БАБХ работи по сигнали за мъртви животни след наводненията

По предварителни данни във водата са изчезнали 64 животни
10 сеп 2023 17:20, Красимир Ангелов
10
БАБХ работи по сигнали за мъртви животни след наводненията
Снимка: БГНЕС

Специалисти на Агенцията по безопасност на храните работят по сигнали за открити мъртви животни след наводненията по Южното Черноморие.

В община Царево се работи по сигнал за крави. От отнесените от водата 64 животни, само 4 са били открити живи. Останките на девет животни, част от тях с ушни марки, са били открити в гориста местност, както и в района на плажната ивица на Царево.

Мъртви животни са били открити в района на екопътека в Ахтопол.

Умрели животни се търсят по сигнал и в общините Лозенец и Приморско. Работи се и по сигнал от Китен за отнесен пчелин. Всички намерени и изтеглени животни ще бъдат унищожени чрез изгаряне.

След проверка областната дирекция "Земеделие" в Бургас ще премахва по служебен път загиналите животни от съществуващите регистри. Това ще помогне на стопаните да получат своите обезщетения бързо и без допълнително административно натоварване, отбелязват от БАБХ.

От там припомнят, че все още е в сила предупреждението за опасностите за плажуване и къпане в засегнатите от наводнението райони. А ако летовниците забележат трупове на животни, да не влизат в морето и да сигнализират 112 и на телефона на Агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Тино преди 7 месеца
БАБХ- поръчко изпълнителна агенция . Чиста бухалка
4
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 7 месеца
Тези БТР-И са направени не за спасяване на хора, а да стрелят по турците по времето на възродителния процес. Питайте любимия ви Боко.
3
0
 
0
 
! Отговори
Без изненади преди 7 месеца
Ода за Михаил Горбачов-Чернобилски и Николай Денков-Царевски.
2
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 7 месеца
Ти бил си в казармата??? Кога и колко време? Да си се качвал на танк, мтлб, бтр???! Защото аз бях в пехотен полк 87-89а година! В Звездец!!! Тези бтр-и, които не са излизали от халето поне 15 години, за да ги подкараш ще трябват месеци! С бтр-и ли ще извозват хората??? По удачно е да ги качат на хеликоптер или кораб! Икономически изгодно е!!! Стига сте тролили и плямпали глупости, че вече сте трагични, не и смешни!!!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре де не може ли да изчакаме няколко дена с изпращането на БТР-и за унищожение в Украйна и да помогнем с тях за по бързо справяне с бедствието. Пък после що им ги дадем да ги правят на скрап или там каквото решат