Сигнали: Разбит път, паркиране в зелени площи, боклуци върху релсите

Подайте сигнал в платформата Helpbook, ако видите нередност
18 апр 2023 23:40, Анисия Иванова
12

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за кошмарното състояние на улица във вилна зона Симеоново, която е претоварена ежедневно от транзитно преминаващи автомобили, използващи черен път, за да достигнат до околовръстния път.

"Особено в пиковите часове сутрин и вечер живеещите в този участък са подложени на затруднено влизане и излизане в гаражите и домовете си. Децата отдавна са спряли да излизат свободно на улицата, а за майките с колички предвижването е опасно и невъзможно. Улицата няма изграден пешеходен тротоар от страната на повечето къщи, силно стеснена и неравна е, и движението на коли и камиони по нея не отговаря на никакви изисквания за безопасност, обществено здраве, шум, вибрации, автомобилни газове и други. Автомобилите преминават буквално пред вратите и прозорците ни. Пътни произшествия са регистрирани вече няколко. Настилката се руши с всеки изминал ден . Физическата саморазправа също е факт, тъй като паркирайки в гаражите се налага да се извършват по няколко маневри , а това пречи на всички изнервени бързащи водачи на автомобили. Двупосочно разминаване е невъзможно . Въпреки поставените знаци , положението не се е променило, защото никой не ги спазва. С всеки изминал ден трафикът с е увеличава, а животът на живеещите в този участък е подложен на риск. Моля за спешна намеса от страна на общинските институции за проверка и вземане на мерки за отклонение на трафика от уличката“, пише нашият потребител.

Във варненския квартал „Младост“ 2 масово автомобили паркират в зелените площи до училище, които са направо съсипани. Според автора на сигнала това е нагло поведение, тъй като наоколо има достатъчно паркоместа за целта и не се налагат такива безобразни действия от страна на водачите.

Изпратиха ни снимки от столичния квартал „Изгрев“, на които се вижда, че след регулярно почистване на улиците боклуците се изхвърлят директно в старото жп трасе направо на релсите и около тях.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Ceko преди 1 година
единствената оправия е сяла София да стане зона!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В друг квартал във Варна паркиращите бяха започнали да влизат в градинките - ту една, ту две гуми и малко по малко почти с цялата кола. Отивам един ден и гледам всички на асфалта, оказа се че дошли полицията и им нашляпали по един фиш два поредни дни.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 - Това с автомобилите паркиращи по зелените площи го има само там където няма сини и зелени зони. Ако си живял в Лозенец или Иван Вазов си видял от първа ръка как когато поставиха зони изведнъж 30% от неизползваемите таралясници изчезнаха и кварталите се изчистиха. По-добре 100/150лева за зона на година от колкото да гледам как съседите ползват автомобил да си държат компотите в него или как някви имат по 3 автомобила на паркинга, а ползват 1 докато други паркират в градинки или по тротоари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието описва цяла софия...каточе ли е новина?!
5
1
 
6
 
! Отговори
Гората преди 1 година
А свободно тичащите кучета по всички паркове, градинки и улици кой ще ги спира? Сутрин рано в зелените площи съм виждал да тичат по 15-20 свободно пуснати кучета и освен стопаните им никой друг не преминава оттам.
4
4
 
3
 
! Отговори
Табу преди 1 година
Трябва да се поставят камери и такива хора да се изселват от София и други градове. А транзитно преминаващите да не пускат да минават в тези градове за поне 10 години и огромни глоби.
3
1
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Добре дошли в страната на чудесата
2
3
 
3
 
! Отговори
Гнус лукс преди 1 година
Какви улици и гаражни навеси. Симеоново имат ли канализация?
1
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какви сигнали,бе ? Държавата потъва бързо с главата надолу ! Скоро ще ни останат само малко хляб и вода. Водата и нея разхищаваме , но като дойде сушата ще ближем напукани устни и ще проклинаме !!!