ОДС иска явно гласуване на бъдещия кабинет

ОДС и СДС няма да подкрепят правителство с мандат на БСП и ще призоват останалите десни сили в парламента също да направят това
19 юли 2005 13:47,
ОДС и СДС няма да подкрепят правителство с мандат на БСП и ще призоват останалите десни сили в парламента също да направят това, обяви на пресконференция днес лидерът на ОДС и на СДС Надежда Михайлова.

Михайлова уточни, че от ОДС ще настояват за явно гласуване на бъдещия кабинет. По думите й всеки, който в деня на гласуването отсъства от заседанието на Народното събрание, на практика ще подкрепи кабинета.

В отговор на въпрос лидерът на ОДС изрази надежда, че разумът в коалиция БНС ще надделее независимо от противоречивите сигнали, които идват от тях.

Надежда Михайлова подчерта, че резултатите от изборите показват, че българите са предпочели дясноцентристки програми. Странно е как такава програма може да се изпълни от лявоцентристко правителство, каза още Михайлова.

По думите й съставянето на експертно правителство не е добър вариант в момента, защото трябва да е ясна политическата отговорност.

НИС на СДС е решил да предложи на парламентарната група на ОДС да внесе тази седмица в парламента искане за създаване на анкетна комисия за разследване на дейността на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", съобщиха от партията.


Спонсорирано съдържание