Бивш директор на "Автомагистрали": Горещият картоф пак се прехвърля

В тази обстановка, в която живеем, войната в повсеместна, посочи Десислава Христова
Обновена: 15 юни 2022 22:34 | 15 юни 2022 21:27, Красимир Ангелов
1

"В тази обстановка, в която живеем, войната в повсеместна между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ". Не Гроздан Караджов е открил топлата вода, това беше още по времето на служебното правителство. Имаше трима архитекти, които бяха изключително отдадени - Виолета Комитова, Шишков, Влади Калинов. Първо те заговориха за това", каза бившият директор на "Автомагистрали" Десислава Христова в студиото на "Денят ON AIR" в коментар за скандалите около парите за пътищата.

Според нея "горещият картоф" пак се прехвърля.

"ДНСК, за да тръгне в тези над 900 обекта и да прави проверки, няма да стане за 4 месеца, и за една година няма да стане. Това са тежки проверки. Законът е заобикалян и това е казвано много пъти. Когато възлагаш под формата на текущи ремонти - заобикаляш закона. Не се знае какво си направил, тъй като няма действително да се установи дали строежът отговаря на всички изисквания. Има гаранции и за тези ремонти, но те са много по-малко, отколкото за ново строителство", допълни Христова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ "Автомагистрали" е една от потърпевшите, макар че принципалът е МРРБ.

"Факт е, че тези договори са с фиксирани цени и по наше време тези цени не отговаряха на реалността. Ние работехме почти на загуба, или на някаква минимална печалба. Дължат ни се пари, защото сме свършили нещо и сертификатите залежават на трупчета в АПИ, защото няма пари. Това е практика от години назад, което създава несигурност и напрежение във фирмите", подчерта бившият директор на ""Автомагистрали".

Тя смята, че Караджов е забавил изключително много новите процедури.

Вижте още в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Няма шеф от АПИ , който да не е за затвора !!