Русия решава утре ще има ли руски туристи в България

Спирането на полети не било срещу вражески държави
10 май 2021 19:56, Нели Христова
76
Русия решава утре ще има ли руски туристи в България
Снимка: БГНЕС

Дали ще бъдат подновени полетите от Русия до България ще стане ясно на 11 май, когато руската страна ще публикува списък с държавите, до които руските граждани ще пътуват. Очаква се до 20 май и други държави, основно европейски, да ни уведомят дали страната ни, която вече не е в опасната зона, да бъде включена в тези, от които туристите ще се връщат, без да им се налага карантина. Това съобщи за БНР Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара.

"За щастие Русия не е приела това за вражеските държави. В момента то се дискутира и на 11 май ще бъде взето решение дали сме включени в списъка. Спрени са полетите, но очакваме да бъде взето решението около 11 и да разберем дали не сме тотално забранени, дали небето е отворено, дали е затворено, това предстои да бъде прието", поясни Димитров.

Той очерта и проблема с поставянето под карантина на румънските туристи:

"В момента положението е следното. Ако сте ваксиниран, вие не сте в карантина, но ако имате едно малко дете, когато се върнете обратно, то е под карантина, така че вие ще стоите 10 дни минимум", подчерта той.

Според  Димитров в минали години броят на румънските туристи, които са посещавали България, е бил 100 хиляди, но за тази година са под 10 хиляди.

"Причината не беше регламентът за пристигане. Той донякъде попречи, но основната причина е, че заради три дни посещение те трябва да стоят 10 дни в карантина".

Според Илин Димитров има реален шанс от юли да бъдат привлечени туристи от Германия и Обединеното кралство за почивка в България.


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
3
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 1 месец
Руски туристи не трябва да има в България ! Нито румънски нито швабски .......българската икономика и бизнес трябва да бъде смазан !
63
7
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 1 месец
На рушагите им казват дори къде и кога да се рът и пи каят!!Демократия,Путинская?!Все пак имат и паспорти и лични карти след 2рата световна вайна.А след третата ще им раздадат и зелени карти,че имат ниски нива на радиоактивен стронций в костите и мозъка и могат спокойно да посещават приятелските си държави Китай,северна корея,виетнам,Куба и Никарагуа!!
62
2
 
5
 
! Отговори
отново преди 1 месец
До пак Русия на помощ!!Дотам ли я докарахме?
61
4
 
5
 
! Отговори
няма турско робство! преди 1 месец
До Казах чеИма руско крепостничество и болшевишко робство! Руската убийствена политика!
60
4
 
6
 
! Отговори
пак Русия на помощ!! преди 1 месец
Умиране има - отърване няма от руската мечка! Ще изяде и американските крави!Нещастна Българио!
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ах каква поредна футболна драма, ами да ходят на море в Куба!"-------------Ами че те точно там ходят! И освен в Куба, на Карибите ходят в Канкун и на Доминикана - пълно е с руснаци. И освен това - в Тайланд, Виетнам, Египет, а бедничките - на Анталия. Едва ли ще се трогнат и застрадат особено, че няма да им разрешат да ходят в БГ-то...
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли руснаци по морето?
57
0
 
2
 
! Отговори
HMLF преди 1 месец
До *** КомунистМислех да ти отговарям , но нямах желание! Купи си един глобус, но не на България и ако малко вдяваш от география ни спести подобни глупости.
56
2
 
4
 
! Отговори
HMLF преди 1 месец
Ах каква поредна футболна драма, ами да ходят на море в Куба!
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като прочетох коментарите стигнах до един извод: селянина с колелото не иска руски туристи.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние по заповед на САЩ ще изровим тръбите и ще подарим на САЩ двата реактора на Белене, те туристи ще ни пращат. Не щем. Искаме западни туристи, западни стоки, западнен газ, западна тръба. Запада да ни дава газ и стоки, не ние да им даваме и да им продаваме.Така ще станем западна държава - като купуваме западна газ и западни стоки и не произвеждаме и не прекарваме нищо към Запада.
53
3
 
7
 
! Отговори
МЪКА преди 1 месец
НЕ НИ ТРЯБВАТ ! ЕТО ИМ ТУРЦИЯ !
52
2
 
6
 
! Отговори
Лисицата и гроздето преди 1 месец
Гроздето е кисело - ша-ла-ла-ла-ла!
51
7
 
9
 
! Отговори
... преди 1 месец
Очакваме туристи,а току виж пристигнали танкисти...
50
10
 
10
 
! Отговори
Wc преди 1 месец
НЕ Е НУЖНО ДА ИМА. ВАРВАРСКИТЕ ИМ ПОЛУРУСОКИТАЙСКИ СА ВРЕДНИ И НЕНУЖНИ ЗА НАС.ОБИКНОВЕНИТЕ БЬЛГАРИ ЕВРОПЕЙЦИ.
49
12
 
9
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Кремъл чака утре фигурантът да вземе нещата в свои ръце, тоест Решетников, че със Захариева не им останаха хора в посолството в София
48
8
 
15
 
! Отговори
Въх, въх преди 1 месец
Русофилите тръпнат в очакване на решението на началниците си. Голяма драма се разиграва в празните русофилски глави.
47
3
 
10
 
! Отговори
да не идват преди 1 месец
Ще бъдат наказани чуждопоклонниците в България.
46
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джуджето е герой.За няколко години успя да направи така, че от 25 рубли за лев, да станат 46 рубли за лев.Тоест на руснаците започва да им става скъпичко в България , да не забравяме , че минималната пенсия в Русия е 150 лева
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им спрем патока за една седмица и ще размислят.Вучич ще плаче като малко дете.Заровиха 10 милиарда по дъното на Черно море и ако решим, може и да пресъхне.Ние може да доставяме до 6 милиона кубика газ от Гърция, а ни трябват по 3