18 евро такса за Дунав мост била "неголяма"

25 милиона лева събрани от такса Дунав мост, само 35 хиляди инвестирани
8 юни 2008 15:04,
12
18 евро такса за Дунав мост била "неголяма"
Снимка: Dnes.bg

Събраните пари от такси за преминаването на Дунав мост през 2007 г. са 24.730 млн. лева, а инвестираните за снегопочистване и текущ ремонт – само 34. 499 хил. лева.

Този отговор е получил от Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” евродепутатът Николай Младенов на питането си за приходите и разходите по моста.

Когато фактите говорят, и боговете мълчат, коментира в Русе Младенов. Той съобщи, че заедно с румънския евродепутат Мариян-Жан Маринеску, който е заместник-председател на ПГ на ЕНП-ЕД, са изпратили писмо до министрите на транспорта на България и Румъния Петър Мутафчиев и Людович Орбан, в което искат подкрепа за премахването на таксите.

В него те ги призовават на следващата си среща да обсъдят тази идея и да препоръчат на своите правителства мерки за отпадането на пречките за свободното движение на хора, стоки и услуги.

Николай Младенов е възмутен, че в отговора си вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин определя таксата от 18 евро в двете посоки като „неголяма” при около 400 лева средна работна заплата в България.

Евродепутатът смята, че бюджетът няма да бъде ощетен при близо 2 милиарда лева излишък само през първите четири месеца на годината. Освен това, ако тези 25 милиона лева бяха инвестирани, Дунав мост щеше да изглежда много по-различно, подчерта Младенов.

Той ще изпрати второ питане до ЕК с данните за таксите и средната работна заплата у нас с въпрос дали при тези условия не се създават пречки за свободното движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха, както обикновенно Чиба Виолетката, която съвсем не е случайна личност и при това не пише злобни коментари и никого не обижда, си е развила своята издържана, добре подплатена теза :-)) но толкова и ражда тиквата на каката, въпреки очевидно многото свободно време с което разполага на работното си място... :-)))
10
0
 
0
 
! Отговори
Alexander I. преди 15 години
:) Carqt mai e nemec, ma misli na ispanski..
9
0
 
0
 
! Отговори
sranci преди 15 години
stanisev rusnak/carot ispanec/dogan turcin/////////////takvi ni upravjavat
8
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
Бариера на околовръстното що не сложат. И лично Калфин да събира левчетата?
7
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Да им преседне дано! За ненаситната евроламя жертви всякакви даваме .Дано ендък да им се просуне(Дъното на ковчега да се продъни) Това е най-гадната клетва!!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
те трябва да ми плащат че минавам през тази развалина..от влизането в Русе до излизането на магистралата за Букурещ е лунен пейзаж
5
0
 
0
 
! Отговори
Niksun преди 15 години
Ами дано гласувате като не сте го правили до сега , а дано ви дойде акъла . Или пак ще ви домързи в деня на изборите да се разкарате до урните ... Като не гласувате не вредите на политиците , а на себе си и на целия Български род .
4
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
този път ЩЕ гласувам ... не искам пак *** и турци да ни ограбват
3
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
за какво точно ги вземате тези пари ,след като подстъпите към моста са като след бомбардировка ,а булеварда към дунав мост е бойно поле вече 3 години не могат да преасфалтират 7 километра и това е ваша фирма -на божков -черепа .Абсолютно е сигурно ,че парите се открадват от управляващите ,а калфин да вземе да си плаща от джоба всички разходи ,а не от моя джоб и да обяснява ,че било евтино -евтино ама защото ти се вози на държавни самолети и коли и плащаме ние говедата дето не гласувахме за никого и чинно си плащаме огромните данъци и такси ,за да живеете добре вие .
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Восъчни свещи да си купят всички политици с тези пари....
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ивайло Калфин определя таксата от 18 евро в двете посоки като неголяма при около 400 лева средна работна заплата в България!Този чува ли се какви ги приказва ! Вижда се, че парите не отиват за поддръжката на моста, а за пълнене сметките батко и братко.