»зплащат великденските добавки за пенсионерите още от април, пенсиите след 7 май

“ова съобщиха от Ќќ»
12 апр 2024 15:49, јлександър ѕопов
49
»зплащат великденските добавки за пенсионерите още от април, пенсиите след 7 май
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ќќ» ще започне изплащането на приетите от Ќародното събрание великденски добавки в размер на 100 лева от 26 април. “огава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път.

¬ ход е комуникаци€ на института с „Ѕългарски пощи” за график, по който останалите също да получат добавките си преди празниците.

ћайските пенсии ще се изплащат съгласно законодателството по стандартни€ график между 7 и 20 май. „рез пощенските станции то ще започне на 7 май (вторник) и ще завърши на 20 май (понеделник). ѕреводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май.

ƒнес парламентът реши великденската добавка да обхване пенсионерите с размер на пенси€та до лини€та на бедността - до 526 лева включително, което означава че добавки ще получат около 534 000 души.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


49
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
42
3
 
1
 
! ќтговори
до 41 преди 1 месец
ƒо 999, н€мат на€ждане ,н€мат и измиране за съжаление,бих им пожелала да ги дадат ти€ пари за свещи и лекарства,но български€ господ им трепери отгоре и косъм даже не им пада от главата,пак ще каза за огромно съжаление
41
1
 
5
 
! ќтговори
да ама не преди 1 месец
това което дават на пенсионерите предварително го взеха в троен размер от цената на €йца , козунаци и агнешко., домати краставици , салати и пр.
40
7
 
1
 
! ќтговори
999 преди 1 месец
—тига толкова пари и вр€ва за безполезната вечно недоволна пенсионна м-ша!
39
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 32 ƒържавните чиновници получават заплати, премии, бонуси, ƒћ—, пари за облекло, без да работ€т и без да са бедни. «аплатите им не са колкото лини€та на бедност. » не внас€т осигуровки. Ќещо да напишеш по въпроса? —ега пак им вдигат заплатите.  олко пъти ще ви об€сн€ват, че ¬еликденските добавки Ќ≈ са социална помощ?!
38
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”пи-до
37
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 36 - —м€та се крайната сума, пенси€та с вдивишката добавка.
36
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕомощите за хората с малки пенсии са обект на социалната система, не на пенсионната. ƒобавки за празниците тр€бва да получават всички пенсионери. јма, що да не раздел€т и изпокарат и т€х.
35
4
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј ако пенси€та ти е под 526 лева, но взимаш още пари за починал съпруг/починала съпруга?
34
4
 
4
 
! ќтговори
браво преди 1 месец
—праведливо е, благодарности!
33
3
 
11
 
! ќтговори
ƒо јнонимен 32 преди 1 месец
«атова, когато се дават пари за празници като  оледа, Ќова година, ¬еликден тр€бва да са за всички пенсионери.  ато толкова държавата мисли тези с малките пенсии, да провер€т добре дали наистина живе€т само с ти€ пенсии, а н€мат и допълнителни доходи и да намер€т начин да ги подпомагат социалните. ј съседка в случа€, ко€то живее сама и само с пенси€та си, надминаваща с левчета границата, н€ма да получи нищо. Ќе обмисл€т нещата, а всичко е хаотично.
32
6
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕаце дава предизборно по 50 евро на глас за пенсионер от пачките в чекмеджето. ¬ече пенсионерите са купени. —ледват останалите.“ам парата ще хвърчи по време на изборите.
31
3
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћо€ при€телка пенсионерка е с минимална пенси€, но с два апартамента от които едини€ е в —офи€ и го отдава под наем за 600 лв. на месец. Ќ€кой €вно не си гледа работата.
30
5
 
22
 
! ќтговори
н≈ма лабаво преди 1 месец
ћили пенсионери, след вас идват мигранти на вашите места. ўото гербавите се хвалиха, че българи се връщали обратно...бла-бла.
29
5
 
13
 
! ќтговори
—рам преди 1 месец
√≈–Ѕ че са *** , такива са , но ѕѕ ƒЅ за съжаление не са по различни .
28
6
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћного опопрки в подкрепа на √≈–Ѕ чета тука, а фактите са си факти, най-корумпираната, най-бедната и най бързо изчезваща наци€ в света. ¬сичко това благодарение на корупци€та и на √≈–Ѕ, който нищо не направиха по въпроса за дългото си управление. Ќе мога да пов€рвам, че народа пак ще ги сложи първи.
27
10
 
9
 
! ќтговори
÷онев преди 1 месец
—лужебното правителство тр€бва да подготви изборите, а не да чисти неудобните. «атова е излишно. ƒа остане правителството в оставка, докато не бъде избрано ново.  акво ни баламосвате?
26
8
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћо€та пенси€ е 2674 лв, преди юлското увеличеине с 11%. Ќе е много но се оправ€м. ѕолучавам и наеми от 2 апартамента.
25
4
 
9
 
! ќтговори
ѕенсионер преди 1 месец
Ќ€ма лошо. ћо€та пенси€ е по-гол€ма от заплатата на повечето работещи.
24
5
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
основните материали на медиите тр€бва да бъдат свързани със спада в промишленото производство на Ѕългари€. “ова са реалностите. Ѕългари€, водейки се по гайдата на ≈— и —јў, има огрмен спад на всички видове производство.
23
5
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 22 - Ќ»дей така, бе, човек, € по-долу се ‘ал€т колко пъти јсен за две години бил дигнал пенсиите, цели три пътя май беше написано. јма за вдигането на инфлаци€та не споменават ти€ с вдигнатите пенсии.