"Насилие. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин

Според него с днешния протест се компрометира гражданският характер на едно законно право на хората да протестират
14 яну 2009 17:39,
157
"Насилие. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин
Снимка: БГНЕС

"Това беше протест, който отдавна се подготвяше, беше заявен и организиран като мирен протест, но за съжаление не беше", обяви вицепремиерът Ивайло Калфин, който изпълнява функциите на премиера Станишев, докато той е в Москва.

"Уважаваме правото на всеки да протестира и да заявява своите искания.

В същото време агресията по улиците, срещу органите на реда излиза извън рамките на закона. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин и продължи:

"Очевидно е, че зад протеста стояха и участваха хора, които търсеха агресия и насилие”, посочи той.

Според него с този протест се компрометира гражданският характер на едно законно право на гражданите да протестират.

На свой ред министърът на вътрешните работи обяви, че днес срещу тълпата не са използвани стоппатрони.

"Това, което се случи е в разрез със закона", изтъкна Миков и допълни, че срещу всичките 154 души, които са задържани, ще има бързи производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КАЛФИН ДА ХОДИ ДА НАПРАВИ ЕДНА ТУТУРУТКА НА БУШ, А ДА НЕ ДАВА АКЪЛ -
155
0
 
0
 
! Отговори
Lili Kostova преди 15 години
Kalfin - pilence - maj ti se komprometira:)
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
че нали това е целта на протеста бе - насилие над политиците
153
0
 
0
 
! Отговори
go6o преди 15 години
toq opravi van6nata politika i sega dava saveti 3a vatre6nata?toq *** kato onova djudje-nikenceto vasilev ,se v3e na serio3no mai.i vaob6te kvo pravi tuka bokluka-mar6 v rusiq i ukraina da si 4istite nasranoto
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Калфин *** *** уяла се!
151
0
 
0
 
! Отговори
IL. преди 15 години
IMA 2 VIDA NASILNICI - ZAKONNI I NEZAKONNI. Kam koi, ti prenadlejish ????????????????
150
0
 
0
 
! Отговори
pyky преди 15 години
А къде е страхливия гей Сергей?
149
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
"В същото време агресията по улиците, срещу органите на реда излиза извън рамките на закона. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин и продължи:"Ей , знаеш ли че 20гд. мутренската политика на всички правителства е излязла отдавна извън рамките на закона. Знаеш ли че така сте се омешали с мафията че вече не се различавате. Не ни говори за закон и правителство. От друга страна действията на шепа дрогирани,пияни,малолетни и незнаещи ЗАЩО *** са пълна простотия.Такива немислещи ***, правещи се на биячи- убиха младежа в ст. град.Много,ама МНОГО хора се отказаха от протеста заради заявеното участие на анархисти,запалянковци, и др. мотивирани българи.Преди много години творци и родолюбци са писали за овчедушието на народа ни , за криворазбраните ЧУЖДИ идеали и ценности и днес важи с пълна сила.Много е дразнещо че медийте отразяват мненията на родителите на пострадалите ,непълнолетни,дрогирани "деца"--едва ли и самите те знаят защо са там. Трябваше протеста в София да е с не по малко от 50 000 души , мирно да блокират града напълно за 2-3 дни и нещата щяха да потръгнат.В страната хората масово да спрат да работят и да излязат на улицата. А сега медийте ще лаят седмици кой бит,кой бил,защо бил а то всичко се видя - фарс,маски,камъни,бомбички- пълна простотия. А много хора щяха да излязат. Калфин да не се дуе много щото ако бяхме наистина много -над 50 000 щеше да си сменя памперса и да му трепере брадичката под леглото.
148
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 15 години
Като те гледам на снимката, внимавай да не го налапаш!
147
0
 
0
 
! Отговори
falco преди 15 години
В нецивилизована държава искат цивилизовани протести,хахахахах.Аз предлагам днес да протестираме "цивилизовано" както в Гърция,нали там е по-развито обществото,или пък както във Франция преди няколко години.Истината е,че навсякъде с мирни протести не може да се постигне нищо,особено в България.
146
0
 
0
 
! Отговори
edmon преди 15 години
Neka da izlezem po ulitsite i da protestirame Israel.Taq mrasna sgan
145
0
 
