Отправяш заплаха за бомба, грози те затвор - каква ще е съдбата на ученика?

Единични заплахи са отправени от имитатори
139
Отправяш заплаха за бомба, грози те затвор - каква ще е съдбата на ученика?
Снимка: БГНЕС

Заплахите за бомби в училищата са дошли от страна, която е извън Европейския съюз, но те са били прекратени.

„От сряда до вчерашния ден заплахите бяха от 17-годишен ученик в София, който беше задържан. Той е заплашил огромен брой училища. Заплахите в сряда, четвъртък и в петък (29, 30 и 31 март) са дошли от него“, каза пред bTV главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Единични заплахи са отправени от „имитатори“, които също са били ученици и са установени. Обяснението им е било, че не искат да ходят на училище.

„В понеделник и вторник (27 и 28 март) водещата версия беше за хибридна атака от страна, извън ЕС“, добави той.

Предвидените наказания за тези сигнали за бомби са затвор до 5 години и глоба до 10 000 лв.

Тодоров коментира и акцията на европейската прокуратура, която влезе на проверка в Столична община заради съмнение за източване на евросредства при ремонти в столицата.

"Преди три дни е поискано съдействие от Европейската прокуратура за процесуални действия. Разпоредено е в петъчния ден да се извършат действията, тъй като прокуратурата е внесла искане в съда. Иззети са документи, извършени са претърсвания в четири офиси. В Столичната община са предали документи на ГДБОП", уточни Петър Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е Ко стана с хибридната атака от руски хакери :D :D :D
103
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата заплаха е с мейл от РУСКИ мейл сървър. Казаха го още първия ден. Кво се правят копейкаджийските ***? Но този РУСКИ мейл сървър е публичен, т.е. всеки може да го е използвал за заплахите. За да се разбере кой откъде, трябва съдействие от руска страна.
102
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
деца са...използвани от радев,борисов и гешев да отклонят вниманието на хората!раша ни заплаши убийства децата ни в училищата!раша ни заплаши със...Сармат...ядрена ракета!раша ни обяви за вражеска хора!?!?и доган-боко предаващи Свободният Свят ви купуват животите на децата ви..."защтитниците ви"...не говорят бългаски,назначени са от...дпс-гроб...строящите руски потоци...и САЩ не го виждат?!?!?радев и обслужващите го са руски агенти...продават животите ви и Свободата ви!!!
101
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агенти на Байдън са. Саморадикализирали се сатанисти, предложи да предадат Родината си и да се поставят в услуга на империализма и капитализма на Байдън и САЩ.
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агенти на Путин са. Саморадикализирали се путинисти, предложи да предадат Родината си и да се поставят в услуга на империализма и капитализма на Путин и Русия.
99
3
 
3
 
! Отговори
Хайл Путин! преди 1 година
Да се съдят за държавна измяна и сътрудничество и подпомагане на хибридната война на Путин срещу Запада.
98
1
 
5
 
! Отговори
ДКМС преди 1 година
Мъмрене пред строя и знамето.Другарчето повече няма да прави така.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдбата на ученика трябва да е ефективен ЗАТВОР!Иначе утре ще го направи пак!!
96
3
 
14
 
! Отговори
Деди преди 1 година
Тоя главчо-комисар какви ги говори врели-некипели! Още в началото на кампанията простичко беше казано - работа на ученици, които не им се ходи на училище! Ама нашите велики "кибер-специалисти" търсиха под вола-теле. Видите ли, атаките идвали извън ЕС ("дъвка", която и сега глав-комисаря дъвче), или "по всяка вероятност" (думи на МВР министъра) идват от Русия (!). Плюйрв в пазвите си и по-добре мълчете - за смях сте!
95
0
 
9
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 1 година
Наказанието е за пълнолетни,а бърза справка в Гугъл показва,че за непълнолетни с заменя от до пет с до две години и на непълнолетни глоба не се налага,а се заменя с по-тежкото - обществено порицание по някоя медия или на табло в общината.Какво поколение?Да пази Господ!
94
0
 
14
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Добро ни е съседчето.Казва добро утро на всички. Е , малко глуповато , ама карай.И не му се ходи на училище
93
0
 
8
 
! Отговори
Питам преди 1 година
След всичко изписано не става ясно съдбата на ученика. Той е непълнолетен , бъдещ престъпник..
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами то срущу фалшиви избори как да действаш .
91
1
 
24
 
! Отговори
немец преди 1 година
Значи - отправяш телефонна заплаха. Тръгват три полицейски коли, три пожарни. След това започват да търсят бомбата... 3 часа... За всяка кола (6 бр. и всеки започнат час) се плащат 2000 Евро ДДС идва допълнително - около 44000 Евро. Тази сметка му я пращат да си плаща разсрочено... Допълнително идват частни искове или да не дава господ да е изгорял/умрял някой защото са били там... Просто трябва да се прилага закона... Ще се отучат да правят глупости ке ле ши те
90
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата заплаха не е от Русия.Ако беше от там веднага да са казали.Съобщават само,че е от страна извън Европейски сьюз,но не казват коя е.Защо ли си мисля,че е от Украйна.затова крият.Този ученик и петокласничките са мислили,че номера ще мине.Сто хиляди украинци у нас по 40 лева са 4 милиона на ден.Иначе най-голям е проблема с изплащане на пенсии на българските пенсионери,което ни набиват всеки ден.
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ученика няма и един бой да изяде - най много да му се скарат а той да се хили.
88
0
 
3
 
! Отговори
попровка в 109 преди 1 година
...и НЕ се решават с рушене и заплахи!
87
1
 
17
 
! Отговори
Потърсете отговорнос преди 1 година
Задължително трябва да им се потърси отговорност! Младите хора трябва да бъдат научени, че животът е сложен, всеки носи отговорност за изборите си и нещата се решават с рушене и заплахи!
86
13
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ТОЗИ ЛИ Е ЗАВЪРШИЛ ШКОЛАТА НА КГБ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ И Е НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА ПУТИН ??? НА ТАМ ВИ ОТВЕДОХА СЛЕДИТЕ НАТООООООВЦИ !!!
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Банките пукат и без да краднат. Държавата и банкерите ги обира.