Човекът-стенограма: Държавата е в колапс

Мой дълг беше случващото се в МВР да стане достояние на институциите, обяви генерал Ваньо Танев
13 апр 2008 10:50,
17
Човекът-стенограма: Държавата е в колапс
Премиерът се опитва да съгради къща, без да има основи, смята Танов. Снимка: БГНЕС

"Държавата е в колапс, институциите не работят. Премиерът се опитва да съгради къща, без да има основи и без необходимите майстори", обяви бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов пред БНР.

„Институции, които решават въпросите по политическа целесъобразност, а не според закона, рано или късно се израждат и стават опасни за държавата“, каза още той.

„Мой дълг беше случващото се в МВР да стане достояние на институциите и премиерът да вземе политическо решение“, допълни Танов.

Бившият директор на ГДБОП каза това ден, след като в медиите излезе стенограмата от неговото изслушване в Комисията по вътрешна сигурност обществен ред на НС на 26 март т. г.

Генералът заяви, че след като от НС изтича информация по този начин, какво ли остава за другите институции в държавата.

Според Танов сивият сектор кадрува в МВР – кой да бъде началник и кой да бъде махнат.

„Кръгът “Монтерей”, хора, които са постоянно в тези среди, по един или друг начин обсъждат и изнасят информация, която е в МВР“, твърди още Танов.

По повод споменаването му пред вътрешната комисия в парламента на имената на политиците "Дъбов" и "Велчев", Танов обясни, че става дума за разговор, в който шеф на алкохолна фирма, до когото е изтекла информация, че има заповед за извършване на проверка в неговите складове заедно с митницата, е потърсил съдействие за отлагането на тази проверка.

От разговорите става ясно, че в складовете нямат необходимите документи и този човек е търсел начин да отмени това влизане.

Част от това е и свързването му с Дъбов и след среща с него той сам се похвалил, че „работата е свършена за 10 минути“.

Той обаче допълни, че не знае кой е “Велчев”.

„Почти съм убеден, че стенограмата от заседанието на вътрешната комисия е излязла от МВР“, посочи още Ваньо Танов. Според него от вътрешното ведомство преди време е излязло и писмото с “Р. Овч.” с цел решаване на политически въпроси.

Във връзка с последните две убийства - на бизнесмена Борислав Георгиев и на писателя Георги Стоев, Танов каза, че двете убийства имат различни мотиви, но говорят за силата на паралелна власт, която иска да покаже колко е силна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 16 години
За едни-зле,за други-много добре!
15
1
 
0
 
! Отговори
ех .. преди 16 години
Това изказване след анализиране на нетната ви стойност ли го направихте? Има хора заработили всичко което имат, колкото и да е то като размер по честен начин. Иначе съм съгласен ЕС да прати малко от техните лийчъри за 5-10 години.
14
1
 
0
 
! Отговори
Гласоподавателя преди 16 години
Съгласен съм с теб уважаеми...друг е въпроса, че няма да стане...
13
1
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 16 години
ПРОТЕКТОРАТ НА НАТО ДА ПОЕМЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗА 5 ГОДИНИ ! ЕДЛАТА И СРЕДНА СОБСТВЕНОСТ ДА БЪДЕ КОНФИСКУВАНА И ОБЯВЕНА ОТНОВО ЗА ПРЕВАТИЗИРАНЕ ! ВСИЧКИ СПЕСТЯВАНИЯ НАД 50 000 ДА СЕ ОБЛАГАТ С ТРОЕН ДАНЪК И ПРОУЧВАНЕ ЗА ПРОИЗХОДА ИМ !
12
1
 
0
 
! Отговори
alo-alo преди 16 години
Още мъдрия Сун Дзъ в трактата "Изкуството да се побеждава" е написал "Армията може да се управлява по целесъобразност, обществото не". Познайте кво сме тогава. А и НИКОЙ, НИКОГА, НИЩО не е постигнал с РОБИ. И като толково години си ПРОЗВЕЖДАХА роби кво да стане.
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Отговорете си на въпроса, защо тези които знаеха за всичко, не извадиха по-рано кирливите ризи?!?!? Замислете се, защо е трябвало да чакат, преди да го направят "в името на Държавата"! Кой уби писателя Стоев - кой е този който би се облагодетелствал от оставка на министър и правителство!!! Ако си отговорите на тези въпроси, няма как да сте "за" предсрочни избори, и да гласувате на ГЕРБ...
10
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ДАЖЕ НЕ Е И ПЪЛЕН А САМО ***. ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ БАТ БОЙКО.
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мафията ръководи държавата и кадрува в МВР, каквото е в Дупница същото е в Сливен и навсякъде............. Bih dopalnil 4e SLIVENSKATA POLICIA se rakovodi ot syteniorite v grada kara6ti posledni modeli koli po 200 -300 hilqdi leva
8
1
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 16 години
ха вижте колко му е весело на господина ,от какво ли ....... и за какво ли ,че иде новата му партийка на бат бойко ,че той откъде излезе ...... от светилищета сигурно на рилския манастир...бре бре
7
1
 
0
 
! Отговори
дед преди 16 години
Кой кава,че имаме дъжава?Това отдавна е само географско понятие.Па има ли войска която да я пази?Кой кога си иска си влиза и излиза.Примиера щел да гради а немало с какво?Ако беше по бързак требваше на време да резне Петков и работата щеше да се отиши. Ама е излезеТанов удари като камък у редки и опраска много хора и се размириса.От тоагава Премиера държи едни речи дето само говори,ГОВОРИ КУПИЩА ДУМИ БЕЗ НИЩО ДА КАЗВА.Много е объркано детето.Ако беше тарикат играч требваше да хвърли вината на Хасан от "Врана" и неговите хора.Сега те саиро му гледат с *** турци и даже муцки му правят на гласуването.Да нещата загрубеха ,при нас както идае може да мине но западняците го гледат като ***.Както се е олел и Буш вече ема да го иска за зет.Ама мамо му стара ало червените *** незнаете какво да правите с тая влас е те вижда се.Се искате власт и като я имате се осирате.Не ми е жал за вас ама ми е жал за менеси!
6
1
 
0
 
! Отговори
shihan преди 16 години
Кризата е толкова дълбока, че само с една оставка няма да се оправят нещата. Няма държава, всичко е кьорфишек. БГ гражданите са оставени на самотек - като през османския феодализъм. Разни банди - монополисти и рекетьори баптисват и тормозят средностатистическия българин разни чингизханове феодали се пробват с информация за служителите си да ги притискат и да им доят душиците. Хора - има ли значение в един момент какви компромати кой срещу кого има?! Няма как да живееш в клоаката и да не се изцапаш. Българското общество е силно оклоачено - ценностите на българите са подменени с чалгопитекски радости, останал е инстинктът за оцеляване, който отдавна е единствена мяра за правилно. Добро и зло са смесени, рибата и да се вмирисва от главата вече е вмирисана цялата. Изворът е Храма Божи, Светия дух, който говори но няма кой да чуе и да се покае. Изходът е всеки, който си знае, че е омърсен да се оттегли доброволно и съзнателно, за да не бъде изнудван да бъде част от престъпни схеми. Не се заблуждавайте - Румен Петков не е големият бос - в най-добрият случай това е Георги Стоев на БСП. Картинката е доста по мрачна. Машината е всеядна, приготвила е *** по всяко от винтчетата и бурмичките си. Ако сте чели Гуно \"Краят на демокрацията\" несъмнено ще се сетите, че винтчетата са взаимозаменяеми и повсеместно удобни. Спасение от машината има само в доброволния отказ от власт. На всички, които в някакъв момент могат да се окажат на мушка ще препоръчам да медитират в църква или гробищен парк. Никой нищо няма да занесе със себе си в отвъдното. Гледайте филма \"Страстите Христови\" и не забравяйте - първо сме хора, след това социални актьори. Държавата е в колапс но дали кризата ще продължи зависи персонално от всеки от нас. НЕ НА КУЛТУРАТА НА СТРАХА!!!! ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА!
5
1
 
0
 
! Отговори
ds преди 16 години
Много си умен с тъпите си забележки за изядени буквички. Баси *** виждащи прашинката в чуждо око но невиждащи дъската в собственото си око..
4
1
 
0
 
! Отговори
what ever преди 16 години
"колапс" не се ли пише с "б"
3
1
 
0
 
! Отговори
ds преди 16 години
Не подържам ГЕРБ , незнам какви са целите на Танов , но мога да кажа че това което казва е така. И закони да има и милиарди да имаме , когато няма човешки фактор нищо неможе да се направи. Както казва Танов Гоце иска да гради къща без майстори.
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мафията ръководи държавата и кадрува в МВР, каквото е в Дупница същото е в Сливен и навсякъде.............
1
1
 
0
 
! Отговори
60 преди 16 години
Стенограмата превърна подозрениеито ми в твърда увереност, че България се управлява от *** и хора с всякаква степен на умствена недостатъчност. Повод за това заключение дават несвързаните брътвежи на всички участници в заседанието - на всички, без изключение. Прочете и се убедете. Най-известните ни политици говорят несвързано и не могат да формулират елементарни мисли. (Да не говорим за г-н Танов - то все пак е полицай.) Струва ми се, че дори децата от Могилино биха се изразявали по-смислено. Преди повече от 2000 години Цицерон е казал, че неяснотата на речта иде не от непознаването на езика, а от непознаването на предмета. Иде ми наум "Прости им Господи, те не знаят какво правят, но се сещам и за друго - незнаенето на закона не оневинява престъплението. Та да има или да няма прошка?