Командира иска главата на Орешарски

Иван Костов настоява обвинител №1 да назове името на прокурора, предупредил Мургина за готвената срещу нея афера
16 фев 2009 12:00,
212
Командира иска главата на Орешарски
Снимка: БГНЕС

"Развитието на скандалите в България дава много нови и силни аргументи за вота. Правителството трябва да си ходи", категоричен е лидерът на Демократи за силна България.

"Ние сме фокусирани върху предстоящия вот на недоверие към правителството", подчерта той.

Иван Костов обяви, че партията му настоява главният прокурор Борис Велчев да съобщи името на прокурора, който е предупредил директора на НАП Мария Мургина да не бъде хваната.

"Борис Велчев трябва да каже кога е звъняно, от кой телефон е звъняно. Ние знаем името, главният прокурор трябва да поиска отстраняването на Пламен Орешарски и да поиска имунитетите на засегнатите депутати", обясни още тъмносиният лидер.

Атанас Атанасов допълни, че прокурорът – доносник е назначен от „Позитано”, човек - близък до ръководството на БСП.

"Информацията за източването на ДДС не е нова. Това е информация, която беше предмет на разследване от страна на Комисията за борба с корупцията по сигнали на бивши шефове на НАП от страната. Те подадоха информацията до Брюксел и сега тази информация се връща. На практика очакването на Брюксел беше за Орешарски, а Мургина е само един бушон", подчерта депутатът.

Иван Костов каза още, че антикризисната програма на правителството не дава никакви резултати.

"Данните за платежния баланс на страната от декември са тревожни. Това означава, че мерките не са дали резултат. Гражданите и фирмите са оставени да се спасяват сами", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
А някои от нас не ни мислете, ние си се оправяме и сами, ха,ха:-)
210
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Инцидентно влизам във форума(гледам,че денонощно се пише:-),но поне си честен,че по Костово време си работеше формулата, и никой не благоволи да я промени и до днес. А точно 2000 г.се бръкна и в здравето на здравеопазването,като принудиха кадрите с официални молби да напуснат поликлиниките,и да се превъплътят в търговци.Хората бедни, докторите също,следователно и пенсиите,от тези няколко,и от бъдещи няколко години.Батака си битува и до днес.Живея и работя в София,и добре виждам,че онези кряскящи и малоумно хлопащи с тенджери червени бабички и дядовци, съвместно с другите,и по същия безумен начин кряскящи сини бабички и дядовци, вече са в Отвъдното И ето, че тариката Болен се направи на Сидер"войвода",и се сети да развява знамето на защитник на поколенията.Абсурден е,ама колко народ ще му се върже-не е истина!Другите като спят,или не обясняват,или бълват нищо незначеща фразеология,или пък "гърмят" високомерно с изтъркани клишета-така ще е.Успех на мислещите и адекватно действащите.
209
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв дворец в Симеоново? Ти виждал ли си го. Но да знаеш все пак за друг път, че Костов живее в Драгалевци. Ти от кое село си? Бил ли си някога в София? Ела да видиш и тогава пиши. Костов не един път е казвал да го проверяват и е проверяван хиляди пъти. И да знаеш къщата му не се води на името на някои друг, като при Доган. Всичко си е черно на бяло. Парите му идват от наследства на жена му.
208
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов спаси това което е останало от грабежа на комунистите, които в продължение на 10 год крадяха на входа и на изхода на всяко предприятие, натрупвайки милиони задължения. Костов имаше две възможности - да обяви фалита на тези предприятия или да се опита да ги спаси чрез преватизация. Късната преватизация и натрупаните милиони дългове на предприятията са големи загуби, които в страни като Полша, Чехия, Унгария и други ги нямаше, но те направиха преватизацията веднага, а ние 10 год по-късно. Освен това за твое сведение БТК беше преватизирано по времето на НДСВ, а не при Костов. Жалък си.
207
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Комунистите лъжат че Костов им е намалил пенсиите. Защо след него не променят изчисляването им. Истината е такава. До 97 год всеки който се пенсионирва посочва 3 год от последните 15 год на базата на които да се изчисли пенсията му. И това не се е променило за хората които вече са се пенсионирали. За другите които се пенсионират след 97 год. Те посочват 3 год трудов стаж от преди 97 год, към тях се пребавят всички години трудов стаж след 97 год и се изчислява пенсията. Просто гледат се повече години. В това е промяната, което не е благоприятно за тези които в годините след 97 са били безработни или с малки заплати и е благоприятно за тези които са били с големи заплати. Факт е, че БСП и НДСВ не го промениха това нещо. Значи нямат основание да го плюят.
206
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За няколко години управление Иван Костов съсипа и останалото от българската икономика - в съответствие с плана "Ран-Ът". Американската *** Костов не за първи път се опитва да се измъкне от правосъдието заради злоупотребите с власт и рекета, който лично упражняваше върху развиващите се български фирми. Прие 4.7 милиарда външен дълг, а сдаде 12.8; продаде БТК за 680 милиона, а годишната печалба на фирмата беше около 2.1 миларда - за по-малко от 1/3; след изборите наруши Конситуцията на България и се завря в Парламента без да има право да бъде там (нямаше качеството избираемост); единствените мерски, които по негово време бяха резултатни и го задържаха от крах, по-лош и от този на Виденов бяха предложени и предприети от тогавашния заместник-министър на финансите - Пламен Орешарски. Сега Костов плюе срещу него... Интересно защо. Да е би да е разпоредил преварително разследване на резултатите от управляванията на различните правителства? Или е решил да приложи на практика идеята за конискация на имущества от онези, които не могат да обяснят доходите си (например притежанието на ДВОРЕЦ в Симеоново, пред който и "сараите" на Доган бледнеят)?Изказването на Костов е типичен пример за двуличност... За щастие един политически труп няма как да се намеси отново в живота на България.
205
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
Трябва да се провери кой е "умника",защото това e голям удар за висшите кадри,примерно за лекари, след 2000 г.ta "търговци", та сумирания и деления,та преди,та след 1997г.,та накрая им връчиха точно колкото на баба ви Пена от Горно Нанадолнище.Която иначе добре си срича името..па после "некачествения мaтериал":-) що така,па иначе :-(_
204
0
 