0
 
! Отговори
бау преди 15 години
В СИБИР С ПАТРОНА ТИ!
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nie sme nasilvanie ot 15 godii sas tezi zaplati ot 200 lv pak za pansionerite male male
143
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
"Насилие. Правителството няма да допусне това!", зарече се Калфин!Е да ама този свят е свят на насилието! Спомнете си за фундаменталните закони на физиката! Едно тяло няма да промени състоянието си на покой (в случая на управленческото тяло-прявителството ЗАСТОЙ), ако не му подейства СИЛА! Господ създаде света така, не се сърдете на мен! Така, че кой сте вие господин Калфин и вашето келяво правителство да се противопоставяте на Божите закони!
142
0
 
0
 
! Отговори
Законност преди 15 години
България се нуждае от научно-техническа революция, която да измъкне страната от икономическата рецесия. Нископроизводителната робовладелска икономика не може да постигне такава цел. Затова тя трябва да бъде дефакто отхвърлена и деюре забранена, за да се върви България напред. Естествено е робовладелската олигархия да се съпротивлява срещу промяната на статуквото. Смяната на системата става единствено със сила, чрез революция, в открита гражданска война. Младите поколения нямат търпение да дочакат робовладелската система на олигарсите да се саморазпадне. Кризата й е достатъчно дълбока и поставя на дневен ред въпроса какво ще се прави след нея. Как ще се третира и разпределя наследеното. Днешното политическо статукво показа, че разделянето на политическото пространство на ляво, център и дясно е фриволна политическа измишльотина, а буржоазните идеологии социал-демокрация, либерализъм и консерватизъм са всъщност форми на една и съща идеология, идеологията на капитала. Налагането и развитието на капитализма и капиталистическата частна собственост има за предпоставка унищожаването на почиващата на собствен труд частна собственост, т.е. имат за предпоставка експроприацията на работника. У нас се задълбочава конфликтът и борбата между ДВЕ ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНИ ИКОНОМИЧЕСКИ СИСТЕМИ. Това е икономическата борба между капиталисти, предимно колонизиращи от една страна и от друга ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, ПРИТЕЖАТЕЛИ НА СВОИТЕ СОБСТВЕНИ ТРУДОВИ УСЛОВИЯ, които със СВОЯ ТРУД ОБОГАТЯВАТ СЕБЕ СИ, А НЕ КАПИТАЛИСТИТЕ. Именно тези производители се нуждаят от политическа защита на икономическите им интереси. Основна задача е да работи за запазване и укрепване на ИКОНОМИЧЕСКАТА СИСТЕМА и ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, ОСНОВАНИ НА СОБСТВЕН ТРУД. Докато колонизаторите на българския народ се стараят насилствено да отстранят от своя път почиващия на собствен труд начин на производство и присвояване, то обратният стремеж е да се създават условия, да се изграждат и институционализират икономически и политически структури, които да гарантират производството и присвояването, основани на собствен труд. Колонизаторите използуват изкуствени средства за създаване на бедност сред широките народни маси, за да експроприират работниците и превърнат средствата им за производство в капитал. Притежаването на пари, на средства за живот, на машини и други средства за производство още не прави човека капиталист, ако липсва допълнението към всичко това наемния работник, другият човек, който е принуден доброволно да продава сам себе си. Няма капитализъм, когато няма наемни работници. НАЕМНИЯТ ТРУД E ФОРМА НА РОБСТВО.
141
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИН ЛУД преди 15 години
Калфин --------лакея на USA, гърбушко който вързва обувките на по висшестоящите ,с гръб към тях, *** предател и обществен *** ---------ето такива ни управляват ,А ДО ЧЕНГЕТАТА _______АЛО <УТРЕ ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ БЪДАТ НА МЯСТОТО НА ТЕЗИ КОИТО ВИЕ ДНЕСКА БИХТЕ.ВИЕ НЕ ИСКАТЕ ПО ДОБРА БЪЛГАРИЯ ---ЗНАЧИ ЗАПЛАТИТЕ ВИ СТИГАТ -МИШКИ с ГОЛЕМИ КРАТУНИ И ЗАЕШКИ СЪРЦА (ДА СЕ СЪБЕРЕМ ДА ПОПУШИМ---протестна полицаите)
140
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 15 години
Този Калфин иска куршум в темето, - '*** ***' е обръщение към жив човек!
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tiq dnes kadeto bixa decata ne sa organi na vlasta te sa polovi organi
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vreme e za Kala6nikov ne za ***
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
VREME E ZA ***