НАП събра близо 450 млн. лв. чрез онлайн данъци и осигуровки

Виртуалният ПОС си остава предпочитан
Обновена: 22 дек 2022 12:51 | 22 дек 2022 12:45, Анисия Иванова
10
НАП събра близо 450 млн. лв. чрез онлайн данъци и осигуровки
Снимка: БГНЕС

Онлайн плащането на данъци и осигурителни вноски е една от най-предпочитаните електронни услуги на Национална агенция за приходите. От началото на година до момента през т.нар. "виртуален ПОС" (е-услугата на НАП за плащане с карти) са платени близо 450 млн. лева, а от създаването ѝ през 2018 г. досега са извършени повече от 2,5 милиона трансакции за почти 1,2 млрд. лв., съобщиха от НАП.

Електронната услуга "Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане" е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в Портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага без обичайното забавяне при банков превод.

Онлайн плащането си остава най-удобният и предпочитан начин за погасяване на задължения. Все повече родители избират да платят данъците и осигуровките си през виртуалния ПОС, тъй като основно изискване за ползването на данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания е да нямат неплатени публични задължения, подлежащи на принудително събиране. От НАП препоръчват използването на Портала за електронни услуги както за плащане на задължения, така и за подаване на декларации, заявяване на документи, получаване на справки и информация, защото пести време и средства на клиентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: онлайнНАПданъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
НАП преди 1 година
До ЙосифСредно по 0.8 жалби на фирма е добра успеваемост, но все пак е нула.
8
0
 
0
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
До НАП - ГР. СОФИЯ ЦУ. ПУСКАМ РЕДОВНО ЖАЛБИ И СИГНАЛИ ОТ ДЕСЕТ ФИРМИ ИМАМ ОСЕМ ЖАЛБИ.
7
0
 
2
 
! Отговори
НАП- София преди 1 година
До ЙосифМоля, подайте сигнал в НАП- офис по седалище на конкретната фирма или по електронен път чрез електронната платформа на nra.bg.
6
2
 
4
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Може да събере и 500 000 лв Ако започне проверка на всички малки транспортни фирми с соло камиони от 7.5 Т до 18 Т които работят зад границата и не декларират всичките си приходи защото работят с чуждестрани фирми в Германия, Австрия ,Чехия, Словакия ,Унгария, Франция, Италия, Испания, Португалия, Гърция, Белгия, Дания, Швеция, Финландия, Полша Нидерландия и Норвегия. Малките фирми не декларират нищо !!!
5
0
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Защото големите тарикати плащат ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ. Не е за всеки тази работа...
4
1
 
4
 
! Отговори
ТЕЗИ 450 МИЛИОНЧЕТА преди 1 година
НАЛИ ОТИДОХА ЗА ПОМОЩИ ЗА ОКРАЙНА ?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Данъчните защо тормозят само дребния търговец, а големите фирми, там холдинги даже ги закрилят?!
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не познавам нормален човек, който да не плаща абсолютно всичко онлайн. Редят се по опашки само функционално неграмотни бачкатори в сивия сектор. Което не е малка част от населението, де. Дори родителите ми на по 80 плащат всичко онлайн, осоебено данъци, че и двамата работят по сума проекти.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плащайте си редовно задълженията към държавата, че иначе тежко ви