0
 
! Отговори
Къри преди 15 години
Не не е:Формулата с всички компоненти беше сътворена от Минчо Коралски при БСП 1996г.Решението е взето лятото на същата година.Знам го със сигурност защото август месец 1996г ми казаха да не се осигурявам защото ще ми падне пенсията.Спрях осигуровките но когато се пенсионирах 1998г ми намалиха пенсията с около 100лв заради 8 месеца през които се осигурявах 1996г.Няма как Иван Костов да го е проектирал това врвме.
203
0
 
0
 
! Отговори
от розовия дизел преди 15 години
And this forum is some fun for me, not any more, but my English is a big tragedy-some fun too :-)..Keep in touch, as you like=
202
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дъвчи си мазния потник ***!
201
0
 
0
 
! Отговори
RD :-) преди 15 години
Sorry, darling, really it was some mistake,I did'nt know anything about it. Sorry. I'm here at times only :-)
200
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Honey ,sweety ...There's no a trace of truth down there...I have no got even a driving license....How should I become a successful CPO/close protection officer/?Not bad feelings at all...Keep in touch !!!
199
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами ти защо чакаш, юнако?все някой друг да ти върши работата!? срам, срам!
198
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КОМАНДИРЧЕТО НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО КОМАНДИРОВА В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ,ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ ?
197
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
А на другите във форума не им ли е простено ?Те са му верни ,уважават го и го обичат ,макар и да не е от 8 години във властта ,защото помнят и виждат какво е било преди и след управлението му.А за коефициента за пенсиите - когато бяха по 3 долара,тогава за коефициента и дума не се отваряше...Излиза ,че 50 пъти е било по-добре пенсионер при Костов,отколкото работещ при Виденов.
196
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Култовото предаване Вариант 3" имаше повече от 10 години екранен живот. То е класирано сред 50-те най-популярни програми на БНТ за всички времена.
195
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
s Kostov ...ili bez...nego...sabitiqta koito se sly4ixa po negovo vreme...bqxa neobratim proces...taka 4e...edva li ima6e zna4enie..koi ni e ypravlqval togava...a i vidqxme do kade stigna...oble4e se vav vlast i si vqrva6e 4e vsi4ko e ok...i naroda jivee6e cvety6to...a tova 4e my xaresa da ypravlqva i se prevarna v diktatorsko ypravlenie...no tova e dryga tema....abe deto se kazva....mina my vremeto .....
194
0
 
0
 
! Отговори
Марс преди 15 години
Мисля, че когато не знаеш нещо, не е хубаво да го обсъждаш! През 2002 година правителството на НДСВ и в частност Милен Велчев сключиха сделка и прехвърлиха дълга на България от ДОЛАРИ в ЕВРО!!! От тазаи "сделка" шрез 2008година беше изчислено, че България губи 1,5 милиарда лв!!! А щом е прехвърлен от долари - значи не е бил в марки! Просто по-това време лева беше вързан към марката 1:1, а в последствие и към ЕВРОТО!!! Чети преди да пишеш!!!
193
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато не видя всички крадци в затвора ....спирам да плащам данъци!!! Призовавам и другите да направят същото
192
0
 
0
 
! Отговори
розовият дизел преди 15 години
А не е ли истина,darlrng? = Което споделя191.