»два тежка зима, тр€бва да има редовен кабинет

ѕѕ е продължение на политиката на президента –умен –адев
3 дек 2021 15:26, јниси€ »ванова
62

"—трува ми се, че тържествеността в новото Ќ— е убита от угрозата от гол€мата политическа криза. Ќ€ма никаква еуфори€ в обществото, гледа се високо критично, без гол€м кредит на доверие, в€ра и оптимизъм. Ќад€ваме се тази четворна коалици€ да бъде толкова силна, че да преминем през тежката зима, ко€то черта€т икономистите", коментира политологът ÷ветанка јндреева в "Ѕългари€ сутрин".

—поред не€ този път на карта е заложен парламентаризмът, защото започвала да девалвира иде€та за парламентарни избори. ѕрисъства все по-€рко иде€та за президентска република и см€на на политически€ модел, отбел€за јндреева.

—блъсъците в Ќародното събрание са инструмент и не са опасни, см€та т€. »де€та била да се вод€т на ниво парламентаризъм. —ъщинските договорености се оказват в конфиденциални разговори, посочи политологът.

јндреева очаква опозици€та да бъде много остра и да не даде никакъв толеранс на новите управл€ващи. Ќай-големи€т риск бил това да се превърне в пропрезидентско парламентарно мнозинство.

—поред не€ претенциите на президента са към силовите ведомства - на отбраната и на ћ¬–. "»ма много гол€ма власт. "ѕродължаваме пром€ната" е продължение на политиката на президента –адев. “ова б€ха двама спуснати отгоре лидери, не са избрани на партийни събрани€, това е един от рисковете", подчерта јндреева

—оциологът ёлий ѕавлов допълни пред Bulgaria ON AIR: "Ќе виждам особена тържественост, н€ма какво да бъде убиване. ’ората се над€ват на тези в парламента да са им уврели главите и да направ€т правителство."

"Ќе е интелигентно да повтар€ш едно и също нещо и да очакваш различен резултат. ѕрез април партиите на пром€ната имаха 135 депутати. ѕрез юли получиха 148 депутати, сега имат 134. ѕроцентът на избирателите, които гласуват за тези партии, беше 55 през юли и 54 сега - по-гол€мо мнозинство от това н€ма как да стане", об€сни той.

ѕо думите на ѕавлов финансови€т фактор е един от двата, които прав€т невъзможно несъстав€нето на правителство.

"—амо "ѕродължаваме пром€ната" имат пари, останалите н€мат. ¬тората причина - избирателите наказаха всички партии, които не се разбраха в предишни€ парламент. Ќикой н€ма да си позволи да провали състав€нето на правителство", убеден е социологът.

ѕавлов посочи, че президентът продължава с противопостав€нето на Ѕойко Ѕорисов. а по  онституци€ неговата фигура е определена да н€ма реална власт.

"ћного сериозен проблем е, че "ѕродължаваме пром€ната" не е парти€. »ма спешни икономически решени€, които тр€бва да бъдат взети. Ѕезумно е служебен кабинет да предлага бюджет. Ќад€вам се вече преговорите да не се вод€т публично. ѕублични да бъдат споразумени€та", каза още той.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


62
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
40
0
 
11
 
! ќтговори
4epa преди 2 години
¬»Ќј√»  ќ√ј“ќ Ѕ—ѕ ≈ ¬ ¬Ћј—“ј «»ћ»“≈ —ј ћЌќ√ќ “≈∆ »- јћј —≈√ј » ѕ–ќЋ≈““ј , ,Ћя“ќ“ќ » ≈—≈Ќ“ј- јЅ≈ ћ»«≈–»я Ѕј“≈ Ќ» 4ј ј !!!!!!!!!!
39
1
 
12
 
! ќтговори
–едовен кабинет! преди 2 години
–едовен кабинет в Ѕългари€ ще има чак в кра€ на пролетта при Ќови€ световен ред, когато бъдат арестувани националните предатели и изправени до стената от ¬оенни€ трибунал.
38
4
 
