Българинът трудно ще оцелява заради скъпия ток

Бизнесът чакал на държавата да помогне, но не искал да плаща данъци
97

Председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов смята, че очакванията за оцеляването ни в разгара на енергийната криза не са от най-оптимистичните, тъй като страната ни е една от най-малко подготвените.

"Цените на тока у нас обективно са високи и ние сме най-малко готови да ги посрещнем, защото са ни много ниски доходите", каза той в студиото на "Денят ON AIR".  

"Ако минем с 20-30% увеличение на цените на тока, както прогнозира КЕВР, сме добре, Днес гледах цените за ден напред в Европа. Да, българската не е страховито голяма и пак е една от най-ниските в ЕС, но в някои от страните тя вече удари 300 евро за MWh. Ние имаме късмет, защото населението плаща все още регулирани цени електрическата енергия, които донякъде го пазят. Добре е да се знае, че преди да почне тази лудост хората плащаха по-висока цена от бизнеса", уточни Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че след като живеем в пазарна икономика, не трябва бизнесът да разчита на помощи от държавата. Сега обаче всички чакали на държавата и искали хем тя да помага, хем те да не плащат данъци.

"Дали ще оцелеем в кризата, зависи най-вече от това как ще бъде управляван този процес. Защото повечето хора са в състояние до някаква граница да проявяват разбиране, тогава когато вярват на тези, които управляват процеса. Ние обаче си причинихме опасността държавата да почне следващата година без бюджет, от една страна. От друга - с актуализиран бюджет за тази година, който увеличи драстично харчовете за три месеца. Но ако към 1 януари държавата няма нов бюджет, това правителство, което ще управлява тогава, ще може да харчи по 1/12 от парите от миналата година. Изведнъж трябва да се върнем една година назад и този бой, който беше за пенсиите ще излезе, че е бил напразен. От първи януари тези пенсии няма да могат да се плащат. Хубаво е тези неща да се знаят", предупреди синдикалният лидер.

Според Манолов, ако не бъде съставено редовно правителство ще станем свидетели на "поредния панаир", тъй като ще е минал и президентският вот и ще има парламент, който не може да бъде разпуснат по Конституция.

Манолов твърди, че изобщо не бива да имаме илюзии към Плана за възстановяване и развитие.

"Той не е за нас с вас. Той е за едни хора, които са поименно известни. И понеже, между двата политически режима се смениха и хората, които дърпат конците, се смениха и имената на тези, за които са предназначени тези пари. Когато и да отиде Планът в Брюксел, средствата от него ще се забавят значително", каза още той.

По отношение на управлението на Ковид кризата, Манолов смята, че българските политици са престъпници, защото са се изкушили да правят политика от страха на хората.

"Тези дни гледам един гражданин, който напоследък стана министър, а само преди няколко месеца беше активен антиваксър. Виждам го обаче на билборд да агитира за ваксините. Откакто този човек е министър, нито една от мерките не се прилага целенасочено, така че да има ефект. Това е недопустимо", завърши председателят на КТ "Подкрепа".


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Поплавски преди 2 седмици
БНТ,това е телевизията на всички българи.Едно нахално,елементарно,кухо предаване "Последният печели",засмуква пет скъпи телевизионни часа,за да доосигури певеца Орлин.Тръгни брато по участие,нека тези ценни часове да бъдат "напълнени" с нещо стойностно, от един млад или млада жена,които също искат да съществуват в това *** за много мои сънародници време.
86
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако масово спрем да плащаме данъци докато не го намалят тока няма как да арестуват 10ки хиляди хора за неплащане на данъци. Само това е начина. Това не е държава а хранилка за оядени олигарси!
85
1
 
5
 
! Отговори
Нищо му нема ... преди 2 седмици
...НА БЪГАРИНА.!! С БЕТОННА ГЛАВА И ДЕБЕЛ ЛАМАРИНЕН ЗАДНИК....ШЕ ЖИВЕЕ ОЩЕ 100г.
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То защото оцеляването досега беше лесно...........
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българската олигархия реве.
82
0
 
35
 
! Отговори
Тулупа от Банкя преди 2 седмици
Трябва публично да се разстреля.Не построи връзката с Гърция - не могат да ни доставят договорения газ, който стига за 1/3 от нашето потребление. Достатъчно за да си напълним хранилището в Чирен. Вместо това построихме Турски поток за да е по-евтин газа е Сърбия и Унгария, а ние се отказахме от транзитни такси и няма даже отклонения за нашата територия. Честито на печелившите...
81
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още много има да сърбате попарата, дето герб ви я надроби за 10 години! А боковите чекмеджета са пълни1
80
4
 
23
 
! Отговори
SS преди 2 седмици
И това е едва началото ! После ще дойде глада. След това хаоса и разпада на обществото.После който оцелеее...........!
79
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Благодарим за бедноста на др. Радев и др. Славуца.
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази зима ще като филма "Който оцелее, ще разказва". Много смешен филм, но на нас хич няма да ни е смешно.
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, нашия "бизнес" си го знаем, подозрително много прилича на едни други наши сънародници, които само искат, но ако може нищо да не плащат, най-добре.Лошото е, че пак хората ще плащаме сметката. Защото тия помощи ще ги вземат от нашите данъци.
76
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквата бил откраднал четиридесет милиарда,да раздава на бедните,че да не го сполети съдбата на глиган смеевски.
75
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 78 ... Обучаваха ме в масонски ложи как да убивам хора ... Нещо не ми хареса твоето изакване ... Дали ще ме смъмрят или ще ме отлъчат ... Ти как мислиш ...
74
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Беднотията на Радев, честито!
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хем не ти разрешават да работиш,хем данъци и осигуровки търсят.Къде го има това?!Закриваме фирмите и чао от тая държава!
72
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Смешно .. Нещо за Толупа и мините, които езаложил .. Мисирки ... ???
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бизнес в България?Администрацията не разрешава!Разрешителни режими съчиниха такива закони гласуваха,че само определени фирми на определени хора могат да работят.Другите дори да работят качествено и перфектно не им се издава разрешително.Е това е България!ЧАСТЕН СОЦИАЛИЗЪМ!
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Хахаха:Не всички са така
69
0
 
6
 
! Отговори
Да, по принцип преди 2 седмици
българинът трудно оцелява, но все пак успява, въпреки усилията на "държавата". Това с ниските доходи и високите цени го играете от години и все още народът печели мача. Защо не пробвате с ***? Тогава може и да не оцелеем, но кой знае...
68
5
 
14
 
! Отговори
До Радослав/67 преди 2 седмици
Важното е, че имаме евроатлантически ценности и началници в Брюксел. Нали затова скачааме по площадите?!