Сигнали от София за незаконно сметище, паркинг...

Потребители изпратиха и снимки в платформата Helpbook
24 сеп 2021 12:03, Анисия Иванова
5

Снимка: Helpbook

Продължават да пристигат сигнали в платформата на Helpbook.info за масово засипване на зелени площи с боклуци в цялата страна. Съобщиха ни за множество незаконно депонирани отпадъци между ж.к. "Младост" 4 и ж.к. "Експериментален".

На изпратените снимки се виждат изградени пътища за депониране на отпадъци, а боклуците се трупат на купчини на нерегламентирано сметище и по поречието на близката река. Молбата е контролните органи да проверят законността на сметището и да се вземат мерки за ограничаването на подобна пагубна за околната среда и хората дейност.

Получихме сигнал от район „Овча Купел“ за дърво, чиито клони пречат на преминаващите. Движението през целия ден е много натоварено и често има опасност за пешеходците, които трябва да слязат на пътното платно, според нашия потребител. Молбата отново е да се вземат адекватни мерки от институциите.

В район „Банкя“ след извършен ремонт на тротоара са оставени дупки около бордюрите, вследствие изкъртването им и подмяната с нови. Не са изчистени строителните отпадъци, поради което се вдига огромно количество прах от преминаващите коли. Зарязани са строителни материали и на тротоара, който не е ремонтиран докрай, а пешеходците се натъкват на шахти, които все още не са затворени.

От Столичен Инспекторат ни информираха за предприети действия относно следния сигнал, касаещ район „Младост“: „Въпреки предупредителните табели и поставените ограничения на входа на имота, водачите на МПС непрепятствено заобикалят същите. Поставените ограничителни гуми биват премествани или разбутвани. Поради честото движение същите автомбили се вдига прах, а при дъждовно време се създават кални локви, коловози и разкопавания в настилката, което възпрепятства преминаването на граждани до близкия хранителен магазин и поща. При липсва на пешеходен тротоар от ул. "Жечо Гюмюшев" до ул. "Бъднина", същият имот се явява най-близкия безопасен пешеходен маршрут за живущите. Приложено изпращам снимки от нерегламентирания паркинг и пораженията върху настилката. Моля, проверете статута на площта и ограниченете влизането на автомобили“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
333333 преди 2 години
Това на снимката е ул. Вихрен в кв. Павлово
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между Горубляне и младост 4 ,сашко сина на Митко милиционера си направи незаконна автоморга. Ня правила, няма документи,само кеш пара и татуси.
2
0
 
5
 
! Отговори
Йок Фандък преди 2 години
Съсипаха града. Не знам как София е сред номинираните за зелена столица?!?!? Презастроиха всички квартали, отсякоха сума ти дървета, само комисионни прибират.
1
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Фандъкова е време да си ходи!