваксини бяха перфектни,днес не е така.В нормална държава тоя Ле Шпер е за стол с ел.подгряване
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-отвратителния министър и не спирате да го показвате
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми вероятно ги е имало ,играят циркове ,бавят ваксинирането ,човек може дади мисли че ги преподават
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРОБари-намирайте по-бързо Пфайзер и модерна да се ваксинират хората, че ще ви заврем Астрата у ауспуха.....Коци Ботокса може и да е доволен, *** на другите гробари нема да им хареса особено. За тях Кожената инДжекция на бай Ставри Страстния...
35
3
 
7
 
! Отговори
Жена ПОД 60 БЕЗ риск преди 2 години
съм и НЯМА да си сложа Атра! Категорично! Ако изобщо реша да се ваксинирам, накъде на есен най-рано, ще сложа Бионтех. Ако нямат и започнат да въртят номера - много им здраве. Няма да се ваксинирам и толкоз!
34
2
 
10
 
! Отговори
Ваксин Спринцовков преди 2 години
Добре за жените разбрахме. А мъжете, кучетата ги яли?
33
2
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
А бе Бай *** огледай се наоколо, всички държави който мислят за народа си я забраниха а ти още я предлагаш.Или си платен или си луд.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е безопасна, не трябва да се спира.Ако се спира, значи не е безопасна. В този случай се пита, защо е било позволено да се инжектират хората с опасни препарати. Някой трябва да влезе на топло, и без отлагане.
31
1
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Здравния Министър не го слуша главата ? За Пенсия е ?
30
1
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Жените над 60години с Риск ?
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
sasha bezuhanova ot koe paralelno obstestvo e v bg, stolipinovo, kvartal nadejda, fakulteto, darvenica, gradec, sadievo, lebed ili meden rudnik?! moje bi jaltusha, svetulka, komuniga, vetren?!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За янсен има ли яснота относно рисковете от тромбози и кога ще я кажат или прекопират от останалите страни
27
3
 
8
 
! Отговори
Гледам физиономията преди 2 години
на съсела от снимката и се питам как да му вярвам? Ами няма как, още повече след като му прочета или чуя глупостите, с които се опитва да ми промие мозъка.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали беше безопасна бе, ботокс!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три месеца яко боцкане и сега спират "безопасната и тествана ваксина" по думите на същия този индивид.Къде е прокуратурата, питам?!!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
паунова ти ли си или щерка ти мейдел ? Ще Връщате Пари ,Обещавам ти !
23
6
 
18
 
! Отговори
Киро Хикса преди 2 години
За да се ваксинирам с която и да било ваксина, налице трябва да има 2 задължителни условия: 1. Ваксината да е безопасна 2. Ваксината да е ефективна Уви, на тоз етап има категорични, очевадно доказателства, че нито едното, нито другото от тези две условия не е налице, поради което няма да се ваксинирам. Нито аз, нито близките ми, както и съветвам всички мои познати да не го правят.