Британският щам на COVID-19 не протича по-тежко

Най-голямата опасност е появата на нов щам без имунен отговор
19 апр 2021 08:38, Ния Христова
18
 Британският щам на COVID-19 не протича по-тежко
Снимка: Pixabay
"Британският щам със сигурност е по-заразен и се предава много по-лесно между хората. Заключението на специалистите казва, че няма разлика в тежестта на клиничното протичане, което е добра новина". Това заяви в ефира на Нова тв д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница – София.
 
Специалистът изрази мнение относно разхлабването на мерките в страната.
 
"Надяваме се след разхлабването на мерките да не стигне до нови високи пикове на заразата. Хората никога не са спирали да се събират на групи. Преди това се случваше в частни домове, а сега го правят в отворените заведения".
Още по темата
 
Той обясни, че появата на тромбози при COVID-19 не е типична за късния етап на заболяването и добави, че най-голямата опасност свързана със заразата била евентуалната поява на нов щам, който да успее да избегне имунен отговор.
 
"Ако се появи нов щам на вируса и той успее да избегне имунния отговор на организма, тогава се връщаме в самото начало. Това би било много лоша новина", казва още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз вирус през много метаморфози премина,а никой не го е виждал наглед,що мутациите как форми и функции проявени,че още наяве реално да ги сравнят поетапно от кой прототип и от коя ера са в разклонение,че след толкоз време от изследвания хипотетични как теоретични дали ще се разделят или ще се слеят по типове,а тия дето ги кръстиха по названия като местните населения за пребивание също ги непоказват наяве когато ги обявят за появили се за разглеждане под микроскоп,а били микроскопични за учените
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете за бразилския щам и как заобикаля защитата на Пфайзер.Израелците си траят.А има още и африкански щам.Така ,че взимайте профилактично Ивермектин,вит.Д и С и до голяма степен -80-90% ще бъдете предпазени
3
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 2 години
ДВЕПМ
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо трябва да се паявява?!Някакъв сценарий ли има?!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе едно 3500 си заминаха от него....