Драганов: Хотелите са временно решение за бежанците

Според него няма да има сътресение за родния туризъм
10 мар 2022 10:58, Александър Попов
57
Драганов: Хотелите са временно решение за бежанците
Снимка: БГНЕС

"Мястото на бежанците може да бъде в хотелите само временно и то като хуманитарна помощ. Това е несвойствена за туризма дейност“, заяви пред bTV Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Според него мястото на бежанците не е в хотелите и има достатъчно бази, където могат да бъдат настанени. Имало и много доброволци, които предоставят апартаменти и които не искат пари.

"Знаем решението на правителството, че всеки, който получи статут на бежанец, ще получава по 40 лв. дневно. Това за едно 4-членно семейство означава 2400 лв. месечно, с които спокойно може да се наеме квартира", смята Драганов.

Има обаче сигнали, че хората умишлено завишават цените на наемите, възползвайки се от ситуацията.

"Това го оставям настрана, защото предлагането е огромно. Има квартири от 150 евро до 350 евро. Тези, които искат, ще намерят, защото има конкуренция", допълни Румен Драганов.

Драганов твърди, че българският туризъм е стабилен и не очаква сътресения. Дори очакванията са да има повече туристи в сравнение с миналото лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема лошо,плащаме им като на бели хора,ама ние кога ще станем бели хора в собствената си държава.На нас държавата кога ще почне да плаща така,щото сега искаме да сме украинци в българия,не българи.
51
1
 
2
 
! Отговори
До хемус преди 2 години
Първо, не обиждай! Не ме познаваш. Второ, ако ти си против бежанците от Украйна, това не означава, че и другите българи така мислят. Трето, не ми говори за "плъх". Четвърто, и аз също съм данъкоплатец!
50
2
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Другарко имам един плъх за тебе!Ела да го погалиш,че нещо не са те уважили за 8 март и си леко нервна!Или наближава ден от календара!?Да добавя,че освен данъкоплатец съм и реалист!Като са бесарабски българи,голяма част от тях имат и български документи за самоличност с произволно написани адреси на 'мъртви души",та да отидат като български граждани,до някои държавни институции и както му е реда,да влязат в системата,работиш,плащаш,живееш!Не сме социален рай като Швейцария!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП и коалиции слушате човека ,каза има статут на бежанец ,и се настаняват е бежански центрове ,не по хотелите ,и не се раздават милиони ,посочи Словения Словакия ,Румъния Полша ,са в палатки готвят им навън и се хранят ,никой не ги настанява в хотели и да им плаща
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сирийците и афганистанците ще не настанявахте в хотели?
47
0
 
4
 
! Отговори
Дано по-скоро преди 2 години
войната в Украйна да приключи, за да може хората да се приберат у дома и да започнат нов живот. Тук , при това бедно и мизер.но скотонаселение, което е пред редуциране, да не разчитат на помощ
46
4
 
2
 
! Отговори
Българинът гледа преди 2 години
само как да направи мpъcнo на друг българин, какво остава за украинци и бесарабски българи, прокажено, злобно, мръс.но булгаристанско долно племе, което пред редуциране
45
2
 
3
 
! Отговори
Дайте им един блок преди 2 години
бе, за родните мaн-гo-вци може безплатен блок, а за бежанците от Украйна не можe
44
0
 
1
 
! Отговори
Дайте им един блок преди 2 години
бе, за родните *** може безплатен блок, а за бежанците от Украйна не може
43
2
 
1
 
! Отговори
До Хемус преди 2 години
Всички тук сме данъкоплатци, но едни са човеци и хора, другите са страхливи ми-шки, ти явно си от последните
42
1
 
3
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
В качеството на данъкоплатец!
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте бе а другите бежанци защо ги държат на палатки и в лагери ???
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дори очакванията са да има повече туристи в сравнение с миналото лято." от где?
39
6
 
1
 
! Отговори
До Хемус преди 2 години
В качеството н акакъв си, че да определяш какви са украинците и бесарабските българи? Откъде на къде ще коментираш държава, която е в пъти по-голяма от България, която в пъти има повече население и раждаемост от българската, държава, която в пъти има повече блага?
38
1
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Тука някой нещо се зинервил!Ела до село Осеново/Варна да ти покажа триетажната ми панелка!
37
1
 
3
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
А на въпроса защо украйнците го раздавали повече ларж от нас,мога да ви отговоря,понеже тяхната държава е 100% затънала в корупция,контрабанда и освободена от акцизи на горива,цигари,алкохол,лекарства,хранителни продукти и т.н!
36
6
 
1
 
! Отговори
До Хемус преди 2 години
Кой иска помощ от тебе бе, МИЗЕРЕН,CTPAXЛИB, MPЪCEH, ЧEPEH ПЛЪX? Живей си в миризливата си панелка
35
1
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Ами другарко след 31 март пада мораториума върху цените на тока и газта!Радвайте се,че се задава пролетно-летен период,защото ако сега бяхме късна есен,щяхте да видите чудеса!На украинците битовите сметки са им били копейки,като се сблъскат с родната действителност,чертата ще я теглите вие от джоба си!Тия не са научени да плащат,даже мога да се басирам,че догодина по-това време ще забравят за вашето самарянство!Единствено ще коментират за българите,че са излезли големи балъци!
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Това е несвойствена за туризма ( ЗА ХОТЕЛИЕРИТЕ!) дейност Значи да се помогне на бежанци - майки и деца е несвойствено за този туризъм, но да се правят бардаци с българки и ромки преди няколко години в хотелите и да се печелят пари от хазарт и проституция е много свойствено? На всичкото отгоре получавахте помощ и сега ревете за държавна помощ , за да "благоволите" да помогнете на бежанките и децата им?
33
3
 
1
 
! Отговори
До Как само преди 2 години
Друго си е българите да издържат и обичат чер.ни роми и араби с години наред, те са за предпочитане, отколкото да се помогне на истински нуждаещи се бели хора и славяни и християни, нали?