Няма превишени правомощия при полицейските проверки в заведения в Пловдив

Шефът на полицията с разбиране относно състоянието и позицията на клиенти
8 май 2023 13:34, Елка Василева
64
Няма превишени правомощия при полицейските проверки в заведения в Пловдив
Снимка: архив, БГНЕС

По повод изнесената информация и видeа за специализирана полицейска операция в едно от големите нощни заведения в Пловдив и жалби за превишени полицейски правомощия, държа да информирам обществеността, че това е извършено с моя заповед от 2 март 2023 година, с която е разпоредено на всички структури на областната дирекция на полицията и най-вече на отдел "Криминална полиция" добиване на предварителна информация относно държане, употреба и разпространение на наркотични вещества в нощните клубове. Това каза на пресконференция директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов. Той подчерта, че до момента се проведени няколко такива операции, сред които и в цитирания по медиите клуб.

Още по темата
Акцията започва на 5 май, като във всички проверени клубове всички лица, намиращи се там към момента, са проверени, извършен им е полицейски обиск, съставени са съответните протоколи. Намерени са наркотични вещества и райски газ както на различни места в заведенията, така и в отделни лица, за което са образувани досъдебни производства срещу тях. На 6 май е извършена проверка в цитирания в медиите нощен клуб по аналогичния начин, като са установени 14 непълнолетни лица, които са били с декларация за придружител, отделно в две от лицата са открити наркотични вещества, като по единия случай е образувано досъдебно производство, а в другия бързо полицейско производство.

Наркотици са намерени в едно от сепаретата, за което досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, каза още шефът на полицията.
Относно начина на извършване на проверката в клубовете Костадинов заяви, че той е коренно различен от работата на полицията на други места, тъй като по думите му в тези заведения е обществена тайна, че се употребяват, някъде и разпространяват наркотични вещества.

Той изрази разбиране относно състоянието и позицията, в която са се озовали голяма част от клиентите, но за да се постигне някакъв резултат, колегите му са преценили, че трябва да се извърши проверка и най-вече, когато има съмнение, че някои от лицата притежават такива вещества. Той подчерта, че за целта са били освободени четири помещения - по две за жени и мъже, като проверките са извършвани съгласно процесуалния кодекс.
(БТА, Ирина Шопова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
4
 
! Отговори
Да бе, да! преди 11 месеца
Сега няма, а 2020 г. имаше! Ама тогава замерваха полицаите с камъниу домати, вода, пикня, мъчиха се да ги палят и въпреки това даже бяха прекалено толерантни! А сега!?
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Опипва се почвата. Ако се размине не се знае какво ни чака.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Комунизмът се завърна, спете спокойно деца!
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Претърсения - претърсен. Бития - бит ...
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Който няма Сърце за престъпHик става полицаий! Щото като си ушшев имаш гръб от държавата и "колегите"!!!! Лесно е с палката да биеш жени,деца и възрастни по протестите ама когато ушевввия е сам самичък е по нисък от тревата и бяга като Емили!!!!
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всяка вечер проверки по всички заведения,докато не се изчистят от наркоманите,толерирани от собствениците.А за последните яки глоби и затваряне на заведението.
52
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По закон ако не си бил арестуван преди нямат право и в джоба да ти бръкнат, камо ли да искат да отвориш багажника на колата, да влезнат у вас, или да те събличат ГОоЛ!!!!За тези работи тъпппите ушеви трЕбе да имат ЗАПОВЕД ЗА ОБИСК!!!!! Не вярвам да са имали 400 заповеди при положение, че не са знаели поименно кои са посетителите в заведението!Ядд ме е че не бях там да ме обискиратт - адвокатката ми е силна и щях да ги одрусам една хубава глобба. Акциятта на Гешафто е тотално НЕзаконна!
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има произвол и още как. Ако мвр има информация, че в някакъв мол или супермаркет са влезнали двама души с наркотици, целият мол ли ще обискират и съблича?! Нямат ли съвременни дрегери(скенери) с които да проверят така, че да не унижават хората и покрай сухото да не гори и мокрото!
50
9
 
