Йотова: За мен вотът на недоверие вече се е състоял

Те самите нарекоха кабинета си "сглобка"
Обновена: 18 ное 2023 22:34 | 18 ное 2023 21:10, Стела Стоянова
17
Йотова: За мен вотът на недоверие вече се е състоял
Снимка БГНЕС

За мен вотът на недоверие вече се е състоял. Да искаш оставката на министъра на вътрешните работи в ситуация, в която е поискан вот на недоверие по темата „сигурност“, и тази оставка да не е искана от опозицията, а от партията мандатоносител – това означава, че те самите признават, че има проблеми с управлението на сигурността в страната, т.е. опозицията е права. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова по Нова нюз.

Какво ще бъде формалното решение при гласуването, мисля, че е ясно за всички, добави Йотова.

Според нея оставката на вътрешния министър може да бъде поискана и за начина, по който той обясни своето неприсъствие във вечерта на протестите в София. Обяснението с киното е обяснение за наивници и не смятам, че е много редно по този начин да се заблуждават българските граждани, защото е обидно, коментира вицепрезидентът Йотова, според която също така е некоректно вината да бъде хвърлена върху редовите полицаи.

По отношение на постигнатото съгласие за стъпките за отмяна на дерогацията, Илияна Йотова коментира, че като български гражданин иска в следващите месеци да не се увеличават цените и това да бъде гарантирано. Да има сигурност на доставките, а не да се извиняват с това, че някой танкер се е забавил, защото не го пускат. Може би на първо място – как си представят развитието на целия регион, в който функционира рафинерията, ще има ли уволнени хора, ще може ли да се запази пълният капацитет на рафинерията или той ще бъде намален – съответно съкратени работниците, заяви Йотова.

Направен ли е анализ, ще бъде ли гарантирано до последно всяко работно място в "Лукойл Нефтохим", дали ще паднат доходите на хората, които работят там, дали ние като граждани ще можем да се ползваме с евтини горива и дали страната ни е помислила за това как финансово да оздрави и дружеството, и рафинерията, ако това се наложи, попита още Илияна Йотова.

На въпрос за оценка на кабинета "Денков-Габриел", вицепрезидентът коментира, че дори не се замисля за оценка. За мен този кабинет е в морален фалит от самото начало. Те самите си казаха, че това е „сглобка“, на вас струва ли ви се нормално едно правителство да бъде наречено „сглобка“. Фалитът е тогава, когато пасивите са повече от активите, смятам, че от самото начало те са с повече пасиви, отколкото с активи, коментира Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
8
 
! Отговори
Поп гундяй преди 5 месеца
Пиги е озлобяла,нещо.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баце и Решитников ги направиха президент и вицепрезидент.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ako има само една причина да има сглобка, тя е именно тия симуланти на президент и вице да са по-далече от властта. Жалки същества, които са повярвали, че са значими, заради заблудения народ.
7
2
 
10
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
За нея вотът вече се е състоял??? Всъщност ,коя беше Тая ,и като каква се явява? Някой сеща ли се? Доколкото се сещам, тази беше ЗКПЧ-то на Фигуранта Радев! Но откакто той изневери на Столетницата ,тази е безработна! Нищо, че получава заплата!
6
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Абе, теб с Рундьо кой ви пита? Мина ви времето, така че трайте си там У (п)резиденството.
5
1
 
7
 
! Отговори
Попов преди 5 месеца
Дано дочака импийчмънта. Не е лошо (за нея!) , ако си подстриже малко гривата .
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая е онази, дето лазеше в краката на поп Гундяев и му целиваше обувките.
3
2
 
9
 
! Отговори
Лешояд преди 5 месеца
Коя е тази?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Журналист към плешивка 2020г- вие защо така реагирахте на ГЕРБ- не ни даваха да се изявим- ами ето изявяват се и стават за смях.
1
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Факт!