Helpbook: Строителни отпадъци, преливащи кофи, смрад

Потребителите са изпратили и снимки в платформата
23 ное 2021 19:10, Анисия Иванова
12

Снимка: Helpbook

Масова практика прави впечатление от постъпилите сигнали в Helpbook.info е след извършване на ремонтни и изкопни дейности неизвозването на строителни отпадъци и разрушени участъци в цялата страна.

Наш потребител ни изпрати снимки за състоянието на тротоар и улица в град Шумен след асфалтиране: "Ремонтът беше направен добре и всички живущи се радваха и бяха доволни. В края на миналата седмица отново са извършвани ремонтни дейности, като са оформени и циментирани основите около дърветата на тротоарите. За съжаление вече почти една седмица стоят строителните отпадъци - изрязан асфалт, цимент и пръст. При първите дъждове тези отпадъци ще започнат да се стичат по тротоара и платното и ще замърсяват новата настилка. Ще създават също и проблеми за подхлъзване или спъване на пешеходци особено в тъмната част на денонощието. Би следвало изпълнителят на ремонта да почисти тези отпадъци и да ги извози на определените за това места.", пише още в сигнала.

За камари отпадъци сигнализират чрез нас Столичен инспекторат: „Пиша ви отново за пореден път с молба отговорните фирми и институции да бъдат така добри да си свършат работата, за която им се плаща.
На мен лично вече ми е неудобно да се моля някой да си свърши работата. Това е системен проблем в кв. "Симеоново" и изглежда няма решение или желание от местната власт. Само ще отбележа, че в кв. "Надежда", където данъците са многократно по-ниски от кв. "Симеоново", получават много по-добро обслужване. Дори наскоро са получили нови контейнери за отпадъци. И последно, може би е прекалено или ще бъде пресилено, ако поискам да се мете около контейнерите, защото фирмата оставя след себе си много боклуци. Да не говорим, че след няколко изхвърляния контейнерът прилича на "баница". Изпращам малко снимки да се полюбувате на пейзажа. А на вас харесва ли ви? Не забравяйте промяната идва от всички нас."

Идентичен проблем имат и жителите на кв. „Драгалевци“- вместо боклукът да се извозва два пъти в седмицата, това се случва веднъж на две седмици. Отпадъците се разпространяват из целия район, а смрадта е зловеща.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
4
 
! Отговори
сигурно е преди 2 години
Радев ви го наби с 200 , и сега половината калинки на тик-вата ще са в бюрата по труда , а гурото им в затвора !
5
5
 
4
 
! Отговори
Кам 2021 преди 2 години
Гарантираано от Радевите другари.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно, Симеоново и Драгалевци са скъпи квартали, но си остават села и това си личи от 100 км, елате в града и стига сте ни заливали с *** които горите, цяла София мирише на екирисаж, ако на някой му говори нещо това.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радево време ейййййй
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната продължава, другари!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието много точно описва "управлението" на жaлкия фигурант!