5
 
! Отговори
На Тато унуката преди 11 месеца
Кво ривете бре.По Татово време милицията биеше и нямаше престъпност.Аман с вашите демократични претенции.
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обществена тайна е какво се случва в нощните клубове,не ви ли пука,че децата ви се друсат?Или вие нямате деца,какво ви пука за чуждите ?В столично училище вътре в тоалетните се продава дрога,ама да се правим,че не виждаме!?
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аре стига вее.... Значи дрегерите ловят "дрогирани" шофьори , ама като тестват катаджиии, полицаиии и прочие ушевва сганннн дрегерите са НЕточни нали?!? У нашия квартал кукитте долни си пият кафето с дилърите, ама иначе ако те хванат с грам тревва или амфетта ти слагат гривните инте карат у районното за една 24ка. Кукки и дилърчета са като скачени съдове!!! Семерджиев що си караше 10г без книжка?!?Щото всичкОто прогнила кукка го е пазила!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От 27 - И точно тук идва момента, в който ви лсъва глупсотта. Помните ли случая с "Поничките", където бяха нападнари от 19 годишен с бокс, удариха го, той получи инфаркт и умря. Цялата държава рева,д а им се дават смъртни присди директно.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"ИМА САМО 5 ОСНОВАНИЯ НА КОИТО МОЖЕ ДА ПОИСКАШ ДОРИ САМО ЛИЧНАТА КАРТА" - В Пловдив има едно - защото полицай я искал. Ако им посикаш номера почват да ти се карат. Ако им кажеш, че ще повикаш адвокат, направо се ***.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Начина да се спре разпространението на наркотици е да се уволнят и арестуват всички полицейски служители и началници в полицията и министерството които покривителстват наркотрафика. Всичко останалото са димки. Точно в случая е борба за преразпределение на наркопазара и показване на мускули от страна на полицията и хората които те пазят. Всички до един са в кюпа.
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 38 - "А за обида на длъжностни лица, изпълняващи функционалните си задължения, също подлежиш на съдебна наказателна санкция" - Давай! Докажи връзката с дадените лица, опиши какви са престъпленията, закрай го до прокуратурата ... Ние ще чакаме и е се подхилкваме :)
43
0
 
18
 
! Отговори
Смешна картинка преди 11 месеца
Сигурен съм, че докато си вървим през града в ежедневието се разминаваме с не малко хора които носят наркотици. Как да ги заловим? Да поставим КППта по улиците и входовете на домовете и да събличаме хората?
42
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
и резултата от цялата акция е че са установени 14 непълнолетни лица с декларация за придружител, което не е престъпление и 2 лица са открити наркотични вещества, като в единия случай иде реч за 1 грам марихуана, вероятно подхвърлен от полицаите щото иначе хептен щяха да станат за смях, значи държите и унижавате 500 човека 5-6 часа и резултата от същото клони към нула ЦИРКАДЖИИ!
41
3
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ ЗА директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов МОЖЕТЕ ДА ГО ВИДИТЕ В ГООГЛЕТО ИЗОБРАЖЕНИЯ КОЛКО Е ПРОТИВЕН !
40
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИ ТОЯ! ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ И Е ДОКАЗАН! НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ УВОЛНЕН И ТОЙ И ОТГОВОРНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ! ИМА САМО 5 ОСНОВАНИЯ НА КОИТО МОЖЕ ДА ПОИСКАШ ДОРИ САМО ЛИЧНАТА КАРТА НА НЯКОЙ И ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ИЗГЛЕЖДА СЪМНИТЕЛЕН НЕ Е ЕДНО ОТ ТЯХ! директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов Е АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК И ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО УВОЛНЕН ДИСЦИПЛИНАРНО ЗА ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ!
39
3
 
13
 
! Отговори
Тъпите Милиционери преди 11 месеца
са решили, че могат да плашат. Другари, 89-та свърши. Колкото и да са корумпирани прокуратурата и съда - нямате власта да тормозите гражданите. Наличието на оръжие на кръста ви не ви прави безсмъртни. Свикнали сте шефовете ви да ви пазят но като се изправите пред съдията и мънкате като виновно детенце от детската градина. Прогнилата кохорта наречена милиция ще бъде разформирована заедно с мафията по един или друг начин. Колкото по-бързо се осъзнаете толкова по-добре за вас и семействата ви.