Зеленски: Накажете Русия

Обяви своите условия за преговори
22 сеп 2022 07:35, Росен Стойчев
218
Зеленски: Накажете Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският държавен глава Володимир Зеленски поиска в светът да накаже Русия в драматично видео обръщение към Общото събрание на ООН, съобщи БГНЕС.

Той призова също Русия да бъде лишена от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН.

Зеленски даде да се разбере, че не вижда смисъл от незабавни преговори, според него Русия само използва дипломацията, за да спечели време.

Още по темата

Представяйки това, което той нарече негови условия за мир, Зеленски – единственият лидер, на когото беше позволено да говори виртуално на срещата на върха – призова 15 пъти за „наказание“ на Русия заради нейното нахлуване. „Украйна изисква наказание за опит за кражба на нашата територия.“, каза Зеленски на английски в предварително записано видео.

Зеленски призова за специален трибунал, който да осъди Русия, и добави, че това би било „сигнал към всички бъдещи агресори“. Той също така поиска компенсационен фонд и каза, че Русия "трябва да плати за своите действия със собствените си активи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
4
 
! Отговори
Бай Али преди 1 година
Русия не могат да я накажат но виж да си убият икономиката го направиха, и целия този кеф е са да се вдигне икономиката на Америка, Слава на янките пак прецакаха простите европейци, сега като стане студено ще има доста интересни случаи за решаване от правителстваата
151
3
 
7
 
! Отговори
absurd преди 1 година
Путин,що ги траеш още тия 6оклуци,запукай ги с ядрено оръжие и ще се на7ерат всички
150
0
 
4
 
! Отговори
Зеленият Клоун преди 1 година
Да те накажат, на мajka ti в ***...
149
0
 
13
 
! Отговори
Ти ли бе зелен сопол преди 1 година
Говориш? Теб ще накажат - скоро!
148
2
 
24
 
! Отговори
Наркотерапевт преди 1 година
Само го вижте на какво прилича на снимката и смятайте колко линии Бело е изшмъркал преди да се появи пред журналистите!
147
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един комик направи Путин за смях!
146
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръssна еврейска maiмуна
145
4
 
27
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Зеленски,докога ще обстрелвате площади,административни сгради,магазини,хотели и други граждански обекти само заради удоволствието от убийство ли?
144
5
 
21
 
! Отговори
999 преди 1 година
Русия не е ли достатъчно наказана с Украина за съсед?
143
3
 
23
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Зеленски ти защо не свършиш тази работа аз като гледам освен преговори дипломация друго няма безумие е Америка да въоръжава Украйна срещу Русия и да въвлича и Европа Стига вече европейците не са заложници на Америка Спрете войната МИР МИР МИР
142
7
 
30
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
"Украйна изисква"... лол ... Някой трябва да каже на клоуна, че от 153 държави в ООН, има-няма 50-тина подкрепят Украйна.
141
5
 
26
 
! Отговори
Холмс преди 1 година
боя се, че този ще строи новата столица в Сибир
140
8
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Зеленски и Путин са Братя . От цялата Караница излиза че се карат за Бащината Земя . И това е върха на Нахалството - Съседите ще умрат от Глад и Студ защото няма как да отидат до Магазина и да си платят Сметките за Отопление .Ние подкрепяме през оградата единия брат - вместо да заобиколим Караницата като във Съдебен Спор .
139
9
 
51
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Ами Зеленски накажи я ти бе. Какво се криеш зад Америка и размахваш пръст. А Америка кога ще бъде наказана за безчинствата който прави.А....
138
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя кога ще го обесят като Чеушеско на площада? Той не излиза от бърлогата си в полша. Толкова е *** че не може да бъде
137
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се бе марионетка смотана
136
5
 
46
 
! Отговори
Алоу, ООН-то! преди 1 година
Когато накажете САЩ за всичките му войни от ВСВ насам, тогава накажете и РФ по същия начин!
135
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юнак БалканскиЮнак Засрански не е работа на такива като тебе да се месят в чуждите работи. Нито на твоите любимци от Америка. Въпросът е принципен не е конкретно за Украйна или каквото и да е. Америка не е жандармът на света и няма да ни казва кой къде и какво ще бъде. Защото по този начин потъпква именно идеалите които сама насажда в главите на хората още от самото си създаване. за това става въпрос.
134
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зельо, накажи ти Русия ако можеш Кой мислиш че трябва да я накаже. Ама то е лесно така. мене ако ме питат изобщо не ми е работа да наказвам никого. Защото не се меся в чужди работи.
133
49
 
6
 
! Отговори
Юнак Балкански преди 1 година
Браво на Зелински, ми продължава да устоява правата и пределите на Украйна срещу войнолюбеца Путин. Тези 300 000 или повече руснаци които Путин ще хвърли във извратената си война са просто пушечно месо. Жал ми е за тях, че ще бъдат избити. Съвременната война се печели с пари и модерни оръжия. Благодарение на ЕС, САЩ и Великобритания, затова че поддържат Украйна аз смятам, че Русия просто удължава агонията си, вместо да приеме загубата.А всички Русофили тука, да го ........