Петър Стоянов награди помагащи на украински бежнци

Грамоти получиха редица фондации и сдружения
14 окт 2022 20:45, Петя Славова
44

Първата по рода си награда за гражданска доблест и човешка доброта в помощ на украинския народ бе връчена от президента Петър Стоянов (1997-2002). За нея бяха номинирани над 30 доброволци и организации, оказали помощ на украинските бежанци.

Церемонията се проведе в Аулата на Нов български университет. Грамоти получиха редица фондации и сдружения, предава Bulgaria ON AIR.

Големите призове взеха "Мати Украйна" с награда за цялостен принос, Никола Рахнев с награда в категория "Сдружение", Манол Пейков в категория "Бизнес" и Тихомира Методиева в категория "Личност". Наградата беше учредена през лятото на 2022 г., а в организацията участват президентът Петър Стоянов, учени, писатели и журналисти.

"Всички тези хора намериха свобода, помагайки на украинските бежанци -  и то предимно майки с деца. Събитие като това не бива да остава в периферията на новините – от сутрин до вечер ще говорите за коалиции, за ново правителство, но без тези доброта ние няма да стигнем далеч", категоричен бе Стоянов.

Председателят на Сдружението на украинските организации в България Олена Коцева обобщи, че  "украинският народ ще издържи всичко, ако светът помага – ако помага с оръжия и боеприпаси".

"Вие сте велик народ, благодаря", обърна се тя към присъстващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той е дал парите от президентската си пенсия за наградите 😂
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първото смислено нещо да видя от тоя човек. Браво! Вярвам, че, че по времето на неговото управление, дори и да е искал не е можел да направи кой знае колко, поради редица от факти и обстоятелства, които ние всички добре знаем.
25
0
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Прочетох в нета. Направо потресаващо. 1943 пак е имало украински ф.. Аши.. Сти. прогермански.както през 2014.
24
0
 
7
 
! Отговори
Този защо не е преди 1 година
при бай Ставри, заедно с костоффф, Нейнски куневъ и паси???
23
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Боже Господи!...И ТОЯМУХЪЛ са извадили от гардероба !?...Не разбрах като какъв са го калесали тоя път ?..КОЙ го е извикал от "Отвъдното" ?...Немаше ли други слуги под ръка?..
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този като какъв ще "награждава" някой си? Защо прокуратурата спи? Че то утре и аз ще почна да раздавам титли и награди на братовчеди и приятели. После ще сложа и КПП като онзи "цар" Киро.
21
1
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 година
Да бяхте пояснили, или по-точно Стоянов, по какъв начин са помагали тези добри хора. Защото и хотелиерите са "помагали", но всички знаем как и защо.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Петьо, абе ОВЧА глава слънчасала имаме бедстващи Българи които ще изкарат трудно зимата. Защо не вложи там цялата си енергия а вместо това се фокусира върху неблагодарните нацистки бежанци ??? Продажник си беше и такъв остана.
19
1
 
15
 
! Отговори
Слава на Усраiна преди 1 година
Може да потърсите с търcачката на Гугъл една снимка, където като президент Коня дава орден Стара Планина на Сopoс (организатора на т.н. "Виденова зима"). Също, действията на коня когато призоваваше официално да се въведе закон да пишем на латиница.
18
1
 
11
 
! Отговори
До коментар 8 преди 1 година
На Българите никой не помага?!Така е защото не сте ме направили цар или друг вид владетел на България!Трябва ми и жена, която да бъде моя царица!Това е положението!Така трябва да бъде!
17
0
 
6
 
! Отговори
До 8 коментар преди 1 година
Ти не знаеш ли че Българската нация е зле, точно заради факта, че България води антибългарска политика?!Аз живея зле и страдам, защото живота ми не е такъв, какъвто трябва да бъде всъщност! Някои хора са виновни!Става въпрос за хората, които са поробили България и българската нация!Тези хора не са полезни, а вредни!
16
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
До 14: Да така е. А сега напиши тези думички в търсачката. The danzig-bromberg massacres. А? Няма го юдеиопрдия ли? Ооо да Изрудел съхранява сървърите и ч у ф у ти са тези които я променят или най вече крайният резултат. Та точно това е клането на германци в Полша от полските болшевики и са 58000 записани и още доста в масови гробове. Това е преди нападението над Полша. И заради това поляците винаги ще мразят болшевиките изрудпета. А резултатът на търсачката излиза в archive.org
15
0
 
1
 
! Отговори
Мъж за съживяване преди 1 година
Човек, който е подходящ да бъде владетел или да бъде в затворено общество от владетели, значи е особен човек, може да измисля велики неща, има интересна и симпатична визия, има правилно разбирания за живота и може да прави компромиси !
14
0
 
4
 
! Отговори
Ива преди 1 година
До ДНЕС: От кога думата *** е забранена при вас? Ами естествено биологично същество е, част от еко системата. Съвсем се излагате.
13
0
 
1
 
! Отговори
Безработен мъж преди 1 година
България защо е антибългарска, заради държавите , които са замесени в политиката й?Проблем ли в аз да живея жив живот, а не умрял живот?Щом като някои хора искат аз да бъда аут сайдер цял живот, значи проблема не е от мен , а от тях!Човек на който истинската орисия му е да бъде владетел, значи трябва да стане такъв, ама не за кратко, ама и всичко трябва да му е наред!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейййй. Тоя толкова е помагаш на комунистическата *** че е по червен и от най-червените но сега е гледам посинял и е станал по демократ и от Чичо Сам. Ей такива са ни най образованите политици и една негова противоположност от БСП е Първанов. Затова няма да се оправим ние всички в България. Земеделската партия предава Царя и правителството на комунистите а не комунистите да ни разрушат. Затова Чехия и Полша са в пъти по добре от нас Румъния, Сърбия и Унгария. Само наведнати на където духа.
11
1
 
4
 
! Отговори
Добро а не зло преди 1 година
Ванга е била казала, че България и Русия ще спасим света!А това за да стане, значи първо България трябва да се освободи от държавите, които са замесени в политиката й!След това трябва да се "построи" ново бъдеще за света и у нас!Ако някои хора не искат аз да бъда владетел , ама за твърде дълго, на България, значи са неблагодарници, ненормалници, откачалници и като цяло са вредни хора!
10
0
 
14
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Дали е евреин не зная, но че е голям рогоносец е гарантирано - той сам си го знае. Къде е тръгнал и той морал да чете? "Големите призове взеха "Мати Украйна" с награда за цялостен принос ..." - къде остана Майка България за тоз ***?
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, който разреши НАТО да пускат бомби над Сърбия, използвайки нашето въздушо пространство! И се гордее даже, че са ни завряла в тази клоака! По това време същото НАТО е искало от Орбан Унгария да нападне Сърбия. После Великобритания упреквала Унгария, че имало много британски жертви в Сърбия. Пиша го, за да припомним кой е агресор.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От името на Сорос ли ги дава този предател?