ДОИ и ДОТИ в една агенция? Абсурд!

Вътрешната комиися в Народното събрание не прие предложението ДОИ и ДОТИ да се обединят
9 юли 2008 17:50,
10
ДОИ и ДОТИ в една агенция? Абсурд!
Михаил Миков е хладнокръвен. Снимка: БГНЕС

Вътрешната комисися в Народното събрание не прие предложението ДОИ и ДОТИ да се обединят в самостоятелна агенция в рамките на МВР.

Помолен да коментира как приема решението, министърът на вътрешните работи Михаил Миков каза само: ”Хладнокръвно”.

Днес депутатите започнаха обсъждане на второ четене на поправките в закона за МВР, внесени от управляващото мнозинство.

Първоначално на заседанието е било отхвърлено предложението на депутати от ДСБ текстът за Агенцията да отпадне.

Това обясни пред журналисти тъмносиният депутат Атанас Атанасов. При последвалото гласуване на текста на вносителите, членовете на вътрешната комисия са отхвърлили предложението ДОИ и ДОТИ да бъдат обособени в самостоятелна агенция.

Следващите промени в Закона за МВР, които трябва да бъдат гласувани, предвиждат звеното за вътрешна сигурност да стане Дирекция към министъра на вътрешните работи, а МВР да има 5 главни дирекции – Криминална, Охранителна, Гранична, Досъдебно производство и Пожарна безопасност.

Промените предвиждат още дознанието да има национални, регионални и общински структури, а с разследване да се занимават и полицаи без юридическо образование.

Вътрешната комисия на Народното събрание продължава своята работа с обсъждане на поправките на извънредно заседание утре от 14,30 ч.


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 14 години
Предлагам на следващите избори да гласуваме за Чуждестранна партия, която да си внесем.Нашите партии както се вижда се чудят само как да ни изДОИ като дойна крава!Мили ПОЛИЦИЦИ ... или по-добре само ЦИЦИ, разбираме желанието ви да променяте разни закони, но моля ви спомнете си че не сте в детската градина и не си играете на замъци и кули!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Добра идея 7-ми, от склада в Челопечене изнасяли снарядите с камиони и ги продавали, къде отивали парите никой не знае. Сега се правят на изненадани и не заради взривовете, ами просто ги е яд че не са крали и те. 44-та година най-долната и мързелива прослойка на комунистите дойде на власт. Оттогава до сега, едни и същи хора, не са изпускали кокала. До 89-та година заблуждаваха народа със "светлото бъдеще" и същевременно те си крадяха на воля, вече 2008 "светло бъдеще" няма, остана само краденето на воля.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Предлагам НАП НОИ и ДАИ да се обединят в нова агенция *** Да Ли
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Предлагам НАП НОИ и ДАИ да се обединят в нова агенция
5
0
 
0
 
! Отговори
данс преди 14 години
Това правителство само имитира някаква работа. Преди 2г. те промениха закона за МВР, а сега си връщат всичко наново. Не знам от некомпетентност ли е или от нещо друго.
4
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Миков ти си ***. Смятах че от Любомир Начев по-зле не може да бъде, но се оказа, че ти ще го надминеш. Да знаеш, че ще останеш един от най-мразените министри на вътрешното министерство.....и да не пропусна - партиятат ти загуби в предстоящите избори поте 62000 гласа - а честито, пожелавам ви да стигнете костов като брой лица в парламента!
3
0
 
0
 
! Отговори
Дон ПЕДРО преди 14 години
Тройната коалиция продължава със далавери!
2
0
 
0
 
! Отговори
AJBANECA преди 14 години
DOI I DOTI , V UPRAVLENIE , ***......
1
0
 
0
 
! Отговори
чер пипер преди 14 години
Реорганизация в пaмперсa.