Славчо Велков: България няма място в Украйна при сблъсък

Според него Русия не подготвя нападение
25 яну 2022 22:00, Красимир Ангелов
48

"По отношения на България, Русия не иска изтеглянето на натовските войски. Тя много добре знае какво има в България и нейното искане е – "Не разполагайте натовски войски", заяви eкспертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че България няма място в Украйна при евентуален челен сблъсък между силите на Алианса и Русия. "Член 5 не се отнася до Украйна, защото тя не е член на НАТО", обясни експертът по сигурност.

Според него Русия не подготвя нападение, тъй като хилядите войници на границата с Украйна не са "ударна групировка". Те са по-скоро за сплашване, а Източна Украйна им служи като буферна зона.

Още по темата
"От военни действия никой няма интерес, защото те са разрушителни. Това всъщност е инструмент за постигане на други цели. Именно сега е моментът в следващите няколко дни с реалния план за деескалация да започнем процес на снемане на военното напрежение и търсене на решение от друг характер", заяви бившият военен министър Велизар Шаламанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него е малко вероятно Русия да нахлуе в Украйна, защото ще понесе сериозни загуби. По-вероятен е процес, при който Русия да застане в удобен момент на масата за преговори.

"Виждаме диалог, но за съжаление първите стъпки в този диалог от руска страна бяха два ултимативни проеткодоговора. Но срещата НАТО - Русия на 12 януари стана откровен разговор за войските – процес, подобен на процеса от Хелзинки, който доведе до края на Студената война", изтъкна бившият военен министър.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Аз предлагам да изпратим на нашите украински приятели един вагон вазелин.
37
4
 
0
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Докато не дойде нашия ред! Но ние сме свикнали,няма да се дърпаме!
36
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава политика която предлага тоя господинчо само поощрява агресора Русия. Трябва ясно да заявим че Русия е агресор и тя трябва да напусне Крим и Данбас. Това е достойната позиция. Вместо това разни русофили ни агитират да си мълчим и да се правим на улави и невиждащи руската агресивност.
35
8
 
4
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 2 години
И още две думи за неговата "експертиза", с един пример за дългосрочно стратегическо мислене, от което С.Велков е опериран.Преди Гърция да се е освободила от турско, за да отдалечи имперска Русия от Цариград и проливите, които гърците считат за свои, гръцкият църковен и интелектуален елит предприема мащабна кампания за създаване на държава буфер между Турция и агресивна Русия. И създават от българската Влахия държавата Румъния!Сега те подкрепят Украйна! Защо ли? А ти къде си с мисленето Славчоо
34
10
 
4
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 2 години
Въпросният С. Велков се продаде за шепа рубли от чиста проба суета - за да се пъчи като руска въшка по телевизиите. В главата му се мотаят разхвърлени шаблонни фрази заучени в часовете по научен комунизъм, история на КПСС и БКП. Ако проевропейска партия го бе поканила да стане депутат, сега щеше да пее дитирамби за възхвала на НАТО.Но, не би. И докато в медиите има по-*** от него да го канят, ще излива русофилската си помия върху аудиторията.
33
9
 
5
 
! Отговори
BG преди 2 години
Коментар от едно червено *** !
32
2
 
18
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Бьлгария може да бьде неутрална -украйна не е член на алианса дори и да бьде нападната от русия това не касае страните членки
31
9
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ама славчо-анализаторо...ти не вземаше ли по 20 х.лв. за да "уредиш нечие дете в някоя "школа"бре...не те ли изгони Корнелия заради ...еничарството ти... и сите сте такива...
30
22
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименмали...убеждаваш ни,че на руската граница чакат 100 х.американски и европейски войници и я заплашват ли?...на кого ще дадат пари и оръжие САЩ решават сами,фактите обаче са,че 100 х. армия на русия е на границата на Суверенна и Свободна Украйна..утре на чия ще е?ти може да искаш да е на нашата...обаче...мнозинството не го искаме...обслужват Китай руснаците...неосъзнато...подценяват възможностите на САЩ и съюзници,русия не е проблем отдавна..инструмент са на апетитите на Китай...позор!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна: "Дай пари, не война".
28
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е готова, ако Украйна и САЩ искат война. Украйна не иска война, иска пари и безплатно оръжие. Ще загуби още територии, които НАТО и САЩ пак няма да и върнат. САЩ и НАТО искат война в Украйна с много жертви и от двете страни, афганистанизация на Украйна и продължителен конфликт. Украйна ще вземе парите и пак няма да започне желаната от САЩ и НАТО война. САЩ и НАТО ще вдигнат ръце от тези миролюбци и ще спрат да има дават пари и оръжие.
27
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По искане на украинците ни спряха строежа на газопровода. Те са вън от ЕС, а ние вътре! Това са нашите европейски приятели! Българския народ може да е ***, ама не забравя! Толупа от Банкя нищо не направи срещу дискриминацията на българите в Украйна! Не виждам причина за солидарност с украинците! Достатъчна ми е иформацията за украинците от ВСВ!
26
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев, Паси у Къдравата См да се записват доброволци в Бандеровските батальони.
25
21
 
8
 
! Отговори
Томе преди 2 години
Тоя Путин е *** комплексара
24
12
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Какво ще стане с ония милиарди дето служебното на Радев инвестира в една Московска банка . В последния си ден.
23
6
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пак ни занимавате с най-пропадналата държава в Европа-Украйна.*** укри сами се вкараха в това положение.Да се оправят.Това не е проблем за България.
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си гледаме туристите откъде идват! Заводите затрихме и сега ще гледаме туристите!
21
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само платени коментатори дотук. Колко ви плащат на коментар?
20
17
 
9
 
! Отговори
хард преди 2 години
Като погледнем реално, след 1887г, България е воювала с Русия постоянно....Защо ли? Какво ли пак не направихме по заръка на Падишаха от Москва! Долно племе са този миш-маш от племена и народи, сасмо не казвайте че са славяни, че това понятие е измислено от тяхната Екатерина Велика, която дори не рускиня , а германка.Дивашко племе, ама амбициозно за признание....
19
4
 
9
 
! Отговори
ддддд преди 2 години
тоя не беше ли ДС ?