»кономист: Ѕългаринът обедн€ва сериозно, харчи все повече за храна и гориво

Ќай-опасното нещо Ц опити по изкуствен начин за регулиране на цените
27 авг 2022 09:17, ≈лка ¬асилева
278
»кономист: Ѕългаринът обедн€ва сериозно, харчи все повече за храна и гориво
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

¬се по-гол€м д€л от доходите ни отиват за храна и гориво, което означава, че българинът обедн€ва сериозно. “ова каза пред Ќова тв икономистът  узман »лиев.

„ѕоели сме в ѕлана за възстанов€ване едни ангажименти към нашите европейски партньори, че ще намалим с 40% въглеродните емисии.  ато прибавим и ангажимента на г-н —андов от предходни€ кабинет, че до 2026 г. тр€бва да затворим 40% от наши€ енергиен микс, става един апокалиптичен сценарий”, по€сни »лиев.

ѕо думите му в момента най-опасното нещо е да се опитваме по изкуствен начин да регулираме цените, например с таван.

„“ова означава, че ако нещо го произвеждаме за 5 лв., и  в момента, въпреки че  е станало 7 лв. заради инфлаци€та, продължим да го произвеждаме на старата цена, никой н€ма да има стимул да го произвежда. “р€бва да се насочим към създаване на капацитет. ÷€ла ≈вропа тр€бва да спре този „енергиен холокост”, който си направи”, по€сни  още »лиев.

» даде съвет – хората да изчист€т непродуктивните разходи и да задел€т малко пари.


 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


278
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
235
0
 
1
 
! ќтговори
Е!! преди 1 година
’ора дръжте се, не унивайте и това ще мине!
234
0
 
0
 
! ќтговори
ћного паднаха преди 1 година
в борбата за последни€ лев на българина, но борбата продължава.Ќи магнитски ги събар€ ни бойните на путин, ни червени€ 5ти ешалон. ƒа видим кой ще пукне по-напред - ние или пролетта
233
7
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо 237 јнонимен Ѕългаринът ще обедн€ва със сигурност винаги, докато в Ѕългари€ има руско вли€ние.. . . . . . . Ќ≈ докато такива като тебе избират такива политици! √ермани€ с евтините ресурси на –уси€ едва ли щеше да имат това ниво което ƒќ—≈√ј имаше и което тепърва ще спада защото те си избраха такива политици!
232
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 ато, че ли досега е бил от богатите и заради това обед€вал! »звърт€ни статии с глупаво съдържание! ƒаже и при 3000 лв. минимална заплата българина си остава беден! ј какво той харчи не може н€кой отвън да му определ€!
231
4
 
2
 
! ќтговори
 омунист преди 1 година
ƒо  омуновирус Ќай-новото прозвище...........Ѕойко ћирата!
230
1
 
11
 
! ќтговори
ѕ ѕ-то преди 1 година
’арчи за гориво ли?!јм'чи ходете пеша бе.................
229
15
 
11
 
! ќтговори
 омуновирус преди 1 година
√ласувайте за  окорчевците и ще се оправим. ато не щете мира(Ѕойко) ето ви секира.
228
10
 
25
 
! ќтговори
ўирлиц преди 1 година
Ѕългари€ н€ма европейски...партньори,а колонизатори.
227
3
 
12
 
! ќтговори
јма то преди 1 година
» ≈вропа обедн€ва. јкъл море, глава шамандура.
226
11
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 омунистите са най-гол€мото зло в истори€та. ¬инаги са готови да преразпредел€т средства, които не са техни. ÷елта е корупци€ и беззаконие
225
20
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ѕългаринът ще обедн€ва със сигурност винаги, докато в Ѕългари€ има руско вли€ние... ‘ашистка –уси€ прави всичко възможно да внуши на българите с ограничен интелект, че в ≈вропа не се живее добре... ¬секи ден и нощ неграмотни, русофилски тpoл€ци бълват лъжи по форумите и социалните мрежи... срещу ≈—.
224
1
 
19
 
! ќтговори
Albi преди 1 година
√олеми богаташи, на опашка за бързи кредити.  ато вид€т пара цели€ св€т тр€бва да ги разбере. Ќа кръчма големи чупки, пози, снимки на манджи. ƒори в магазина си личат едно позьорство,размахване на пачки. –ожденни дни по 3 дена, фотосесии. ≈ това все н€кога ще свърши, да видим големите баровци като се призем€т какво ще прав€т.
223
2
 
17
 
! ќтговори
Albi преди 1 година
Ѕългаринът никога н€ма да допусне да изглежда беден в очите на хората.  олкото и да н€ма възможности ще се напъва,ще се прави на баровец. ўе тегли 15-ти кредит и ще рефинансира. Ќадскачат си възможностите много хора и това не ноже да продължава безкрайно. “акъв манталитет противен все да се показва, да е над другите. ≈ съжал€вам н€кои излишно се напъвате то с кредити всеки може. ћного хора ще плачат.
222
1
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ѕез кола на село е невъзможно. “ранспорт н€ма, аптеки н€ма,
221
5
 
3
 
! ќтговори
работещ беден преди 1 година
¬ началото на пандеми€та увеличиха заплатите в сектори свързани със здравеопазването, за работа на първа лини€. Ќаправиха € 1000 лв бруто. ќт тогава не е промен€на. —тава дума за —офи€.
220
6
 
20
 
! ќтговори
работещ пенсионер преди 1 година
∆ивотът и трудът тр€бва да са възможни с минималната пенси€ или минималната заплата. —ега със заплата от 1000лв бруто в сферата на здравеопазването плюс 500 лв пенси€ за 39 години стаж в държавни структури, не можеш да живееш нормално.
219
2
 
22
 
! ќтговори
@ преди 1 година
’раната е необходимост,но колата-не..............ако н€мате пари за кола, не карате кола и не харчите за горива...............просто е!!
218
4
 
14
 
! ќтговори
@ преди 1 година
Ќе е задължително да имаш автомобил...............н€маш кола, не е нуждо да даваш пари за горива - бензин,газ или нафта!!!ўом българинът харчи и за горива...........значи не е беден!!јйде почвайте с минусите............но срещу логиката не се рита!!
217
13
 
6
 
! ќтговори
хммм преди 1 година
Ѕългарина харчи пари и живее всеки ден като последен господа. ќт една седмица звън€ по ком панъионки не мога да взема ред при н€ко€, цените са по 150 на час, всичките ми познати с телефона по 2 бона, не съм и вид€л н€кой да си прои стотинките в заведни€та вечер където едно кебапче е 3 лв. ¬ие не знаете какво е бедност драги, не пишете глупусти. –€дко прави българина сериозни лишени€. «а толкова слаба държава се живее доста добре.
216
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо 226 ƒо 208 » сега имаш право по здравна каса да си излекуваш зъба безплатно .. Ќо тр€бва да си плащаш осигуровките! . . . . . . . . Ќ€ма такова нещо! —игурно имаш познати, но такова нещо н€ма и не спори!!!