От Helpbook: Кучето ми умря, искат да платя фалшив документ за смъртта му

Нашият потребител търси начин да отпише животното
23 яну 2022 16:55, Анисия Иванова
67
От Helpbook: Кучето ми умря, искат да платя фалшив документ за смъртта му
Снимка: Pixabay

Прелюбопитен сигнал пристигна тези дни в платформата на Helpbook.info. Като начало трябва да кажем, че всички собственици на кучета са длъжни да регистрират животните си в съответната община и редовно да плащат регламентираните данъци за домашния си любимец. В случай на смърт е редно да предоставят смъртен акт, издаден от ветеринар, същият да се предостави и животното да бъде отписано от регистрите.

Казусът на нашия потребител обаче е малко по-различен, а действието се разиграва в столичната община "Подуяне". "Имах куче ротвайлер на 12 г., за което съм плащала редовно данъци", пише в сигнала. Кучето на жената умира, но това се случва в село, където липсва ветеринар и съответно не може да му се издаде смъртен акт. Година по-късно пенсионерката посещава общината с молба за съдействие, тъй като не е редно да се плащат данъци за починало животно. Следва грубо отношение от страна на служителите и отказ да предприемат действия по заличаване от регистрите.

Сагата не приключва тук. Следва повторно посещение в общината и ето какво разказва авторът на сигнала: "Подавам документи за кучето, че искам да го отпишат от данък. Същата реакция - няма печат от лекар (кучето умря април м.г.на село). Питам за името на служителката - заведоха ме при шефката. Отново разказвам за тъжния момент. А тя, представете си, ме кара да нарушавам законите и да подам фалшиви документи. Дори да платя на ветеринарен лекар да издаде фалшив документ. Представяте ли си? Не вярват на мен, където декларирам с името си, Л.К.и ЕГН, а ме подтикват към представление за фалшификация! Дори поиска свидетел на смъртта да декларира - там, на селото, където бях сама. Оттам - отдел Екология, същите отговори, никакво въображение и гъвкавост за решаване на проблема.....като роботи. Подадох жалба в деловодството, ще чакам, но ще пиша и до медиите, нека всички разберат как се работи в тази община“, завършва вторият сигнал.

Нашият потребител твърди, че се чувства унизен от грубото отношение, още повече, че винаги е бил изряден и апелира проблемът да бъде решен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


67
Още по темата: кучеПодуянеHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
1
 
! Отговори
Koko преди 3 месеца
Tolkova prostashtina, nevedenie,bjurokrazija i otvratno otnoshenie....takiva nenormalnizi, znajat li vaobshte,zashto sa na rabota i kakva dlaznost izpalnjavat....uzas....
56
0
 
6
 
! Отговори
До Реалист преди 3 месеца
Как така какво става? Нали по-рано някой писа тук, че при Б. Борисов съветниците били четирима, а сега назначили десетки. Така е и във всички други служби, редовно научаваме за назначаването на нови зам.министри и други началници. Не помниш ли какво стана миналата година, когато едни искаха НИМХ да бъде изваден от системата на БАН, а други доказваха, че ще е по-правилно да се закрие, защото е абсолютно излишен институт. И какво стана? Направиха ДВА такива института - един в БАН, друг към МОН !
55
0
 
9
 
! Отговори
Бог да прости кучето преди 3 месеца
Не стига, че жената е загубила вярното си другарче, ами я тормозят и с канцеларска дребнавост и неумение да се справят с подобен проблем. На всекиго може да се случи такова нещо. Ще принудят хората да лъжат, че домашният им любимец е откраднат, за да избегнат подобни формалности, относно които законът явно не е доизпипан.
54
0
 
1
 
! Отговори
Напредничав преди 3 месеца
До ЧИТАТЕЛНа запад, където живеят в 22-ри век, би било още по-строго. Там при подобен случай ще те глобят.
53
1
 
