Христо Иванов: Притеснява ме начинът, по който се появи Пламен Николов

ДБ все още не са взели окончателно решение за подкрепа
1 авг 2021 11:40, Анисия Иванова
218
Христо Иванов: Притеснява ме начинът, по който се появи Пламен Николов
Снимка: БГНЕС

"В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около ясно лидерство и около ясно заявени и внимателно обсъдени политики, предмет на политически ангажименти... Ние сме в ситуация, в която не можем да структурираме процес на предварителен диалог по ключовите въпроси... Аритметична подкрепа ще се намери, някакво управление ще бъде излъчено", каза Христо Иванов, председател на парламентарната група на "Демократична България".

Още по темата

"Не се работи с политика на свършените факти... Фундаменталният проблем, който имахме с маниера на управление на Бойко Борисов, е, че цялата власт беше концентрирана около един човек. Това даваше възможност за ниво на безконтролност, което се превърна в корупция. Сега се очертава формула и влизаме в ситуация, в която има център на вземане на решения около г-н Трифонов, който е изнесен извън институционалната политика. Това е една черна кутия, този център излъчва човек за премиер, фигура, която не отговаря на нашите обективни очаквания за този пост, каза Иванов и добави, че това действа обратно на формиране на доверие.

Пред БНР Христо Иванов подчерта пред БНР, че на ДБ "липсва критичната минимална доза информация, на базата на която да се вземе решение":  

"Не знам каква е формулата, но това, което се очертава, ме безпокои. Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, много ме притеснява. Става дума за процес без предсказуемост".

Той подчерта, че от ДБ са готови да подкрепят силно реформаторско управление, което да трансформира България:  
"Ние трябва да сме убедени, че това се споделя от изграден екип, който може да го реализира, екип, който да има лидер. Осъзнавам, че е трудно да се намери такъв човек. Вместо това виждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем за него е, че трябва да му се даде шанс. Но не можем да си позволим да влезем в такъв режим в тази ситуация".

Христо Иванов подчерта, че от ДБ не са взели окончателно решение и ще очакват до последно да видят ИТН в каква посока ще тръгнат. Не ни плашат нито предсрочни избори, нито изолация, каза още Иванов.

Има разлика между нас и БСП затова, че може би БСП изхожда от реалността на своите резултати на два поредни избора. Ако тази тенденция продължи на трети избори, мисля, че е лесно да си представим мотивацията на БСП, ние не сме в тази ситуация. Готови сме да споделим тежката отговорност за едно управление, ако бъдем убедени, че е реформаторско, но гледаме на това като тежка отговорност, а не защото много ни се иска.

"С нас в петък бяха водени разговори само за личността на Петър Илиев. Имахме дълъг разговор за личността му. Аз се опитах да обясня защо не е подходяща за премиер", добави Иванов.


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
0
 
! Отговори
Деката преди 1 месец
Ице, теб всичко те притеснява, щото го прави друг, а не ти. Ти пак си опозицийка и си лаеш, демек правиш най-лесното.
178
1
 
0
 
! Отговори
Вальо преди 1 месец
Притеснителното в случая е не появата му, а това че Христо възропта изведнъж и цялото му поведение. Малко трябва да се успокои.
177
1
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 1 месец
Зашо си мислят, че трябва всичко да се съгласува с тях - ей то ва не мога да схвана!
176
1
 
1
 
! Отговори
бенджи преди 1 месец
а мен ме притеснява начинут по който дб се имат за най-важният фактор
175
3
 
6
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Правителство на ИТН ще има, защото ГЕРБ казаха, че ще бъдат в намален състав именно за да мине правителството с по- нисък кворум. Целта е хората да видят на практика каква политика ще води итн и какво могат въобще! Просто Орешарски 2 или ПЛАМЕН 2. НО ОРЕШАРСКИ БЕШЕ КЪДЕ КЪДЕ ПО- КОМПЕТЕНТЕН. ТАКА ЩЕ БЪДЕ. Срок - неопределен.
174
2
 
7
 
! Отговори
65 депутата преди 1 месец
...НЕ ДАВА КАРТ БЛАНШ ДА УПРАВЛЯВА ТАКА СЯКАШ ИМА 240 ДУШИ. НЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ГО ХАРЕСВАТ. ОТКЪДЕ - НАКЪДЕ ЩЕ МИ НАЛАГАТ СВОИТЕ РЕШЕНИЯ? ОСТАНАЛИТЕ НЕ СМЕ ЛИ БЪЛГАРСКИ НАРОД??? ЩО ЗА НАГЛОСТ!!! И ЛЪЖИТЕ ЗА ПЛАМЕНЧО ПРОСТО МЕ ОТВРАЩАВАТ.
173
3
 
9
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Ице без изцепки, слушаи менторите си! Майчето само чака да се качи на влака!
172
3
 
9
 
! Отговори
Рамб Джомбо преди 1 месец
Викай Маджо,Ицак!Не може тоя Славчу така да те притеснява.Ти си крехка демократично-либерална душа.Никой няма право да прави каквото и да било без ти да си съгласен.
171
2
 
10
 
! Отговори
северозапад преди 1 месец
Ристо да не се притеснява от къде се е появил Пламен всички излизаме от някъде на майките си ,по притеснителното е ,че всички са като като правени от един .
170
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
абе РистУ а ти как се появи в кабинета на Плевнелиев, я ни пропомни, с какво по специално беше известен преди това ?
169
4
 
11
 
! Отговори
tson khai hoi преди 1 месец
този руснак още ли проповядва на българи?
168
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оттук нататък се уточнявайте като казвате Фигуранта- дали става въпрос за Пламката или за Румката. Всичко друго е ОК.
167
5
 
14
 
! Отговори
Баба Яга преди 1 месец
Пацо-Шнорхела ще оправи България. Вервайте ми.
166
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДБ излъчват силни послания и са логични в поведението си. Но за тях никога няма да гласувам щом са представители на софийската градска импотенция.
165
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъснаха му кирливите ризи на тоя, не знам как събра толкова гласове, кой зал ухав му се върза....
164
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Ристо кой кой назначи кажи си.
163
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жената на Христо Иванов какво работи в Брюксел и КОЙКОЙКОЙ я е назначил там?
162
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДБ връщат Борисов!
161
6
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 месец
Учудващо добро за аматьори владеене на процеса от ИТН.Разбирането на политиката като алъш вериш трябва да бъде забравено.Христо Иванов по добре да да се успокои ,защото губи почва с опитите си за домогване до изпълнителната власт
160
4
 
5
 
! Отговори
izh преди 1 месец
Играта продължава. Имаме ли правителство /не коментиран интелектуалното му ниво/ - нямаме. Сега или антигерб корпорацията ще клекне на президентските сценаристи - график и режисура по избор от няколко варианта, или сурат пазарлъците ще продължат под управлението на служебното правителство. Ха да познаем кой е губещия?