Почти 100 чужди и 1000 наши журналисти са акредитирани за изборите

Общо 2500 души се очаква да присъстват в залата, където политическите сили
24 юни 2005 16:22,
В Международния пресцентър в НДК за парламентарните избори утре са акредитирани 180 дипломати, 96 чуждестранни журналисти и 1000 представители на българските медии, обяви директорът на пресцентъра Мария Донска.

Акредитирани са и международни наблюдатели - 12 души от ОССЕ, 4 от ПАСЕ, 2 от неправителствената организация от ОНД "Избори и демокрация" и две от Националния демократически институт на САЩ.

Общо 2500 души се очаква да присъстват в залата, където политическите сили, преминали 4-процентовата бариера, ще дадат пресконференции. Формациите под тази граница ще дадат брифинги в зала 3.2 след като преминат тези на основните партии.

Пресконференциите ще започнат след края на изборния ден, когато са известни първите, макар и неофициални, прогнозни резултати. Те ще траят по 30 минути с 15 минути пауза между всяка. Първи на журналистите ще отговарят политиците от формацията, спечелила най-много гласове според предварителните резултати.

Международният пресцентър по традиция се организира от Министерството на външните работи и в него работят около 30 души. Той е отворен от 09.00 часа тази сутрин до 26 юни на обяд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание