На 18 и 19 юни ще се проведе конференция на Балкански политически клуб

Балкански политически клуб е неправителствена организация на политически, икономически и интелектуални лидери от региона
15 юни 2005 16:50,

Осмата конференция на Балкански политически клуб ще се проведе на 18 и 19 юни в резиденция “Бояна”, съобщиха организаторите. Основната тема на конференцията е „Построяване на регионалната инфраструктура на Балканите и европейската интеграция”.

В конференцията ще участват президентът на България Георги Първанов, премиерът на страната Симеон Сакскобургготски, ръководителят на делегацията на Европейската комисия у нас Димитрис Куркулас и много други настоящи и бивши държавни глави от региона.

Конференцията се организира в партньорство с HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, членове на HVB Group (“Ейч Ви Би Груп”). Изпълнителният директор на “Хеброс Банк” Веселин Денчев и директор “Финансови институции, публични финанси и европейски фондове” на HVB Bank Biochim (“Ейч Ви Би Банк Биохим”) Милена Трифонова ще представят ролята на банките при финансиране на инфраструктурни проекти на Балканите.

Балкански политически клуб е неправителствена организация на политически, икономически и интелектуални лидери от региона. Той е основан през май 2001 г. в София. В клуба членуват десетки настоящи и бивши президенти, министър-председатели, министри, членове на парламенти и интелектуалци от Балканите. Клубът развива дейността си в девет страни: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора и Турция.

Досега клубът е имал седем международни конференции, посветени на горещи теми от региона като икономическо сътрудничество, национална сигурност, предотвратяване на конфликти и сътрудничество в областта на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание