ДСБ: Лишаването ни от място в асамблеята на НАТО е нагъл акт

Това е позорен акт, нарушаващ традицията за пропорционално представителство между мнозинство и опозиция в последните Народни събрания, заявиха от партията на Костов
28 сеп 2005 12:53,

Лишаването на ДСБ - партията, допринесла най-много за членството на България в НАТО, от място в парламентарната асамблея на НАТО е нагъл акт, смятат от ДСБ.

Това е позорен акт, нарушаващ традицията за пропорционално представителство между мнозинство и опозиция в последните Народни събрания, каза пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ДСБ Константин Димитров.

Той изрази възмущението на народните представители от групата на ДСБ от решението на "социалистическото мнозинство на БСП, бивши комунисти и техните сателити от НДСВ и ДПС". Като нагъл акт определи Димитров даването на две места в делегацията на представители на левицата, която по думите му е допринесла България да забави членството си в НАТО.

В същото време ДСБ и техният представител Асен Агов, доскоро член на същата асамблея и председател на един неин комитет, е лишен от полагащото му се място в тази делегация, каза още Димитров.

Този недопустим акт усилва значението си, предвид ангажиментите на България като член на НАТО, предвид реабилитацията на бившата Държавна сигурност в сектора за сигурност, което предизвиква лош отзвук в редица натовски държави и предвид необходимостта България да бъде компетентно представена в тази тежка и важна делегация, допълни той.

Константин Димитров добави, че без отговор е останал призивът на председателя на ДСБ Иван Костов, депутатът от левицата Татяна Дончева да се оттегли от делегацията, да възстанови и политическата, и парламентарната справедливост и да покаже "смирение на социалистическата партия, партия на бившите антинатовски комунисти", пред историческите процеси.

Очевидно Дончева е изключително неуверена за своята съдба като кандидат-кмет и предпочита да се укрие в тази делегация, в това, което тя нарече "туристическа атракция", заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание