Изпратиха майор Валентин Терзиев с военен ритуал

Той бе повишен посмъртно в звание „подполковник“
30 юни 2021 13:40, Нели Христова
22
Изпратиха майор Валентин Терзиев с военен ритуал
Снимка: БГНЕС

С военен ритуал днес, 30 юни, в авиобаза „Граф Игнатиево“ бе отдадена последна почит към майор Валентин Терзиев – пилот на изтребител МиГ-29, който загина на 9 юни, изпълнявайки полет над морето край Шабла.

Да се простят с един от най-добрите ни пилоти в авиобазата дойдоха президентът Румен Радев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши военни, колеги, близки на пилота. Те изразиха своята признателност към отговорната и професионална служба, към неговата всеотдайност и любов към Родината, към волята му да преодолява рисковете в професията на военния пилот.

Последна почит към своя колега отдадоха и военнослужещите и цивилните служители от всички авиобази в състава на Военновъздушните сили. Те се сбогуваха с Валентин Терзиев – техен приятел и брат, който и в последния си тренировъчен полет изпълни отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Със заповед на министъра на отбраната майор Терзиев е повишен посмъртно в звание „подполковник“ и награден с орден „Свети Георги“ за офицери Първа степен.


22
Още от Общество
Омбудсманът: Минималните пенсии - над линията на бедност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Тъпчо преди 1 седмица
А кой уби пилота на хеликоптера, дето обърса носа на една корвета. Едва не утрепа и екипажа заради хулиганщината си да покаже колко е супер-пилот на кугър. Разликата, че тук пилотът е държал да покаже какво може и трябва за да се порази целта - дълг или недоценка на възможноситите - не своите, а на тези на законите на физиката.
21
0
 
7
 
! Отговори
Frog преди 3 седмици
Лека му пръст на човека.Изпълнил е дълга си като Летец.Да лети в Рая Душата му.
20
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
А имало ли е ковчег?..Жилетката на пилота била ли е там?..Или са "отдали последна почит" на шлема му?..Дали са положили в празния ковчег и "черната кутия" на МиГ-а?..Колко трогателно "възпоменание"!!!..Ще му уредят ли гроб?..Ще има на него епитафията.."Ти жертва падна в неравна борба"?...Изобщо въпроси,въпроси,но..БЕЗ отговори..Защото.."Разровиш ли го /случая/ ще мирише и ще горчи като отрова"../познайте кого цитирах!/
19
4
 
7
 
! Отговори
Ами,да.... преди 3 седмици
Погребаха го човека и червените плъ хове се изпокриха зад бюрата си.А, СЕГА ФИГУРАНТА ШЕ РАЗДАВА МЕДАЛИ...ХАХАХААА...
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така се прави ... убиват те публично без отговорност.Всичко и всеки участвал в смяната на Майор Терзиев се крие . Истина няма да има , как моли съд и затвор за тез който са наредили товя бойно учение !!!Дори в "Новините" не казват че е бил на бойно учение.... Моралът на Българина днес се брой под масата в банкноти !!!!Почивай в Мир ..
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прилича малко на Том Круз в Топ Гън.Поне не е плешунгер.Смелчага,но на такива обикновено им падат самолетите.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да си ремонтираш бойната авиация при този, който е насочил ракети срещу тебе, е израз или на тотално безхаберие, или на тежка корупция!
15
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 3 седмици
Съболезнования на семейството!
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жертва на военщината.Каквото е търсил го е намерил.Спи спокойно вечния си сън.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ударен от вражеска ракета в мирно време.
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Все така продължавайте да "ремонтирате" самолетите ни в Русия! После се чудете защо падали!
11
3
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 3 седмици
То няма съвест така че няма смисъл...
10
15
 
15
 
! Отговори
радев е виновен преди 3 седмици
Кръвта на този пилот лепне по ръцете на Фугурната и хунтата му
9
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
фигуранта никога няма да признае истината
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на съпругата на майор Терзиев. Задава най-точните въпроси в своите постове във Фейсбук. Правилни предложения предлага. Личи и, че е знаеща за проблемите във ВВС. Чакаме реакцията на Радев, Панайотов и колегите на майор Терзиев.
7
6
 
11
 
! Отговори
Васил преди 3 седмици
Това е подигравка с паметта на майор Терзиев.Такава парадност и показност от страна на президента и министъра на отбраната.Вместо да излезнат и да кажат, кой (нашите мили съюзници - Американците) свали самолета, но както се разбра черната кутия, която я намериха едва на 10тия ден е компроментирана и няма да има запис на случилото се.
6
4
 
6
 
! Отговори
Го убиха преди 3 седмици
Некачественият ремонт на Перукан и хохолите го убиха.
5
14
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 седмици
До КОНСТАНТИНОВ: Воините винаги изпълняват в мирно време учебно-бойни задачи,които крият определен риск.За това инструкциите са достатъчно подробни при различните видове учебни стрелби на полигоните и регламентират параметрите при които риска е сведен до минимум.Решил е пилоте да стреля по мишена извън параметрите,а е можело и да не стреля да я пропусне.Така че,никой не го е...убил,а сам е предприел рискована маневра със стрелба,както се разбра успешна,но с фатален изход за пилота и самолета.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тя кутията на Украйна !!и от там ще кажат че е повредена ,и всичко преключва ,но тук има бивши военни ,говорят ще знаят как да е разчетат ,но и това правителство и предишно то са от един дол дренки
3
5
 
27
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 седмици
ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЛИ НЯКОГА КОИ ГО УБИ?