3
 
! Отговори
Влади преди 3 месеца
Нали смятате кучетата за по-важни от хората? Що плачете за документите на кучето тогава? Ми ,че то е човек и половина!
52
1
 
18
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 месеца
"Като чуя за общинар, и се хващам за кобура..."Областни управи, общини, български пощи - всички те живеят в 19в., някъде в джунглите на Африка.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предполагам кучето има акт за раждане, следователно е необходим и смъртен акт! Дано е оставило добро наследсво, мир на праха му!P.S. Проблема е, че когато се опиташ да си изряден ставаш ***
50
2
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 месеца
СКОРО ЩЕ ПОЧНАТ ДА ОПИСВАТ И КУЧЕТАТА НА СЕЛО , ЗА ДА ВЗИМАТ ПАРИ ОТ ТЯХНАТА РЕГИСТРАЦИЯ...ЗАЩОТО В БЮДЖЕТА , НЯМА ПАРИ.
49
0
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 3 месеца
До .ИСКАТ ДА ВИДЯТ КУЧЕТО-ЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ СИ НА ТЯСНО И НЕМОЖЕШ ДА ГО ОТПИШЕШ ОТ ОБЩИНАТА.А И ТАМ СЕ ПРАВАТ НА У.ЛАВИ.
48
0
 
10
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Смъртните актове не са ли безплатни?????? Ако не греша докторята ги издават!
47
0
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 3 месеца
До *** Браун-АБЕ ТУКА ТЕ ВРЪТКАТ ЗА ПАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
46
2
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 месеца
До факт-ЗОРЛЕМ ТЕ КАРАТ ДА ЛЪЖЕШ-ТА ПО ВЪПРОСА!-ОТИВАШ С АДВОКАТ ПРИ НОТАРИУС И ПОДПИСВАШ КЛЕТВЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДА ВЛЕЗЕ В СЪДА -И СЛЕД ТОВА ОТ ТАМ ТИ ДАВАТ ДОКУМЕНТ И ГО НОСИШ В ДАНЪЧНОТО.
45
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 месеца
откраднато, загубено..
44
1
 
24
 
! Отговори
Ева Браун преди 3 месеца
Пълна идиотия, а не държава. Когато живяхме в Германия и имахме куче, естествено си плащахме данък към общината. След като се наложи да го евтаназират поради парализа, само информирахме съответния отдел на общината, от коя дата вече нямаме куче. Не са ни искали никакъв документ. Но след около две седмици остатъка от годишния данък вече ни беше преведен по сметката.
43
0
 
21
 
! Отговори
Herr Muller преди 3 месеца
Полудяването в България е гарантирано.
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще го пишат от ковид и Търговското дружество(наречено Болница) ще получи 1200 лева.
41
4
 
29
 
! Отговори
Край преди 3 месеца
Смъртен акт за куче. Тоя народ и тая държава тотално изперкаха.
40
15
 
3
 
! Отговори
Божке преди 3 месеца
Подуяне е в центъра на София, защо тая е ходила в района, след като е регистрирала куче на село? И защо занимава всички служби и "платформи", а не тази, която действително й трябва - просто ветеринар. Къде е изчезнал трупът на кучето? Участвало ли е в битки? Сега дано Хел бука й издаде акт за смъртта на кучето.
39
4
 
10
 
! Отговори
Алооо, мой човек.. преди 3 месеца
Оплачи се на Кирчо и Кокорчо , че искат да ти "ОЗАКОНЯТ" - корупционната схема , с доктора , попа и общинарите....!...Това ше те задоволи , ли...??!---ПОВИКАЙ И ТВ-"Лице в Лице", бе..
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро всички подобни общински плъхове ще бъдат сменени с по един робот и край на вековната наглост и безхаберие! Идва голямото сито и само можещите и полезните ще бъдат част от активното общество! Подобни *** по общините ще си чакат пенсията и до там!