КЗП: Оказват ни политически натиск заради райския газ

МИ твърди, че Комисията няма компетенции за разследването
9 авг 2022 12:55, Анисия Иванова
16
КЗП: Оказват ни политически натиск заради райския газ
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите (КЗП) се оплака от политически натиск от страна на Министерство на икономиката и индустрията (МИИ). Целта била да се дискредитира предишното управление и да се изведат  политически дивиденти.

В комисията е постъпил сигнал от служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, в който се твърди, че КЗП няма компетенциите да направи разследване за продажбата на райски газ, нито за следенето на цените. Поискана е и проверка на работата на Комисията, съобщи председателят Иван Френкев на пресконференция.

Още по темата

След приемането на промените в закона за райския газ отговорност не носим ние, а здравното министерство – то прави проверките в нощните заведения за продажбата и употребата на райски газ, уточни председателят.

345 броя проверки са извършени от комисията за продажбата на райски газ във всички места, като най-много проверки са били извършени в хранителни магазини и в нощни заведения. В хода на разследването са установили 12 продажби в магазините, като са взети и 15 проби.

КЗП съобщи, че оттук нататък, ако комисията установи нарушение в законодателството, ще сигнализира Министерството на здравеопазването, тъй като то е отговорно за контрола по продажбата на райския газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен 12 преди 1 година
ГОВОРЪ 4 ЕЗИКА: МУУ,БЕЕ,БАУ И МЯУ. У СПЕЙНЪТ МИ СТРИЖАТ ВЪЛНАТА 2 КОМПАНИИ И ИМА ЕЛИТНИ ХРАНИЛКИ И БОКСЧЕТА ЗА ДЕЦАТА. НАУЧИХ И ПЕТИ - КВА-КВА... И ВСЕКИ ПУШИ И НЯМА КОМУНИЗЪМ...
11
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 1 година
Говоря свободно четири езика, като не броя българският. Преподавам роботика на деца и работя за две международни компании. Живея в Испания имам 3 деца и всичките учат в елитни частни училища в Мадрид. От 15 години пуша без да съм затъпял. Даже не е нужно да се крия ,защото тук хората не живеят в комунизъм и са наясно с "рисковете" от пушенето така, че твърдението ви е нелепо.
10
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 1 година
Сериозно... как пък ги преценихте така нещата. Познавам мноооого ама много умни хора, работещи за международни фармацевтични компании, лекари и инженери, които пушат и не са затъпяли .*** ставаш ако мозъка не се тренира, а за това не ти е нужна трева.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тревата не трябва да е законна.Прави ви глyпaви.Всякакви такива трябва да са забранени.Безмозъчните са опасни за себе си и за околните.
8
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 1 година
И къде виждаш проблем в това? Без контрол всичко е анархия. За това и тревата трябва ад е законна. Така и така всички пушат поне парите да отиват държавата а не при мутрите.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"КЗП няма компетенциите да направи разследване за продажбата на райски газ, нито за следенето на цените." - Политиците търсят начин да сложат ръка и над този наркотик. Мразят когато народа се забавлява зад гърба им. Евролиберал означава, че или държавата контролира наркотика или ти е забранен. Навсякъде от САЩ до България е така.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР се дразнят, че дечурлигата заменят амфетите и марихуаната с райски газ и няма бонуси под формата на джебчийство и рушветчета. Бръкнат му в джоба на тинейджъра търсейки лев, а там вместо лесни пари - руска газ.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС каза не на райския газ в България. Рай ще видите само в задгробния живот!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема повече райски газ, ЕС гласува 15% икономии. Нашите политици ще нанесат истински удар по Русия, ако успеят да се преборят със забавленията на 15-25 годишните. Хайде всички дружно по стъпките на евроатлантизма!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и киру така направи на мвр с 'войната срещу дрогираните шофьори'. да беше война срещу наркотиците, но шофьорите са по-лесна плячка
2
5
 
11
 
! Отговори
Зъл Дух преди 1 година
Райският газ си е баш наркотик, на едно ниво с хероина.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормални неща за либерализма. Ако политиците не контролират дрогата нема изгода. Щом не я произвеждат я забраняват и почват да правят пари от нея по мързеливия начин. Вече го видяхме с амфетите и марихуаната, които бяха забранени след падането на социализма. Да си подаря свободата срещу евроатлантизъм първа радост е за мен, хахаха.