"Гъливер" окончателно спря полетите до Скопие и Тирана

Идеята за възстановяване на въздушните връзки беше на премиера Петков
7 юли 2022 12:18, Анисия Иванова
32
"Гъливер" окончателно спря полетите до Скопие и Тирана
Снимка: БГНЕС

Българската авиокомпания „GullivAir” спря окончателно редовните полети до Скопие (Северна Македония) и Тирана (Албания), съобщи сайтът TravelNews, позовавайки се на информация от служители на Летище София.

Проверка на сайта на авиокомпанията установи, че билети за двете дестинации не се продават.

Според информацията "GullivAir" вече е върнала трите малки самолета ATR 72 на лизингодателя, защото не може да им плаща вноските.

Авиокомпанията е прекратила резервациите за полетите по линията София – Скопие след 21 май и билети за тази дестинация вече не могат да бъдат закупени. Авиокомпанията прекрати също така резервациите за другата си редовна международна линия до Тирана от 14 май.

Още по темата

Отново през май македонският външен министър Буяр Османи предположи, че продажбата на самолетни билети на авиокомпания „GullivAir” вероятно са спрени поради преговорите на компанията с българското правителство за субсидирането ѝ.

„Когато обсъждахме този въпрос (за откриването на въздушната линия – бел. ред.), разглеждахме две възможности. Първата беше полетите да бъдат напълно комерсиални, т.е. в зависимост от интереса от страна на пътниците. Втората включваше субсидиране от страна на правителствата, при което Република България пое върху себе си този ангажимент”, обясни Османи.

Той сподели, че според информацията, с която разполага, резервациите на билети са спрени, тъй като текат преговори между авиокомпанията и българското правителство дали ще има подкрепа от страна на България, или не.

Първият полет на въздушната линия София – Скопие – София беше открит на 26 март 2022 г. с много фанфари след дипломатически усилия, като беше съобщено, че авиопревозвачът ще извършва полети два пъти седмично – в събота и в понеделник.

Идеята за възстановяване на въздушните връзки между двете страни бе предложена от българския премиер Кирил Петков по време на посещението му в РСМ на 18 януари с мотива, че не е редно между двете столици да няма полети и да се налага да се лети през трети страни.

В миналото въздушната линия София – Скопие просъществува за кратко и беше закрита през 2010 г. поради финансова нерентабилност, прпипомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредтия кьорфишек на Киро и Еконта
27
1
 
6
 
! Отговори
Бебе преди 1 година
Интересно какво ще каже за тези нищо не струващи самохвалковци Джуди Халваджиян?Тук някъде четох голямо хвалене и превъзнасяне от техните възможности и постижения. Би трябвало хора с пари и известност да имат и малко морал и достойнство.
26
2
 
9
 
! Отговори
Срам преди 1 година
И за тези расипници, лъжци и мошенници се намират гласоподаватели. Народе продажен и оглупяващ, не ходиш ли в магазина, не зареждаш ли гориво, не мислиш ли с главата си?Вместо да помисли за всички тези твои неволи Киро реши да угоди на благодетеля си Събев и похарчи много хиляди за никому не нужна авиолиния.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще ги спират бе,Кирето каза че ще им слага газова уредба и ще летят с втечнен газ от Америка,урвдил е 40- 50 танкера от там,то затова долара се вдигна до небесата,като гледам ще задмине еврото следващата седмица
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самолета от снимката е ан 24,летял съм на такъв преди 45 години,имаше Един пръст разтояние под стъклото измръзнаха ми краката
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето ми е ясен като прочетена книга,25 години живея в сащ и като ги слушаш само се хвалят,като един ми вика много ама много съм добър в това което правя, бизнесът ми цъфти,питам го с какво се занимаваш ,а той :) събирам сгаззените животни от пътя,та така и наш Кирчо
22
1
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
НАПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА КАКВИ ХОРА СИ ИЗБИРАТ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ
21
0
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Ми то беше ясно - няма кой да лети по тая измислена линия дето ни бизнес се върти, ни макетата ще идат у нас на море. Те не щат да ни гледат, ние линии им пускаме...
20
0
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
Грешна информация,самолет ще има само че ще бъде селскостопански за 1 пилот и още две места
19
1
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ТАЗИ АВИОЛИНИЯ Е КЛЮЧОВИЯ ,, УСПЕХ " И ПОКАЗАТЕЛ ЗА НАПРАВЕНОТО ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРЧО !!! ТОЗИ ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА СЕ ПРЕВЪРНА ОТ ,,НАДЕЖДА ЗА НАРОДА " В ,,ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ " !!!
18
0
 
14
 
! Отговори
Хубава работа преди 1 година
Ама Кирчова. Кво стана с електромобилите?
17
1
 
16
 
! Отговори
Пътешественик преди 1 година
С кола от София до Скопие си за 3 часа. Вместо това, ще спестя 30 мин и ще чакам за влизане и излизане по летища и ще платя 3 пъти по-малко. Популистко-инвестиционната авантюра на Кирето достигна своя закономерен завършек само след няколко месеца. Да му е на обица на ухото на превозвача задето му се е вързал на тъпотиите.
16
1
 
8
 
! Отговори
Руми преди 1 година
Киро бе Киро цццц!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова го мразят Киро, пуска самолетни линии, хората по кофите ровят и стоят на студено. Абсолютно пропадане.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, най-голямото постижение на Киро, отиде в историята! Тц тц тц
13
2
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Това беше най голямата победа на ПП и Кирчо ,ама той от каде да знае ме хората преди 20 години са видели ме няма смисал от такова нещо.Наш Киро си помисли че е открил топлата вода, пък то се оказа канализацията с топлата пи..я
12
4
 
30
 
! Отговори
дядо яга преди 1 година
Абе този *** където е минал ни е набутвал за да се хвали с успехите си.....ама хитро е премълчавал за харчовете от бюджета. Все едно е той собственик на държавата. Този и Борисов са абсолютно еднакви подлеци...само дето и аз се прекарах да гласувам за него. *** кой да знае че е такова леки...
11
1
 
26
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Бе те че върнали три малки самолета на лизингодателя щот не мойли да им плащат вноските не е болка за умиране.Ама тез арвардски багабонти дан земат да върнат и държавата на някой лизингодател зарад неплатени вноски по лизинга, чи тогаз ша станем за кашмер.Ша требе и нийй кът макетата я името да си сменим я вярата.Тцтцтцт...Кире Киреееее....ква я мислехме, ква стана нашто момче...
10
0
 
16
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Само от подграничните райони на БГето минават границата набързо за ефтинджос покупки и то максимално до Струмица, камо ли да лети някой до скопянския камънак!
9
4
 
45
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 1 година
Поредната идиоттия на Киро-простотоо. Няма отърване от този кретеноид!