Идва тежка зима, трябва да има редовен кабинет

ПП е продължение на политиката на президента Румен Радев
3 дек 2021 15:26, Анисия Иванова
62

"Струва ми се, че тържествеността в новото НС е убита от угрозата от голямата политическа криза. Няма никаква еуфория в обществото, гледа се високо критично, без голям кредит на доверие, вяра и оптимизъм. Надяваме се тази четворна коалиция да бъде толкова силна, че да преминем през тежката зима, която чертаят икономистите", коментира политологът Цветанка Андреева в "България сутрин".

Според нея този път на карта е заложен парламентаризмът, защото започвала да девалвира идеята за парламентарни избори. Присъства все по-ярко идеята за президентска република и смяна на политическия модел, отбеляза Андреева.

Сблъсъците в Народното събрание са инструмент и не са опасни, смята тя. Идеята била да се водят на ниво парламентаризъм. Същинските договорености се оказват в конфиденциални разговори, посочи политологът.

Андреева очаква опозицията да бъде много остра и да не даде никакъв толеранс на новите управляващи. Най-големият риск бил това да се превърне в пропрезидентско парламентарно мнозинство.

Според нея претенциите на президента са към силовите ведомства - на отбраната и на МВР. "Има много голяма власт. "Продължаваме промяната" е продължение на политиката на президента Радев. Това бяха двама спуснати отгоре лидери, не са избрани на партийни събрания, това е един от рисковете", подчерта Андреева

Социологът Юлий Павлов допълни пред Bulgaria ON AIR: "Не виждам особена тържественост, няма какво да бъде убиване. Хората се надяват на тези в парламента да са им уврели главите и да направят правителство."

"Не е интелигентно да повтаряш едно и също нещо и да очакваш различен резултат. През април партиите на промяната имаха 135 депутати. През юли получиха 148 депутати, сега имат 134. Процентът на избирателите, които гласуват за тези партии, беше 55 през юли и 54 сега - по-голямо мнозинство от това няма как да стане", обясни той.

По думите на Павлов финансовият фактор е един от двата, които правят невъзможно несъставянето на правителство.

"Само "Продължаваме промяната" имат пари, останалите нямат. Втората причина - избирателите наказаха всички партии, които не се разбраха в предишния парламент. Никой няма да си позволи да провали съставянето на правителство", убеден е социологът.

Павлов посочи, че президентът продължава с противопоставянето на Бойко Борисов. а по Конституция неговата фигура е определена да няма реална власт.

"Много сериозен проблем е, че "Продължаваме промяната" не е партия. Има спешни икономически решения, които трябва да бъдат взети. Безумно е служебен кабинет да предлага бюджет. Надявам се вече преговорите да не се водят публично. Публични да бъдат споразуменията", каза още той.


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
11
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
ВИНАГИ КОГАТО БСП Е В ВЛАСТА ЗИМИТЕ СА МНОГО ТЕЖКИ- АМА СЕГА И ПРОЛЕТТА , ,ЛЯТОТО И ЕСЕНТА- АБЕ МИЗЕРИЯ БАТЕ НИ 4АКА !!!!!!!!!!
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Редовен кабинет от президентска партия?? Е то не идва ли тежка зима именно заради това?Аз предпочитам още едно служебно правителство и нов парламент. без ПП.
56
1
 
12
 
! Отговори
Редовен кабинет! преди 1 месец
Редовен кабинет в България ще има чак в края на пролетта при Новия световен ред, когато бъдат арестувани националните предатели и изправени до стената от Военния трибунал.
55
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тлъсти ръчички броят парички. 12 години. Ама няма вече. Свърши се.
54
4
 
22
 
! Отговори
Как е протестъри преди 1 месец
Продължаваме разрухата. За това ли опикахте Орлов мост. Вижте цените на горивата дървата газта парното храните и лекарствата. Сега ще видите баба си тоест БСП как управлява. Прекараха ли ви ? Гласувахте за ПП. Получавате БСП. Хаа...хахаха. Р. Гечев. Р. Овчаров. К. Нинова. Пинокио. Генерал Атанасов. Тези не са били статукво. Така ли ? Прочетете повече за това как са управлявали и какво са сътворили. Това ли ви е промяната !?
53
4
 