12
 
! ќтговори
÷ преди 2 години
» «јўќ Ќ≈ ѕ»Ў≈“≈, „≈ —≈ ѕ–≈ƒ¬»∆ƒј «ј 2022 √ќƒ. ƒЏЋ√Џ“ ƒј ƒќ—“»√Ќ≈ 12 ћ»Ћ» ј–ƒј?!! ѕ–» ”—Ћќ¬»≈, „≈ 2021 «ј¬Џ–Ў¬ј Ѕ≈« Ѕёƒ∆≈“≈Ќ ƒ≈‘»÷»“, » ƒќ–» — »«Ћ»ЎЏ !!
37
8
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
÷ветанка јндреева - стара милиционерска балалайка, подвизаваща се най-вече в ѕ»  и други подобни "медии".
36
8
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
«имата ще е тежка само за герберските мишленца,останалите ще си живеем нормално понеже нечакаме герб да ни дава парички!
35
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
»двала зима? —€каш преди е било все л€то. ÷€л живот слушам н€кои "многознайковци" като ти€ двамата да ме плашат - със зимата, с жегата, с дъжда, с международното положение, с инфлаци€та, с дефлаци€та, със стагнаци€та, с неутронната бомба, с –ейгън, с ѕутин, с  им »р —ен, с комунизма, с фашизма, с нацизма, с извънземните, с радиаци€та, с глобализаци€та, с третополовите, с еднополовите, с двуполовите, с многополовите, със змиите, с гущерите, с ... всичко на света. јй, сиктир!
34
5
 
10
 
! ќтговори
хахахаха преди 2 години
...иде тежка зима,тр€бва да има редовен кабинет...,с който иде по-тежка пролет ,честито
33
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒо ƒо ƒа ,,, „е тиквата е комунист от Ѕ ѕ-то , какво ти малко и с м€рка. јко милиардите ги имаш за малко, браво на теб!
32
5
 
5
 
! ќтговори
sofeto преди 2 години
"ѕѕ е продължение на политиката на президента –умен –адев".... а кф€вата убувка с зелен чорап тип Ѕ ѕ-ЅЌј, каква политика има?
31
9
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
кви са те€ герберски калинки?налазили навс€каде ама скоро ще изчизне шайката герб
30
3
 
9
 
! ќтговори
Ќ1 преди 2 години
јко още не сте на€сно каква пром€на искат почтените, победили Ѕойко, да припомн€:1.пром€на на съдебната система. 2.отстран€ване на √ешев 3. пром€на на  онституци€та. 4. »зкорен€ване на корупци€та.  ато изключим последното, не знам каква пром€на ще настъпи, ако ги изпълним ти€ неща. »мам предвид по отношение на джоба, хладилника, гардероба, айде да сложим и гаража. Ќачи, доходите. «ащото в това отношение най-малко се говори в сравнение от предишни кампании. Ѕойко краднал-докажи. ќстави добро.
29
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
»два тежка зима.≈дин корумпиран депутатски г. Џ з взема заплата, колко 20 минимални заплати на обикновените жители на страната.яв€ва се два пъти в годината в парламента.≈, идва за нас, а за вас мили депутати кога? огата заплатите ви паднат до тавана българската пенси€ и ви глоб€ват, за не €в€ване на работа, като депутат. “е тогава разбирам зима, ама за всички да € има.
28
5
 
19
 
! ќтговори
ƒо ƒа преди 2 години
—ега ще видиш ти грабители, както се граби по комунистически, всичко да се фалира и да се вземат нови заеми. “иквата беше малко д€вол - неговите крад€ха, но с м€рка, а Ѕ ѕ винаги са нена€ли се и новите псевдо-либерали са гладни. јма такива като теб живе€т в страната на чудеста, където боце е виновен за всичко.
27
1
 
13
 
! ќтговори
 ѕќћ≈Ќ“ј– преди 2 години
Ѕќ… ќ Ѕќ–»—ќ¬ ≈ «Ќј≈Ћ «ј ≈¬–≈…— ј“ј «ј¬≈–ј Ќќ —» «ј“–јя —“ј“≈√»„≈— » !!ƒј ћ” ћ»—Ћя“ Ќќ¬»“≈ ¬ј–¬ј–» » „јЋ√ј–» -’»√»≈Ќј Ќ”Ћ≈¬ј- !!!!!!јјјјјјј?
26
0
 
2
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 2 години
ƒо ƒо 29това, което цитирам е значение на "експертиза" от тълковен речник. нереспектирайте авторите му, и мостика, пълен с ваканцуващи телевизионери на по една игла
25
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ќмикрона да ги тръшне дано.
24
3
 
5
 
! ќтговори
ƒа преди 2 години
“ежка ще е зимата за свързаните с √≈–Ѕ фирми и институции. ранчето бе спр€но и безотчетното лапане ще свърши.ƒано новото правителство излови всички грабили с шепи от държавата.
23
0
 
1
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 2 години
ƒо хе хе хеда, така е. €вно иде реч за човек, който даже не е чел " риворазбраната.." бих казал, че то€ дето ти пуска репликите де факто е мислел за "ћъртви души".
22
0
 
1
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 2 години
ƒо ƒо 24ѕредставл€ва оценка и сравнение на фактическото и декларирано състо€ние на процеси стоки и €влени€. - май се не казва така, другарю ваканцуващ на мостика
21
1
 
1
 
! ќтговори
IQ 3.14 преди 2 години
ало, читалището, откога герой на алеко го цензурира бота?