Пострадалите на "Струма" са в стабилно състояние

От "Пирогов" ще ги изпишат поетапно следващата седмица
2
Пострадалите на "Струма" са в стабилно състояние
Снимка: БГНЕС

Пациентите, настанени за лечение в „Пирогов“ след инцидента на автомагистрала „Струма“, са в стабилно и добро общо състояние, съобщават от лечебното заведение. В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има четирима болни, които прекараха нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата.

В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе осъществена по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент претърпя и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология още в деня на хоспитализация.

Изписаха от „Пирогов” двама от пострадалите на „Струма”

Двама оцелели от инцидента на магистралата бяха изписани в събота и с медицински транспорт на Северна Македония отпътуваха към родината си. В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване.

 


2
Още по темата: Струмаавтобусранени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Стига с тия: преди 1 месец
Каквото и да им е, пак са по-добре от загиналите.
1
1
 
1
 
! Отговори
Не знам преди 1 месец
Дали след 1 година ще са благодаррни на българските лекари и спасителни екипи, за това че са им спасили живота, или ще ги говорят с омраза за това че тези които са им спасили жовота са Българи?