12
 
! Отговори
Ц преди 1 месец
И ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ, ЧЕ СЕ ПРЕДВИЖДА ЗА 2022 ГОД. ДЪЛГЪТ ДА ДОСТИГНЕ 12 МИЛИ АРДА?!! ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ 2021 ЗАВЪРШВА БЕЗ БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ, И ДОРИ С ИЗЛИШЪК!!
52
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хрантутниците на Борисов ще опитат отново да тропат недоволно по нервите на останалите, но все повече ще осъзнават, че хълмчето им се срутва, защото е от тор. Колегите им по безочие от ДПС заявиха, че са готови да върнат нормалността в политиката. Тяхната нормалност я знаем върнаха Пеевски в парламента, за да не забравяме колко нормално е у нас да си арогантен престъпник на държавна издръжка.
51
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия и двамата редовно пишат в ПИК и БЛИЦ, сайтовете на Борисов и Пеевски. Какво друго да очаква човек. Те си говорят непрекъснато едно и също. Основно лъжи.
50
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докога ще ни облъчвате с тиквени лакеи ?
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цветанка Андреева - стара милиционерска балалайка, подвизаваща се най-вече в ПИК и други подобни "медии".
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тежка ще е зимата за свързаните с ГЕРБ фирми и институции.Кранчето бе спряно и безотчетното крадене и лапане ще свърши.
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зимата ще е тежка само за герберските мишленца,останалите ще си живеем нормално понеже нечакаме герб да ни дава парички!
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идвала зима? Сякаш преди е било все лято. Цял живот слушам някои "многознайковци" като тия двамата да ме плашат - със зимата, с жегата, с дъжда, с международното положение, с инфлацията, с дефлацията, със стагнацията, с неутронната бомба, с Рейгън, с Путин, с Ким Ир Сен, с комунизма, с фашизма, с нацизма, с извънземните, с радиацията, с глобализацията, с третополовите, с еднополовите, с двуполовите, с многополовите, със змиите, с гущерите, с ... всичко на света. Ай, сиктир!
45
5
 
10
 
! Отговори
хахахаха преди 1 месец
...иде тежка зима,трябва да има редовен кабинет...,с който иде по-тежка пролет ,честито
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Да ,,, Че тиквата е комунист от БКП-то , какво ти малко и с мярка. Ако милиардите ги имаш за малко, браво на теб!
43
5
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 1 месец
"ПП е продължение на политиката на президента Румен Радев".... а кфявата убувка с зелен чорап тип БКП-БНА, каква политика има?
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кви са тея герберски калинки?налазили навсякаде ама скоро ще изчизне шайката герб
41
3
 
9
 
! Отговори
Н1 преди 1 месец
Ако още не сте наясно каква промяна искат почтените, победили Бойко, да припомня:1.промяна на съдебната система. 2.отстраняване на Гешев 3. промяна на Конституцията. 4. Изкореняване на корупцията. Като изключим последното, не знам каква промяна ще настъпи, ако ги изпълним тия неща. Имам предвид по отношение на джоба, хладилника, гардероба, айде да сложим и гаража. Начи, доходите. Защото в това отношение най-малко се говори в сравнение от предишни кампании. Бойко краднал-докажи. Остави добро.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идва тежка зима.Един корумпиран депутатски г. Ъ з взема заплата, колко 20 минимални заплати на обикновените жители на страната.Явява се два пъти в годината в парламента.Е, идва за нас, а за вас мили депутати кога?Когата заплатите ви паднат до тавана българската пенсия и ви глобяват, за не явяване на работа, като депутат. Те тогава разбирам зима, ама за всички да я има.
39
5
 
19
 
! Отговори
До Да преди 1 месец
Сега ще видиш ти грабители, както се граби по комунистически, всичко да се фалира и да се вземат нови заеми. Тиквата беше малко дявол - неговите крадяха, но с мярка, а БКП винаги са ненаяли се и новите псевдо-либерали са гладни. Ама такива като теб живеят в страната на чудеста, където боце е виновен за всичко.