Кога най-често крадците влизат в домовете ни? Говори МВР

Времевият период е между 09.00 и 12.00 ч.
16 юни 2021 15:18, Ния Христова
62
Кога най-често крадците влизат в домовете ни? Говори МВР
Снимка: Pixabay
Крадците най-чето предпочитат да извършват престъпления във времевия период между 09.00 и 12.00 ч., когато повечето домове остават без пряко наблюдение. Това съобщиха от МВР, пише в. Монитор. Поводът е третото издание на кампанията Европейски фокус ден за превенция на домовите кражби се провежда на 16 юни.
 
Целта е да се повиши информираността на гражданите за това как най-ефективно могат да защитят домовете си от подобни престъпни посегателства. Кампанията е организирана от Европейската мрежа за превенция на престъпността /EUCPN/.
 
Според статистическите данни кражбите по домовете продължават да заемат сериозен дял в престъпната дейност, въпреки че тези престъпления са намалели заради пандемията. Според информация от ГД "Национална полиция" за първите пет месеца на 2020 г. са били извършени 2258 домови кражби, като разкрити са 25,5 на сто от тях. До края на май 2021 г. са били регистрирани 1733 домови кражби, а разкриваемостта им е 30 на сто.
 
От МВР препоръчват да не държим в домовете си ценни вещи и пари. Препоръчително е и да не допускаме амбулантни търговци и хора, които извършват услуги, тъй като често те са съгледвачи на крадците.
 
За да се предпазим от кражби специалистите препоръчват монтирането на масивни метални или дървени врати със стабилни панти. Добър ефект имат двустранно и многостранно заключващите се брави, допълват от МВР. А ако живеем на партерен етаж, да се монтират решетки на тересата.
 
Най-често се извършват кражби от апартаменти с лошо укрепени и некачествени врати. Уязвимите части на тези врати са бравите със стърчащи навън патронници, касата на вратата е мястото, което държи езика на бравата и пантите от завиващ се тип, посочват от полицията.

62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проба
51
0
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 1 месец
Всъщност, аз съм с AGB Scudo DCK вкъщи. Преди бях с MulTLock Interactive+, но вече се отваря лесно и го сложих на мазето. Въпреки че в Интеса яко го продават него. Та, DCK е нов и тотално непознат. Клипове за него в ютуб категорично няма- проверих. Прав си затова.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки стар смартфон с подходящо приложение се превръща в камера за охрана и изпраща сигнал и снимка при всяко движение или звук в жилището.
49
1
 
3
 
! Отговори
Еба ти преди 1 месец
Когато си поискат
48
0
 
9
 
! Отговори
Народна милиция преди 1 месец
Най-често когато МВР, прокуратурата и съдебната система не работят както трябва, влачат делата и си клатят краката.
47
1
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
Кое Скудо се отключва за 2 минути? 5000, 9000, DCK? 38 говори за DCK- последен писък на модата и за него няма нито един клип. Именно затова е непознат за крадците топ енд патрон. Ама ти много ги разбираш, виждаме.
46
1
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
В youtube няма НИТО един клип с въпросния патрон. Недей бърка Scudo 5000, 8000 и подобни елементарно отваряеми патрони със Scudo DCK, много те моля. Нямат нищо общо.
45
12
 
8
 
! Отговори
венци преди 1 месец
Крадците си имат имена-Боко Тиквата,свинята Пеевски,Горанов,Кралев и т.н.Цяла България ги знае.Само каскета Гешев се прави на неразбрал.Трябва яко чистене и чегъртане.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 1989 година в София не си заключвахме вратите на апартаментите и нямаше кражби. Кражбите започнаха след 1989 година.
43
0
 
7
 
! Отговори
Само да попитам? преди 1 месец
Любопитно ми е колко случая са разкрили нашето МВР, че да правят такива изказвания? Нали за да имат обективна преценка трябва да са си свършили работата? Аз лично мисля, че всичко, което напишат тези от МВР е точно обратното на истината. Този случай е поредния, който успя да ме убеди... Това са същите тези хора, които зимата влезнаха в дома на семейството и ги пребиба "По грешка на GPS". Вярвайте им още, най-много и вие да останете опарени!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МВР нищо не прави по въпроса, въпреки че контингента е ясен. Закривай тия хрантутници на наще данъци.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И по Тошово време имаше много квартирни кражби, но не се коментираха в медиите, освен в някои изключителни случаи. Говоря за късния соц, 80-те години. За по-рано не знам.
40
5
 
17
 
! Отговори
Ivan преди 1 месец
Аз по бай Тошово време се научих да карам кола. Карахме без странични огледала щото го крадяха. Въртяхме си главите повече.И чистачките сваляхме и слагахме тапи от оцет. Барабар с рамената. Ключе 10 стоеше на видно място.Да ти пикам на бай тошовото време.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 32 - Малко над 3000 лв струваше преди повече от 10 г. Сега не знам по колко са. Имаше по-скъпи и тогава, но реших, че не е нужно да е прекалено разкрасена и да привлича вниманието. Камера се заплаща отделно. Ако искаш 4-канален патрон, по онова време немски такъв също се заплащаше отделно и беше над 500 лв, мисля, че беше 540. Сега нямам представа какво предлагат.Така че, по онова време вратата заедно с ключалката, без камера струваше към 3800 лв. Но имаше и по-скъпи, както ти казах
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ха-ха-ха Скудо-то се отключва за 2 минути бре. Що е влезнеш в тубата да поразлгедаш как се гаврят с нея И си правят съревнования кой за колко секунди ще я опъне и пращат линкове на маркетинговия отдел. :))) С тиз райбер даже и на клозета нема да я сложим.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По навик от бай Тошово време си оставях ключа от апартамента под чержето. А в къщата и не заключвах. Сещах се че вече не сме бай Тошово време и се връщах от средата на пътя. По бай Тошово време нямах решетки на прозорците. По негово време нямах и блиндирана врата а дървена. В последните 30 години апартамента и къщата ми заприличаха на затворнически килии. На прозорците решетки от дебело кремиковско джелязо а вратите са от 5 мм ламарина с петорно заключване.Да ви еа демокрацията и слободата.
36
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 1 месец
До до 28 Но общо казано, някъде по света. За тук не споменаваш марки. Както и да е, важното е да не влезе някой докато семейството спи или когато детето е самичко. За другото май вече всички спазваме принципа на човека, който по-долу е написал, че не държи у дома пари и други ценности. Техниката ако решат да я изнасят, няма как да стане без да ги усетят любопитни лельо-баби-рентиерки, каквито има по две-три в повечето солидни жилищни кооперации в София
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към днешен момент DCK Scudo е най-смисленият патрон откъм цена и сигурност. Забравете за всякакви други остарели неща. Остарее ли един патрон, той става лесно отваряем. Особено, ако е масов и популярен. Прословутата брава Герда вече се отваря за минута.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 30 Само че наистина няма разбити от френските четириканални "Фишет", както и германските им аналози. Другото за пантите, многоточковото заключване и стоманените листове е така, както си го написал. Някои хора кой знае защо купуват турски триканални патрони, които не са особено надеждни, но всеки си решава сам тези неща.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полезна статия - централното управление на крадците МВР ни учат как да се пазим от тях самите :D